FB pixel TP pixel
Skutečný hrdina: Christian Bale zachraňuje děti. Sen si plní po 16 letech © Warner Bros.

Skutečný hrdina: Christian Bale zachraňuje děti. Sen si plní po 16 letech

Milujeme jej kvůli jeho skvělým hereckým výkonům nejen v masce Temného rytíře, ale i pro jeho nehvězdné manýry. A teď máme další důvod, proč Christiana Balea milovat ještě víc. Hollywoodský herec totiž dokazuje, že je superhrdinou i v reálném životě, kde žádnou masku nepotřebuje.

Filmové novinky

Některé hvězdy mají sen koupit obrovský dům nebo soukromý ostrov, snem Christiana Balea bylo již více než šestnáct let postavit po vzoru svého filmového hrdiny Bruce Waynea komunitní centrum pro děti v dočasné péči. A jeho sen se konečně splnil. Přibližně 80 km severně od Los Angeles konečně šťastně začal budovat komunitní bydlení, kam se mohou přestěhovat rodiny s dětmi v dočasné péči, aby děti nemusely být separovány od svých sourozenců. Celkem chystá postavit 12 domovů.

Jako z filmu o Batmanovi

„Bylo to někdy v roce 2008, v době natáčení filmu Temný rytíř. Původně jsem měl pouze takovou naivní představu o tom, že si tak nějak pořídím kousek půdy a pak, že tam přivedu děti a sourozenci budou žít spolu,“ usmívá se Bale. „Mým vzorem byla rodina Von Trappových ve filmu Za zvuků hudby,“ dodává padesátiletý herec. „Je to věc, která mě neuvěřitelně uspokojuje a doufám, že to není jen první centrum, ale bude jich vznikat ještě mnohem víc.“

Dobročinné aktivity nejsou jedinou věcí, která Balea momentálně zaměstnává. Příští rok bychom se mohli dočkat připravovaného remakeu Frankesteinovy nevěsty, kde by si měl pod režijní taktovkou Maggie Gyllenhaal zahrát po boku Annette Bening, Petera Sarsgaarda nebo Penélope Cruz. O rok později by se pak měl objevit v kinech po boku Bradleyho Coopera v thrilleru z prostředí Studené války Best of Enemies.

Zdroj: ABC News / Architectural Digest / The Guardian

Vzniká nová Hra o trůny! Ukáže krvavé dobývání Západozemí od tvůrce Batmana
Vzniká nová Hra o trůny! Ukáže krvavé dobývání Západozemí od tvůrce Batmana
09.02.2024 10:55:00 | Filmové novinky

HBO moc dobře ví, že Hra o trůny je franšíza, jejíž popularita je natolik velká, že ji zkrátka musí dojit i v následujících letech. Proto se populární kabelovka a streamovací služba chystá zavítat ještě více do historie Západozemí a odhalit nám krvavé dobývání této krajiny.

Velkolepé bitvy a intriky jako ze Hry o trůny. Nová historická řežba nadchla kritiky
Velkolepé bitvy a intriky jako ze Hry o trůny. Nová historická řežba nadchla kritiky
08.02.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Po strhujícím traileru k historickému eposu Šógun sklízí chystaná minisérie i pozitivní kritické reakce. První recenze přirovnávají seriál ke Hře o trůny z feudálního Japonska a chválí ohromující vizuál, drsné politické boje a nečekané zvraty.

Fenomén Taylor Swift: The Eras Tour míří online. Nabídne 5 exkluzivních písní
Fenomén Taylor Swift: The Eras Tour míří online. Nabídne 5 exkluzivních písní
08.02.2024 12:10:00 | Filmové novinky

Je vám líto, že jste si nestihli zatančit Bejewelled taneček v loňském koncertním hitu The Eras Tour od Taylor Swift? Už nemusíte smutnit, Tay Tay se totiž řítí na streaming.

Nejlepší seriál Netflixu odhalil první záběry poslední řady. Slibuje velké zakončení
Nejlepší seriál Netflixu odhalil první záběry poslední řady. Slibuje velké zakončení
07.02.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Těžko byste hledali na Netflixu větší seriálový fenomén, který se stal hitem doslova přes noc. Seriál Cobra Kai vznikl původně pro YouTube, nakonec se ale dostal pod křídla největšího streamera a stal se globálním fenoménem, který v letošním roce skončí se svou šestou řadou. Kamery se již roztočily a tvůrci odhalili pár prvních záběrů.