FB pixel TP pixel
Netflix chce herní fenomén Grand Theft Auto © Rockstar Games

Netflix chce herní fenomén Grand Theft Auto

Podle The Wall Street Journal Netflix jedná o přivedení jedné z nejpopulárnějších herních sérií na svou streamovací platformu. Grand Theft Auto by bylo pro streamera vstupem do velkého světa.

Filmové novinky

Pokud doufáte, že chce Netflix natočit filmovou či seriálovou adaptaci populární herní série GTA (Grand Theft Auto), své očekávání kroťte. Netflix má totiž zájem pomocí nové licence rozšířit své videoherní portfólio. Ano, sice na to stále všichni zapomínáme, Netflix však stále fušuje i do her. Navzdory tomu, že je podle dostupných statistik téměř nikdo nehraje.

Vstup mimo mobilní hry?

Netflix vstoupil do herního světa v listopadu 2021 s uvedením pětice mobilních her pro iOS a Android. Aktuálně už jeho katalog nabobtnal na více než 70 titulů, stále je ale orientován hlavně na mobilní telefony. Zdá se však, že do budoucna by rád zlákal fanoušky graficky náročnějších titulů, protože podle informací The Wall Street Journal jedná o licenci herní série GTA. Není však jasné, co přesně to znamená. Nejjednodušším řešením by samozřejmě bylo uvedení některé ze starších her, ať už by to byly legendy jako Vice City, San Andreas nebo stále hojně hrané GTA 5. Spekuluje se však i o tom, že by se na Netflixu mohlo objevit chystané GTA 6.

Nákup licencí není pro Netflix zase takovým problémem. Ve své nabídce má aktuálně i hru na základě značky Tomb Raider. Dále hojně využívá své vlastní brandy jako Stranger Things, Dámský gambit nebo Láska je slepá. Netflix každopádně nutně potřebuje vyřešit, jak donutit předplatitele, aby hry na platformě hráli. Aktuálně totiž není možné hry stáhnout a hrát přímo v aplikaci streamera, ale musíte se proklikat na klasický mobilní obchod, což podle WSJ odrazuje dobrou polovinu předplatitelů od toho, aby si hru pořídili. Ačkoli pak měl Netflix navýšit počet stažení her z 30 na 70 milionů, jen jedno procento z jeho uživatelů hry hraje denně.

Zdroj: TWSJ / Eurogamer

 8 se líbí
Zrušený Top Gear je noční můrou BBC. Za tragickou nehodu tvrdě zaplatí
Zrušený Top Gear je noční můrou BBC. Za tragickou nehodu tvrdě zaplatí
17.10.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Motoristický pořad Top Gear patří mezi televizní legendy. V posledních měsících je však pro britskou BBC dokonalou noční můrou. Po tragické nehodě moderátora totiž došlo k rozpuštění štábu a nyní musí stanice sáhnout hodně hluboko do kapsy.

Marvel se řítí do katastrofy. Jeho nová vesmírná sci-fi diváky nezajímá
Marvel se řítí do katastrofy. Jeho nová vesmírná sci-fi diváky nezajímá
17.10.2023 16:05:00 | Filmové novinky

Již za pár týdnů vstoupí do kin nový komiksový blockbuster Marvels. Poslední tituly Marvelu si nevedly podle očekávání a i u novinky jsou tržební prognózy za úvodní víkend neuspokojivé. Ty pesimistické dokonce mluví o nejhorším startu filmu v historii MCU.

Netflix oživil nejkultovnější komiks dekády. Epický trailer strhl počítadla
Netflix oživil nejkultovnější komiks dekády. Epický trailer strhl počítadla
16.10.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Přesně před dvěma měsíci Netflix zveřejnil první krátký trailer na novou adaptaci komiksu Scott Pilgrim, který získal hranou verzi již před 13 lety. Nová podoba však bude ještě věrnější původní vizi a přitom nabídne stejné obsazení jako film.

Star Trek: Nová generace je konečně online s českým dabingem
Star Trek: Nová generace je konečně online s českým dabingem
16.10.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Milujete legendární posádku hvězdné lodi Enterprise, které vládne lesklá pleš kapitána Jean-Luca Picarda? Pak si můžete konečně celý seriál Star Trek: Nová generace pustit online. S výjimkou úvodní a závěrečné epizody nechybí ani český dabing.