FB pixel TP pixel
Nejúspěšnější sci-fi všech dob se vrací se speciálními epizodami. První díl má i dabing © BBC

Nejúspěšnější sci-fi všech dob se vrací se speciálními epizodami. První díl má i dabing

Milovníci sci-fi by měli zpozornět. Historicky nejdelší a nejúspěšnější sci-fi seriál všech dob, Pán času, totiž před premiérou nové řady přichází i s novými speciály k 60. výročí. Tak žhavte Tardis a vydejte se po boku Doktora za dobrodružstvím.

Filmové novinky

Postava Doktora Who alias Pána času je s diváky už neskutečných 60 let, což stejnojmenný seriál řadí podle Guinnessovy knihy rekordů na post nejdelšího a nejúspěšnějšího sci-fi seriálu všech dob. A ani jeho moderní éra, jež začala v roce 2005 v hlavní roli s Christopherem Ecclestonem, neztrácí na své popularitě. Už příští rok na jaře nás čeká již historicky patnáctý Doktor, kterého ztvární Ncuti Gatwa ze Sexuální výchovy nebo chystaného válečnného dramatu Vládcové nebes. Ještě před nástupem prvního černého a otevřeně gay Doktora však dorazí trojice speciálů se čtrnáctým Doktorem, jehož opět ztvární David Tennant, který si zahrál již desátou verzi této postavy. Skutečně se ale nemá jednat o návrat „desítky“, ale novou verzi.

Tři speciální epizody

BBC uvádí tři speciální díly ve třech rozličných termínech. První, Pán času: Zvíře z hvězd, je již od včerejška dostupný. Další dvě části (Wild Blue Yonder a The Giggle) uvidí diváci 2. a 9. prosince. Nemusíte však zrovna zapínat BBC, práva na Pána času si totiž pořídila služba Disney Plus, kde je již první speciál dostupný k přehrání. A to nejen českými titulky, ale i dabingem.

Kromě Tennanta se zde vrací Catherine Tate jako Donna Noble a kromě záhady, proč nový Doktor vypadá jako ten desátý, se tahle dvojka bude muset vypořádat se záhadným Hračkářem (v originále Toymakerem), kterého ztvární Neil Patrick Harris.

Zdroj: Radio Times / BBC / Disney Plus

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Skutečná Hra na oliheň se Netflixu vymkla z rukou. Soutěžící hrozí kvůli zraněním žalobami
Skutečná Hra na oliheň se Netflixu vymkla z rukou. Soutěžící hrozí kvůli zraněním žalobami
24.11.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Od čtvrtka 23. listopadu je na Netflixu k vidění nová soutěžní reality show Hra na oliheň: Výzva, která je inspirovaná jihokorejským globálním hitem. Její natáčení probíhající ve Velké Británii od počátku provázely kontroverze. Dva soutěžící nyní kvůli způsobeným zdravotním potížím zvažují podání žaloby.

Autor Zaklínače popsal spolupráci s Netflixem. Moc respektu neměl
Autor Zaklínače popsal spolupráci s Netflixem. Moc respektu neměl
23.11.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Spisovatel Andrzej Sapkowski stvořil jednu z nejpopulárnější fantasy ság všech dob. Adaptace jeho díla na Netflixu však především po druhé a třetí řadě seriálu sklízí mnoho negativních ohlasů a spekuluje se o dřívějším ukončení seriálu. Sapkowski nyní popsal, jak se snažil dát tvůrcům seriálu pár nápadů na vylepšení.

Netflix odhalil nové apokalyptické sci-fi. Trailer ukazuje historický střet s monstry
Netflix odhalil nové apokalyptické sci-fi. Trailer ukazuje historický střet s monstry
23.11.2023 17:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix odhalila plnohodnotný trailer na své nové historické sci-fi s apokalyptickými podtóny, které nás zavede do konce druhé světové války. Ta ukončila japonskou kolonizaci Koreje. Kromě vojenských jednotek však dojde i na monstra.

Jedna z nejlepších krimi posledních let se vrací. Recenze chválí nečekané zvraty
Jedna z nejlepších krimi posledních let se vrací. Recenze chválí nečekané zvraty
23.11.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Ceněná mysteriózní krimi antologie Fargo právě vykročila do své 5. řady. Kritici po slabší 4. sérii hlásí návrat do formy a parádní černohumornou jízdu s nečekanými zvraty. V Česku si ale bohužel novou řadu Farga prozatím nikde nepustíme.