FB pixel TP pixel
Nový český historický film dorazil pouze na Netflix. Streameři se perou o exkluzivitu © Pilot Film

Nový český historický film dorazil pouze na Netflix. Streameři se perou o exkluzivitu

Netflix a spolu s ním i streameři jako Voyo či prima+ pochopili, že tuzemský obsah je klíčem k srdci českého diváka. Už několik měsíců tak mezi sebou služby soupeří o to, kdo bude mít tituly z kin v nabídce jako první.

21. 2. 2023 17:30 | Filmové novinky

Pokud jste se těšili na film Petra Václava Il Boemo, ale nechtělo se vám na příběh polozapomenutého hudebního skladatele Josefa Myslivečka s tváří Vojtěcha Dyka do kina, dnešek je vaším šťastným dnem. Film totiž z kin konečně zamířil online a rovnou na SVOD v podobě Netflixu. Přehrát si ho tak můžete jako již tradičně v rámci vašeho obvyklého předplatného. Film je dostupný v italštině a češtině, zároveň nabízí anglické a české titulky.

Netflix, Voyo a teď i prima+

Il Boemo je tak dalším kouskem do skládačky české filmové distribuce, která začíná v rámci streamingu vypadat čím dál zajímavěji. Tuzemští streameři si totiž jasně povšimli, že zájem diváků o české filmy online je nemalý, a tak v posledních měsících jednotlivé společnosti bojují o to, kdo bude moci filmy uvést na platformu jako první a ideálně v širším časovém období exkluzivně. Netflix si tuhle cestičku před časem vydláždil jako první a jen v poslední době můžeme připomenout úspěchy s filmy jako Jan Žižka (ten uspěl i globálně), Prvok, Šampon, Tečka a Karel, Slovo (film, který propadl v kině, ale online se mu dařilo), Promlčeno, případně komedie jako Mimořádná událost.

V uplynulém roce se na naháněčku s Netflixem vydalo i české Voyo, které pro změnu uvedlo jako první hity Zátopek a Vyšehrad: Fylm. Letos se pak se spuštěním prima+ přidává i FTV Prima, která využívá toho, že nákupy filmů řeší mnohdy již v produkční fázi vývoje jednotlivých snímků, kdy jednak mediálně pokrývá jejich nasazení do kin, zároveň ale získává práva na uvedení v televizi a nyní i na své nové streamovací službě. Ostatně již při spuštění prima+ se právě tam objevily v rámci SVODu dosud neuvedené filmy jako Hádkovi, Prezidentka, Indián, Za vším hledej ženu, Srdce na dlani či Cirkus Maximum. Zdá se tedy, že v rámci přetahování se o český obsah nyní válka propukne na plné obrátky. Připravte si na to dostatek popcornu.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Herecký konkurz Avatara 2 byl jako obří cirkus. Herec popsal směšný zážitek
Herecký konkurz Avatara 2 byl jako obří cirkus. Herec popsal směšný zážitek
21.02.2023 14:50:00 | Filmové novinky

Po více jak 10 letech vzal režisér James Cameron diváky opět na měsíc Pandora. Pokračování kasovního trháku Avatar s podtitulem The Way of Water je aktuálně třetím nejvýdělečnějším filmem všech dob.

Jeden z největších komediálních hitů Netflixu přijde o stěžejní herce. Jdou za lepším
Jeden z největších komediálních hitů Netflixu přijde o stěžejní herce. Jdou za lepším
20.02.2023 19:10:00 | Filmové novinky

Fanoušci seriálu Sexuální výchova se musí připravovat na velké změny. Mnohými milovaná komedie, která si ohledně lidského chtíče nebere moc servítky, totiž chystá velkém změny v obsazení. Někteří herci už totiž získali příliš velkou slávu a hlavně lepší role.

Sci-fi Já, legenda 2 vrátí Willa Smithe. Konec prvního filmu bude překroucen
Sci-fi Já, legenda 2 vrátí Willa Smithe. Konec prvního filmu bude překroucen
20.02.2023 15:15:00 | Filmové novinky

Fanoušky úspěšného postapokalyptického dramatu Já, legenda z roku 2007 určitě potěšila zpráva, že vznikne pokračování a že se do hlavní role vrací Will Smith. Scenárista snímku Akiva Goldsman nyní naznačil, jakým směrem se druhý díl vydá, když prozradil inspirací fenoménem The Last of Us.

Z traileru nového seriálu o brutální vraždě mrazí. Tenhle případ otřásl celou Amerikou
Z traileru nového seriálu o brutální vraždě mrazí. Tenhle případ otřásl celou Amerikou
19.02.2023 14:15:00 | Filmové novinky

HBO chystá na konec dubna novou očekávanou minisérii, která se jistě zalíbí všem fanouškům adaptací skutečných kriminálních případů. Seriál s Elizabeth Olsen navíc adaptuje jeden z nejznámějších a nejhroznějších případů vraždy, který kdy Spojené státy americké zažily.