FB pixel TP pixel
Nejsledovanější seriál od Pána prstenů: Sci-fi hit Fallout trhá rekordy, dostane druhou řadu © Amazon Studios

Nejsledovanější seriál od Pána prstenů: Sci-fi hit Fallout trhá rekordy, dostane druhou řadu

Amazon může být spokojený, jeho streamovací služba Amazon Prime Video zaznamenala další ohromný úspěch, když sci-fi seriál Fallout zaznamenal na platformě nejlepší výsledky sledovanosti od příchodu první řady Pána prstenů: Prstenů moci. Amazon obratem potvrdil druhou řadu. Úspěch seriálu pomáhá i videohrám, z nichž vychází.

Filmové novinky

Zasloužený úspěch. Zhruba tak se dá shrnout nový sci-fi seriál Fallout, který teprve minulý týden vstoupil na obrazovky streamovací služby Amazon Prime Video. Obratem však zaujal miliony diváků a Amazon nyní oznámil, že se seriál dočká druhé řady. Amazon rovněž odhalil, že je Fallout jedním ze tří nejsledovanějších pořadů v historii služby a nejúspěšnějším pořadem od premiéry seriálu Pán prstenů: Prsteny moci. „Dopr*ele. Díky Jonahu, Kiltere, Bethesdo a Amazone za odvahu udělat tuhle show, která se dotýká vážných problémů dneška. Kanibalismu, incestu, želatinových dortů. Mnohem víc je na cestě!,“ oslavovali s ironickým podtónem Falloutu showrunneři Geneva Robertson-Dworet a Graham Wagner.

Showrunnerům pogratuloval i scenárista, režisér a producent Jonathan Nolan. „Chválím náš šíleně brilantní tým showrunnerů, Genevu a Grahama, naše parádní obsazení, Todda a Jamese, legendy z Bethesdy, a také Jen, Vernona a úžasný tým Amazonu za neuvěřitelnou podporu našeho seriálu. Nemůžeme se dočkat až svět znovu vyhodíme do vzduchu,“ napsal ve společném prohlášení s Lisou Joy.

Kam spadá seriálový Fallout?

Todd Howard, ředitel společnosti Bethesda, která stojí za moderními díly herní série Fallout, rovněž odhalil, kam časově nový seriál spadá. Fallout se odehrává v roce 2296 a jedná se tedy o v časové linii poslední příspěvek do dosavadního kánonu celé série. Herní Fallout 4 se odehrává v roce 2287, Fallout: New Vegas zase v roce 2281. Úplně první herní Fallout se odehrával v roce 2161.

Úspěch seriálu má na hry samozřejmě výrazný dopad i ve zvýšených prodejích. Prodeje Falloutu 4 vzrostly o 7500 procent oproti předchozímu týdnu a zvýšený zájem byl zaznamenán i u her Fallout 3, Fallout : New Vegas a Fallout 76. Zdá se tedy, že tady máme nový televizní fenomén.

Zdroj: Variety / VGC

Reklama
Nejambicióznější seriál roku odhalen. Trailer Sto roků samoty slibuje velkolepou podívanou
Nejambicióznější seriál roku odhalen. Trailer Sto roků samoty slibuje velkolepou podívanou
21.04.2024 13:10:00 | Filmové novinky

Letos na Netflix dorazí jeden z jeho nejambicióznějších projektů v Latinské Americe v podobě seriálové adaptace slavného románu Gabriela Garcíi Márqueze Sto roků samoty. V nové upoutávce nahlédneme do mytického Maconda a užijeme si vizuálně působivé záběry.

Nová sci-fi Netflixu je naprostá žumpa. Kritici Rebel Moon 2 cupují na kusy
Nová sci-fi Netflixu je naprostá žumpa. Kritici Rebel Moon 2 cupují na kusy
19.04.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Již první díl epické ságy Zacka Snydera Rebel Moon s podtitulem Zrozená z ohně se zařadil po stránce kvality mezi tituly, které si Netflix za rámeček nedá. Zdá se ale, že s pokračováním Jizvonoška prolomil streamovací gigant nové dno.

Netflix předčasně zrušil Zaklínače. Slíbených 7 řad nevznikne
Netflix předčasně zrušil Zaklínače. Slíbených 7 řad nevznikne
19.04.2024 5:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix se startem prací na čtvrté řadě seriálu Zaklínač oznámila, že se fantasy adaptace díla Andrzeje Sapkowského chýlí ke konci. Tvůrci přitom původně plánovali 7 řad příběhů Geralta z Rivie.

Příšerný, naprostý omyl. Herecká legenda strhala napoleonské herectví Joaquina Phoenixe
Příšerný, naprostý omyl. Herecká legenda strhala napoleonské herectví Joaquina Phoenixe
18.04.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Brian Cox patří mezi nejlepší a nejpopulárnější herce své generace. Občas si ale nejsme z jeho výroků jistí, nakolik roli legendárního patriarchy rodiny Royů hrál, a nakolik si zase tak moc vymýšlet nemusel a prostě byl sám sebou.