FB pixel TP pixel
HBO našlo herečku pro filmovou Batgirl. A fandové zase řeší nesmysly © TMDB

HBO našlo herečku pro filmovou Batgirl. A fandové zase řeší nesmysly

Režiséři Adil El Arbi a Bilall Fallah, kteří společně nedávno dokončili marvelovský seriál Ms. Marvel, nachystají pro konkurenční Warner Bros. a HBO Max i sólovku Batgirl. Studio jim nyní konečně sehnalo hlavní představitelku. Kdopak si to Barbaru Gordon zahraje?

Filmové novinky

Batgirl patří mezi nejpopulárnější hrdinky z celé komiksové stáje DC Comics. I když ikonický kostým nosilo v průběhu let několik členek Bat Family, jednoznačně nejproslulejší z nich je Barbara Gordon. Ta se v komiksu poprvé objevila v roce 1967 a coby dcera policejního komisaře Jima Gordona se vydala na cestu samozvané strážkyně pořádku v Gothamu. Díky tomu se brzy spojila s Batmanem a po jeho boku krotila největší kriminální živly. Byť se Barbara v rámci Kameňáku Alana Moorea později následkem paralýzy dolních končetin proměnila v Oracle, v rámci rebootů se později znovu vrátila i v netopýřím kostýmu.

HBO našlo herečku pro filmovou Batgirl. A fandové zase řeší nesmysly © DC Comics

Po komiksovém úspěchu zamířila Barbara i do dalších médií a viděli jsme ji v celé řadě filmů a seriálů. Co se animovaných projektů rýče, rozhodně stojí za zmínku adaptace Kameňáku u nás nazvaná Batman vs. Joker a Batman: Hush. V šedesátkovém Batmanovi s Adamem Westem v hlavní roli si Batgirl zahrála Yvonne Craig, v novém miléniu se pak Barbara ukázala v seriálu Birds of Prey a brzy ji uvidíme coby policejní komisařku i v nové sérii divácky oblíbených Titans. A zapomenout nesmíme ani na překrásnou Alicii Silverstone v Schumacherovém propadáku Batman a Robin.

HBO našlo herečku pro filmovou Batgirl. A fandové zase řeší nesmysly © Warner Bros.

V době premiéry Whedonovy verze Ligy spravedlnosti v roce 2017 pak režisér, který je dneska už na blacklistu všech studií, dostal na starost tvorbu sólovky Batgirl. Coby zkušený tvůrce, který s oblibou sází na ženské hrdinky (Buffy, přemožitelka upírů a koneckonců i nedávné Viktoriánky) chtěl Joss jeden čas dokonce do kostýmu vrátit Silverstone, spekulovalo se ale také o Karen Gillan či dokonce o Daisy Ridley. Vrátit se měl i J.K. Simmons jako komisař Gordon, počítalo se pak i s několika neokoukanými padouchy.

Whedon byl ale od projektu odejit a Batgirl postupně vypadla z plánů šéfů DC Entertainment v čele s Walterem Hamadou. Loňský start HBO Max ale otevřel novou cestu pro menší DC projekty a Warneři tak oživili Batgirl, která bude mít v nejbližších letech (zatím nevíme kdy) premiéru právě zde. Belgičtí režiséři Adil El Arbi a Bilall Fallah, kteří slavili úspěchy s filmem Mizerové navždy a podíleli se na tvorbě seriálu Ms. Marvel z vesmíru MCU, loni získali angažmá a připraví nám návrat do Gothamu. Coby scenáristka jim pomůže Christina Hodson, jež napsala scénáře už k filmům Birds of Prey a The Flash. Před pár dny se na internetu objevily zprávy o tom, že ve studiích WB probíhá casting na hlavní roli, o kterou usilují Isabella Merced, Zoey Deutch, Haley Lu Richardson a Leslie Grace.

HBO našlo herečku pro filmovou Batgirl. A fandové zase řeší nesmysly © Warner Bros.

Tramtadadá! Roli nakonec získala poslední jmenovaná a ta nejméně zkušená, tedy Leslie Grace! Mexická rodačka má za sebou prozatím hlavně slušnou kariéru teenagerské zpěvačky, u filmu pak prorazila díky roli v muzikálu Život v Heights od Lina-Manuela Mirandy, jenž slavil letos úspěchy právě na HBO Max. Grace je už druhou latinskoamerickou herečkou, která si zahraje oblíbenou superhrdinku z dílny DC, když doplnila Sashu Calle (Supergirl). Povede se jí navázat na úspěchy, které v roli Batgirl slavila Yvonne Craig. My věříme, že ano, i když už se samozřejmě vyrojily davy naštvaných fanouškům, kterým vadí, že herečka není zcela bílé pleti a nemá zrzavé vlasy. Protože to jsou pro ně zjevně ty nejzásadnější atributy dané role.

 1 742 zobrazení  
Hororový megahit Netflixu chce jít ve šlépějích vesmíru Marvelu
Hororový megahit Netflixu chce jít ve šlépějích vesmíru Marvelu
23.07.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Hororová trilogie Ulice strachu na Netflixu z diváckého hlediska obstála a mezi předplatiteli se stala značně populární. Není proto divu, že se mluví o pokračování. Režisérka celého projektu Leigh Janiak prozradila, že má s touto letní hororovou událostí ambiciózní plány.

Filmová Duna má konečně pořádně našlapaný a velkolepý trailer!
Filmová Duna má konečně pořádně našlapaný a velkolepý trailer!
22.07.2021 19:00:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. konečně představilo plnohodnotnou ukázku na nejočekávanější sci-fi roku, adaptaci klasiky Franka Herberta Duna.

Nový Zaklínač se ukazuje v pořádném traileru a Vesemir nakládá jako Geralt!
Nový Zaklínač se ukazuje v pořádném traileru a Vesemir nakládá jako Geralt!
22.07.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Kromě seriálového Zaklínače, který se vrátí na obrazovky Netflixu v polovině prosince, chystá Netflix ještě jednu adaptaci příběhů z pera Andrzeje Sapkowského.

Trailer na krvák o rytířském souboji od režiséra Gladiátora bere dech
Trailer na krvák o rytířském souboji od režiséra Gladiátora bere dech
21.07.2021 15:00:00 | Filmové novinky

Režisér Ridley Scott se vrací k žánru historického filmu, když zpracuje legendární francouzský příběh o soudním souboji, jenž byl podle tehdejší víry důkazem Boží vůle.