FB pixel TP pixel
Dystopický sci-fi hit Netflixu pokračuje. Trailer slibuje drsný nářez s roboty © Netflix

Dystopický sci-fi hit Netflixu pokračuje. Trailer slibuje drsný nářez s roboty

Čtyři roky po vzniku nenápadného sci-fi Code 8, které se stalo překvapivým hitem Netflixu, konečně přichází pokračování. Slibuje lepší triky, více akce a hlavně přímé navázání na předchozí děj.

Filmové novinky

Původní snímek Code 8 z roku 2019 je adaptací krátkého sci-fi stejného jména a vypráví o dystopickém světě, v němž se 4 procenta lidí rodí se superschopnostmi, které používají ke krádežím. Jedním z nich je i postava s tváří Robbieho Amella, jež se přidá k partě zločinců kvůli léčbě nemoci své matky. Poštve však proti sobě speciální jednotku lovící právě lidi obdařené výjimečnými dovednostmi.

Pokračování nečekaného hitu

Netflix už před dvěma roky zakoupil práva na pokračování, které nakonec uvede globálně nikoli ještě letos, jak se předpokládalo, ale až v roce 2024. Zájem diváků o značku si ale v letošním roce moc hezky ověřil, když v červnu přidal Code 8 znovu do nabídky i s českou lokalizací a začal snímek více propagovat na hlavní stránce své platformy. Film to obratem dotáhl až do TOP 10 nejsledovanějších filmů na streamovací službě. Film se sice nestal jedničkou, pohyboval se však kolem poloviny žebříčku nejúspěšnějších filmových projektů, což na fanoušky podpořený komorní projekt není vůbec marné. Obzvlášť když se v době nového nasazení jednalo o projekt starý několik let.

Od pokračování už Netflix samozřejmě očekává silný nástup a první upoutávka zveřejněná v rámci akce Geeked Week rozhodně fanoušky nezklame. Robbie a Stephen Amellové se tak znovu setkávají, aby ochránili mladou dívku před zkorumpovaným policejním seržantem. A mezitím jim jdou po krku policejní jednotky robotů, které si neberou servítky. Ano, pořád to bude silně béčková sci-fi zábava. Jak ale víme, to na Netflixu k velkému úspěchu velmi často stačí.

Zdroj: Netflix / FlixPatrol

Na Deadpoola 3 si počkáme. Marvel odkládá filmy, Kapitán Amerika 4 se bude přetáčet
Na Deadpoola 3 si počkáme. Marvel odkládá filmy, Kapitán Amerika 4 se bude přetáčet
10.11.2023 17:15:00 | Filmové novinky

V Hollywoodu sice tento týden oficiálně skončila největší stávka v jeho historii, když se po scenáristech i herci dohodli na nových smlouvách se zástupci hollywoodských studií, plán premiér to ale přesto poškodí. A Disney s Marvelem tak odsouvají řadu projektů. U Kapitána Ameriky 4 se jim to velmi hodí, protože ten se prý vůbec nepovedl.

Netflix má The Last of Us na steroidech. Trailer ukazuje apokalypsu plnou monster
Netflix má The Last of Us na steroidech. Trailer ukazuje apokalypsu plnou monster
10.11.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Ještě před Hrou na oliheň byl největším jihokorejským hitem Netflixu drsný postapo seriál Sladký domove! z roku 2020. Po třech letech od premiéry konečně přichází druhá řada, na kterou streamer láká atmosférickou upoutávkou plnou monster.

Nejočekávanější fantasy Netflixu odhalena. Trailer Avatara je splněným snem fanoušků
Nejočekávanější fantasy Netflixu odhalena. Trailer Avatara je splněným snem fanoušků
10.11.2023 7:00:00 | Filmové novinky

Netflix po několika letech čekání konečně na akci Geeked Week představil dlouho očekávaný první trailer na velkolepou hranou adaptaci jedno z nejlepších animovaných seriálů vůbec. Avatar: Legenda o Aangovi tak konečně ožívá a Netflix představuje snad všechny milované postavy.

Marvel opět na dně kvality. Vesmírná sci-fi Marvels má zdrcující recenze
Marvel opět na dně kvality. Vesmírná sci-fi Marvels má zdrcující recenze
09.11.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Již 9. listopadu vstupuje v některých trzích do kin nový snímek komiksového obra Marvelu s názvem Marvels. Platí to i pro Českou republiku, recenze sci-fi týmovky jsou však mezi historicky nejhoršími.