FB pixel TP pixel
Epická sága o Nibelunzích ožívá na prvních fotkách. Příběh inspiroval i Pána prstenů © Fremantle / Constantin Film

Epická sága o Nibelunzích ožívá na prvních fotkách. Příběh inspiroval i Pána prstenů

Společnost Fremantle se ujala celosvětových práv nového německého seriálu Hagen, který je reimaginací milované středověké ságy o Nibelunzích. Společně s oznámením byly vypuštěny první fotografie, které slibují drsnou variaci na Hru o trůny či Vikingy.

Filmové novinky

Fanoušci středověkých fantasy se mají na co těšit. V Německu totiž vznikl nový seriál, který je reimaginací klasiky všech klasik – ságy o Nibelunzich. Seriál nazvaný Hagen si dává za cíl vyrovnat se Hře o trůny nebo Vikingům, což se také odráží na prvních fotografiích, které představují syrové a temné historické drama, v němž o bolest, pot a krev rozhodně nebude nouze.

Sága o Nibelunzích ožívá

Seriál vychází z knihy Wolfganga Hohlbeina z roku 1986, jež je sama o sobě variací dřívějších textů o Nibelunzích, z nichž nejznámějším zůstává Píseň o Nibelunzích vzniklá na pomezí 12. a 13. století. Ta je známá i díky tomu, že jejím velkým milovníkem byl J.R.R. Tolkien. Ten se jí ostatně nechal inspirovat i při tvorbě Středozemě a fantasy klasiky Pán prstenů.

Hagen vypráví příběh stejnojmenného vojáka, legendárního drakobijce Siegfrieda, princezny-válečnice Kriemhildy či královny Valkýr Brunhildy, kteří jsou středobodem mocenské války, která podle mustru germánských příběhů samozřejmě nekončí úplně optimisticky. V hlavních rolích uvidíme Gijse Nabera jako Hagena, Jannise Niewöhnera jako Siegfrieda, Lilju van der Zwaag jako Kriemhildu a Rosalinde Mynster jako Brunhildu. O režii se postarají Cyrill Boss Philipp Stenner, tvůrci chváleného kriminálního thrilleru Průsmyk (Der Pass), který v loňském roce uvedl již svou třetí řadu.

Hagen nabídne celkem 6 epizod, přičemž bude zajímavé sledovat, kde se seriál nakonec objeví v rámci tuzemské distribuce. Seriál produkuje německý Constantin Film a Fremantle v minulosti byl schopný propad práva na uvedení jiných seriálů jak Amazonu, tak i HBO. Kupříkladu seriál My děti ze stanice ZOO z roku 2021 se povedlo prodat do 92 teritorií a předpokládá se, že s Hagenem bude mít Fremantle podobný úspěch.

Zdroj: THR / Deadline

Matáskův Polda je buldozerem sledovanosti. Nova s ČT musí zabrat s novinkami
Matáskův Polda je buldozerem sledovanosti. Nova s ČT musí zabrat s novinkami
29.02.2024 15:05:00 | Filmové novinky

Středeční večery budou očividně i v následujících týdnech patřit televizi Prima. Té se povedlo úspěšně nahradit kriminálku Na vlnách Jadranu šestou řadou seriálu Polda, v němž jako drsný vyšetřovatel řádí David Matásek. A diváky očividně baví.

Netflix láká v traileru na největší březnové hity. Několik skvělých novinek zatajil
Netflix láká v traileru na největší březnové hity. Několik skvělých novinek zatajil
29.02.2024 14:30:00 | Filmové novinky

S březnem přichází nejen ještě lepší počasí, ale také výraznější nabídka streamovacích služeb. Velmi silnou nabídku bude mít Netflix, který především v první polovině měsíce nabídne jedny ze svých nejslibnějších novinek. Máme se na co těšit!

Nejslavnější větu z Temného rytíře Christopher Nolan nenapsal a nepochopil ji
Nejslavnější větu z Temného rytíře Christopher Nolan nenapsal a nepochopil ji
28.02.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Temný rytíř stále zůstává etalonem žánru komiksových adaptací a jeho pasáže jsou neustále citovány fanoušky po celém světě. Paradoxem ovšem je, že jeho nejchválenější tvůrce Christopher Nolan moc dobře ví, že nejslavnější větu z filmového hitu nenapsal. A jak sám přiznává, dodnes ho to trochu štve.

Největší seriálová událost od Hry o trůny už je online. Historický spektákl drží 100% hodnocení
Největší seriálová událost od Hry o trůny už je online. Historický spektákl drží 100% hodnocení
28.02.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci historických velkofilmů, nekonečného intrikaření a brutálních výjevů by měli zbystřit. Na streaming dorazil nový seriál, který kritici označují jako největší seriálovou událost od Hry o trůny. O kvalitách seriálu vypovídá, že si drží skóre sto procent pozitivních recenzí.