FB pixel TP pixel
Prima se ze dna neodlepí. Propadáku Eliška a Damián nadělí pokračování © FTV Prima

Prima se ze dna neodlepí. Propadáku Eliška a Damián nadělí pokračování

Ačkoli by se po přesunu z prestižní soboty na pondělí mohlo zdát, že o seriálu Eliška a Damián již v budoucnu neuslyšíme, opak je pravdou. Televize Prima v očekávání velkého hitu předem schválila pokračování, které už dokonce natáčí. Kvalitativní změny k lepšímu se tedy nechystají.

Filmové novinky

Komerční televize Prima za sebou nemá nejveselejší dva týdny. Nemluví se totiž v podstatě o ničem jiném než o jejím seriálovém propadáku Eliška a Damián, který byl propagován jako velká událost podzimu, ve výsledku ale rozčarovaní diváci dostali podfinancovanou a řemeslně mnohdy tristní telenovelu, jež bizarní momenty střídá s bezbřehou nudou. Vysvědčení pro Primu přišlo záhy, když sledovanost mezi prvním a druhým týdnem poklesla téměř o 50 procent ze 743 000 diváků na 381 000 diváků. Primě nepomohla ani nečekaná čtvrteční repríza, a tak televize seriál přehodila na pondělní slot, kde bude dostupný od 20:15.

Na sobotní místo Elišky a Damiána Prima nasadila druhou řadu seriálu Zákony vlka, kterému se podle dat serveru MediaGuru dařilo výrazně lépe. V sobotu 16. září totiž sledovanost po 20. hodině dokonce vyhrál, a to s 578 000 diváky v rámci kategorie 15+.

Prima chystá pokračování

Prima teď čeká, co se stane v pondělí večer a zda bude Eliška a Damián nadále ve sledovanosti klesat. Potíž je ovšem v tom, že ani do budoucna se výrazné zlepšení obsahu televize nechystá. Prima totiž již před premiérou Elišky a Damiána schválila pokračování, které se podle herce Roberta Urbana dokonce již natáčí. Kromě 12 epizod první řady by se tak diváci měli dočkat ještě navazujících 12 epizod, které už de facto nejdou zastavit navzdory tomu, že Primu stojí peníze a nemají příliš velkou pravděpodobnost budoucího úspěchu.

Na druhou stranu se nejedná o první obdobné fiasko komerční televize. V loňském roce podobně neuspěl seriál Dobré zprávy, jenž měla Prima také hojně předtočený a musela ho alespoň nějakým způsobem odvysílat. S jeho pokračováním ale po desítkách epizod samozřejmě nepočítá.

Zdroj: iDnes / Mediář / MediaGuru / Česko Živě

Netflix natočil drsný thriller o přežití a pojídání mrtvých. Kritiky naprosto uchvátil
Netflix natočil drsný thriller o přežití a pojídání mrtvých. Kritiky naprosto uchvátil
17.09.2023 15:15:00 | Filmové novinky

Režisér J. A. Bayona se s novým filmem pro Netflix vrací k poloze, ve které ho máme nejraději. Když točí srdceryvné thrillery, v nichž jsou lidé vystaveni kritickým situacím, které ne vždy končí dobře. A opět z drsného námětu podle recenzí vyždímal téměř maximum.

Polský Zaklínač je konečně online. Po zhlédnutí se omluvíte Netflixu
Polský Zaklínač je konečně online. Po zhlédnutí se omluvíte Netflixu
15.09.2023 16:25:00 | Filmové novinky

Jestli už máte nakoukané všechny tři dosavadní řady Zaklínače od Netflixu, máme pro vás nabídku, která se neodmítá. Online se totiž právě objevila i polská verze z roku 2001, která vás rychle naučí na mnohdy kritizovanou verzi největšího streamera změnit názor.

Aquaman 2 v prvním traileru láká na největší fantasy konce roku
Aquaman 2 v prvním traileru láká na největší fantasy konce roku
15.09.2023 11:40:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. a režisér James Wan konečně představili dlouho očekávaný první trailer na chystané pokračování miliardového hitu Aquaman. Superhrdina Arthur Curry si tak musí znovu vyprat plavky a vyrazit zachránit svět před hrozbou pomstychtivého Black Manty. Bude se ale tvářit, že jeho filmová manželka Amber Heard neexistuje.

Největší post-apokalyptické sci-fi roku přichází. Velkolepý trailer láká na zničenou Zemi
Největší post-apokalyptické sci-fi roku přichází. Velkolepý trailer láká na zničenou Zemi
14.09.2023 18:20:00 | Filmové novinky

Režisér Gareth Edwards uchvátil řadu diváků unikátní Godzillou i temnou vizí Star Wars ve filmu Rogue One. Nyní přichází s originální sci-fi Stvořitel, která ukáže boj lidstva proti umělé inteligenci. Ta na nás shodila atomovou bombu, a tak ji lidstvo nemá úplně v lásce.