FB pixel TP pixel
Hra na oliheň bude největší reality show světa. Co hrozí účastníkům? © Netflix

Hra na oliheň bude největší reality show světa. Co hrozí účastníkům?

Vedle právě schválené druhé řady globálního fenoménu Hry na oliheň Netflix pro fanoušky chystá i novou soutěžní reality-show, která je seriálem přímo inspirovaná.

17. 6. 2022 9:00 | Filmové novinky

V minulých dnech byla konečně oficiálně schválena druhá řada největšího hitu Netflixu – krvavé sociální satiry Hra na oliheň. Ta ale dorazí na obrazovky předplatitelů pravděpodobně nejdříve v roce 2024. Dlouhou dobu čekání se proto Netflix rozhodl zkrátit poměrně neobvyklým krokem, inspiroval se dějem seriálu a pokusí se vytvořit podobnou reality-show, jakou jsme v něm mohli vidět. Samozřejmě nikomu při hře nazvané Hra na oliheň: The Challenge nepůjde o život, ale stejně jako v seriálu bude bojovat o výhru 456 účastníků, přičemž bude záležet na zvolené strategii, výběru spojenectví a povahových vlastnostech soutěžících, kteří budou postupně jeden po druhém během hry vyřazováni.

Přihlásit se do nové soutěžní hry může prakticky kdokoli, nutností je ovšem skvělá angličtina. Nábor byl zahájen, a kdo by měl zájem, může se zapsat na stránkách SquidGameCasting.com. Netflix svou soutěž propaguje velkohubě, dočkáme se prý té největší reality-show v historii, s dosud nejvyšší odměnou. Vítěz si prý nakonec odnese úctyhodných 4,56 milionů dolarů. Vedle disciplín známých ze seriálu připravují autoři i nová bitevní pole. Soutěžní Hru na oliheň bude vyrábět studio Lambert, které stojí například za úspěšným The Circle. Krátce po ohlášení projektu se začaly ozývat nespokojené hlasy: jedni trefně poznamenali, že Netflixu pravděpodobně unikla pointa celého seriálu, druhým zase vadí klasické velkolepé netflixovské utrácení, zatímco kvůli finančním problémům vedení vyhazuje své zaměstnance.

 143 zobrazení  
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Netflix ukázal trailer na mládeži nepřístupný film s krásnou bondgirl
Netflix ukázal trailer na mládeži nepřístupný film s krásnou bondgirl
16.06.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Hvězda poslední bondovky Není čas zemřít, Ana de Armas, si zahraje hlavní roli ve snímku Blonde, který odvypráví krušný životní příběh zlaté dívky Hollywoodu a jedné z nejkrásnějších hereček všech dob Marilyn Monroe.

Kultovní sci-fi Ztraceni je na Disney Plus kompletní. Dabing má pár epizod
Kultovní sci-fi Ztraceni je na Disney Plus kompletní. Dabing má pár epizod
16.06.2022 16:20:00 | Filmové novinky

Jedním z největších trumfů streamovací služby Disney Plus v České republice je rozhodně seriál Ztraceni. Ten si i u nás získal kultovní status a doposud si ho diváci sháněli pokoutnými cestami. Nyní je však seriál kompletně dostupná na již zmíněné službě od Disneyho. Nic ale není zcela bez chyb.

Horor roku přichází! Děsivý film o sériovém vrahovi má nadšené recenze
Horor roku přichází! Děsivý film o sériovém vrahovi má nadšené recenze
15.06.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Za necelý měsíc vtrhne do českých kin horor Černý telefon v režii talentovaného Scotta Derricksona s charismatickým Ethanem Hawkem v roli sadistického vraha. Co si recenzenti na této novince nejvíce cení?

Největší zklamání startu Disney Plus: Akta X nejsou v Česku kompletní
Největší zklamání startu Disney Plus: Akta X nejsou v Česku kompletní
14.06.2022 17:30:00 | Filmové novinky

Disney sice 14. června spustil svou streamovací službu Disney Plus, která přináší seriálové klasiky jako Ztraceni, Griffinovi či Jak jsem poznal vaši matku, jeden ze stěžejních seriálů přesto kompletní není. Akta X má české Disney Plus jen v omezeném množství epizod.