FB pixel TP pixel
Netflix odhalil novou drsnou krimi od tvůrců Narcos. Trailer láká na kokainovou kmotru © Netflix

Netflix odhalil novou drsnou krimi od tvůrců Narcos. Trailer láká na kokainovou kmotru

Netflix už dávno zjistil, že zločiny publikum baví. Ať už jsou to podvodníci, sérioví vrazi nebo mafiáni, kteří neváhali pro svůj prospěch zabíjet konkurenty i nevinné lidi. Teď dojde řada na jednu z nejslavnějších postav miamského podsvětí, která měla mít na svědomí až 200 zesnulých.

Filmové novinky

Už od dob filmu Zjizvená tvář s Alem Pacinem filmoví fanoušci moc dobře vědí, že 70. a 80. léta v Miami byla pořádnou divočinou, kde jste se často báli o holý život. Obzvlášť pokud jste se zapletli s jednou z místních mafií. Jeden takový příběh nyní zprostředkuje Netflix, pro který tvůrci hitu Narcos zpracovali příběh tzv. kokainové kmotry Griseldy Blanco. Ta do USA prchla už v mládí z kolumbijské Cartageny a brzy kolem sebe začala budovat drogovou síť, jež vedla ke slavným kokainovým kovbojským válkám, kvůli nimž se v Miami plnily márnice víc, než se policii zamlouvalo.

V traileru Netflix láká na příběh plný krutosti a také rodinných hodnot. Pravdou ale je, že ačkoli je příběh inspirovaný skutečnými událostmi, zřejmě si řadu faktů odpustí a neudělá z obávané kmotryně deviantní ženu, která mužům při intimních chvilkách držela zbraň u hlavy a mnohdy zabíjela z čistého rozmaru. Upoutávka sází hodně na mafiánskou rodinu a buduje Griseldu jako osobu, která se stará o svůj kartel a chová se jako drsný „girl-boss“. A ačkoli se povedlo jinak krásnou herečku Sofíu Vergaru trochu zošklivit pomocí make-upu, rozhodně má její vzezření stále velmi daleko k podobě skutečné Griseldy, kterou si rozhodně vyhledejte. Její životní příběh je plný krve, násilí a podivného vnímání smrti, nicméně kdo někdy v Miami byl, ten ví, že tahle část Ameriky je prostě svůj vlastní svět i dnes. Natož v 70. a 80. letech, kdy to byl jeden velký vyfetovaný úlet.

Netflix seriál Griselda uvede již 25. ledna a celkem nás čeká šest epizod, které budou všechny dostupné v den vydání. Představitelka titulní role zároveň i seriál produkuje a za režií stojí kolumbijský filmař Andrés Baiz, jenž měl na starost všechny epizody. Produkuje pak showrunner Narcos a Narcos: Mexiko Eric Newman.

Zdroj: The Playlist / Netflix / Encyclopedia Britannica

Nejkouzelnější film roku potvrzen. Diváci chválí novou vánoční klasiku s šarmantním hrdinou
Nejkouzelnější film roku potvrzen. Diváci chválí novou vánoční klasiku s šarmantním hrdinou
30.11.2023 11:30:00 | Filmové novinky

Na sociálních sítích se začaly objevovat první reakce na rodinný muzikál Wonka s Timothée Chalametem v hlavní roli, který již brzy dorazí do kin. Někteří film označují za okamžitou vánoční klasiku, Chalamet pak většinu uhranul svým charismatem.

Fanoušci Stranger Things vyhlašují bojkot. Vadí jim politický názor herecké hvězdy
Fanoušci Stranger Things vyhlašují bojkot. Vadí jim politický názor herecké hvězdy
30.11.2023 11:20:00 | Filmové novinky

Izraelsko-palestinský konflikt začíná stále citelněji prosakovat i do Hollywoodu. Někteří herci a herečky, kteří se rozhodli vyjádřit podporu jedné ze stran, nyní čelí online lynčům ze strany fanoušků či dokonce přicházejí o již nasmlouvané role. Posledním je Noah Schnapp, známý jako Will ze Stranger Things, kvůli jehož podpoře sionismu chtějí fandové bojkotovat chystanou pátou řadu.

Voyo přidává spoustu českých a slovenských filmů. Novou komedii se Štáfkem má exkluzivně
Voyo přidává spoustu českých a slovenských filmů. Novou komedii se Štáfkem má exkluzivně
29.11.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Voyo pokračuje ve své strategii přidávat nové české a slovenské filmy, které na Netflixu nenajdete. Zároveň v posledních týdnech přidává i starší české snímky, které tak doplňují její katalog a dělají ho lákavějším pro milovníky tuzemské kinematografie.

Souboje gladiátorů a černý Ježíš. Skvělý trailer historické komedie baví biblickým podvodem
Souboje gladiátorů a černý Ježíš. Skvělý trailer historické komedie baví biblickým podvodem
29.11.2023 18:15:00 | Filmové novinky

Společnosti Tristar a Legendary představily jeden z nejvýraznějších filmových projektů posledních měsíců, který se rozhodně nebojí tnout do biblického příběhu o Ježíši Kristu. Pár lidí určitě naštve vyobrazení Krista jako černého muže.