FB pixel TP pixel
Trailer Gladiátora 2 naštval fanoušky. Sestříhali verzi s legendární hudbou a je to pecka © Paramount Pictures

Trailer Gladiátora 2 naštval fanoušky. Sestříhali verzi s legendární hudbou a je to pecka

První upoutávka na očekávaný návrat spektáklu Gladiátor doslova ovládla internet. Ne všichni jsou ale z filmu, který navazuje na osud Maxima, nadšení. Divákům na upoutávce vadí hned několik věcí. A nejde ani tak o to, že si Ridley Scott opět ohne historii.

Filmové novinky 14. 7. 2024 12:50 | Filmové novinky

Ačkoli je upoutávka na snímek Gladiator 2 přehlídkou epické sandálové zábavy, ne všichni diváci první záběry přijali s povděkem a vysokými očekáváními. Studio Paramount sice po 24 hodinách přepočítávalo rekordní čísla sledovanosti, snímek si ale vysloužil u tříminutové ukázky také extrémní množství negativních ohlasů. Palců dolů bylo 279 000 oproti 133 000 pozitivních reakcí. Co divákům tolik vadí?

Problémy s trailerem

Jako vždy u filmů Ridleyho Scotta nechybí zástupci zanícených historiků, kteří upozorňují na silné pokřivení historie, kterým je legendární režisér proslulý. Ostatně Scott už několikrát vysvětloval, že v jeho filmech nejde o maximální historickou přesnost a do velké míry je přesvědčen o síle kreativní licence. I první Gladiátor byl v čase uvedení mnohdy historiky vysmíván a navzdory svým oscarovým vavřínům existovala silná základna odpůrců, kteří o filmu mluvili jako o tupém béčku o pomstě zasazeném do starověkého Říma.

Řadě diváků u pokračování vadí i to, že upoutávka odhaluje v podstatě celý příběh. Původní film měl stopáž traileru výrazně kratší (také byla jiná doba a upoutávky se stříhaly jinak) a rozhodně tolik neodhalil. Pokračování vyloží celý příběh jako na stříbrném talíři. Jako by Scott šel cestou jiného slavného režiséra Roberta Zemeckise, který roky tvrdí, že divák má vědět, na co jde. A upoutávka by skutečně měla říct víceméně všechno. Pak se najdou i odpůrci Denzela Washingtona, respektive jeho newyorského přízvuku, kterým v Gladiátorovi poněkud nelogicky mluví. Na druhou stranu mluvíme stále o filmu režiséra, který ještě pár let zpátky obsadil do role Mojžíše Christiana Balea s tím, že bez bílého herce na film EXODUS: Bohové a králové nikdo nepřijde.

Proč zrovna rap?

Nejvýraznější kritiku si ale upoutávka vysloužila za použití písně No Church in the Wild od Jay-Z. Řada diváků se na sociálních sítích ptá, proč musí být u filmu ze starověkého Říma zrovna rap. Ostatně původní film byl v upoutávce vybavený hudbou Hanse Zimmera přímo z filmu samotného, přičemž soundtrack Gladiátora patří mezi absolutní legendy svého řemesla. Úplně se tedy vybízelo hudbu z prvního filmu použít. Jenže studio a marketéři chtěli zřejmě cílit na mladší publikum a doufali, že rap bude víc cool než orchestr. A tak se řemesla chopili fanoušci, kteří zaplavili YouTube vlastními verzemi traileru. Tu podle nás nejlepší si můžete přehrát zde v článku. Má poloviční stopáž než oficiální trailer, obsahuje více flashbacků s Maximem a když vygraduje ústřední motiv, je to skutečně velká a emocionální paráda.

Zdroj: THR

Nejlepší Marvel od Avengers: Deadpool 3 ukázal 37 minut z filmu. Diváci tvrdí, že nejsme připraveni
Nejlepší Marvel od Avengers: Deadpool 3 ukázal 37 minut z filmu. Diváci tvrdí, že nejsme připraveni
14.07.2024 12:00:00 | Filmové novinky

Nejočekávanějším blockbusterem letošního léta je bezpochyby třetí Deadpool. Nejen proto, že je v podání Ryana Reynoldse sám o sobě populární postavou, ale též kvůli tomu, že by mohl překlenout MCU a universum X-Menů. Rozhodně je na co se těšit, což naznačují i nejnovější ohlasy.

Nečekaná válečná jatka ukáží peklo zákopů. Trailer má hrůzy bitev za pouhých 10 milionů dolarů
Nečekaná válečná jatka ukáží peklo zákopů. Trailer má hrůzy bitev za pouhých 10 milionů dolarů
12.07.2024 17:45:00 | Filmové novinky

První světová válka je ve filmech rozhodně mnohem méně populární než její „druhá“ následovatelka. To ale neznamená, že nemohou vznikat skvělé či alespoň zajímavé filmy ze zákopů, jak napovídá i nenápadná novinka. Tu tvůrci pořídili za překvapivě mrzké peníze.

Zaklínačův zrušený seriál ožívá. Netflix uvede osekanou verzi Potkanů
Zaklínačův zrušený seriál ožívá. Netflix uvede osekanou verzi Potkanů
12.07.2024 17:15:00 | Filmové novinky

Natáčení čtvrté řady Zaklínače je v plném proudu, ale osud seriálového prequelu o zlodějské bandě Potkani zůstává nejistý. Projekt, který původně vznikal jako limitovaná série, prý vyjde jako samostatný film nebo bude integrován do čtvrté řady. Jaké jsou plány Netflixu?

Černý Kapitán Amerika sestřeluje stíhačky v akcí nabitém traileru problematické Marvelovky
Černý Kapitán Amerika sestřeluje stíhačky v akcí nabitém traileru problematické Marvelovky
12.07.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Marvel si dal po posledních neúspěších svých seriálů a filmů pauzu a s blížící se premiérou filmu Deadpool a Wolverine servíruje velký návrat Kapitána Ameriky. Jenže ten už dávno není Stevem Rogersem. Novým lídrem se stává Sam Wilson a kromě sestřelování stíhaček se budou řešit na Ameriku velmi cílená témata rasismu.