FB pixel TP pixel
Skvělá psí akce z Johna Wicka ohromila i specialistu. Co má k realismu daleko? © Lionsgate

Skvělá psí akce z Johna Wicka ohromila i specialistu. Co má k realismu daleko?

Filmová série John Wick proslula nejen tváří Keanu Reevese, ale také díky choreografii akčních scén. Napříč čtyřmi filmy jsme mohli vidět nejen pozoruhodné přestřelky či souboje s noži, ale také scény, ve kterých jsou důležití vycvičení psi. Tím je nejvýraznější díl podtitulem Parabellum. Jak se na tyto scény dívá bývalý armádní psovod?

Filmové novinky

Terry Adams Jr. je bývalý příslušník americké armády, kde působil jako psovod. Nedávno se ve videu pro Insider blíže podíval na přestřelku v Casablance ze třetího dílu akční série John Wick, ve které figuruje hlavní hrdina spolu se Sofií (Halle Berry) a jejími psy. „Když se podíváte pozorně, psi útočí na paže a nohy. Vidíme také nějaké kousance do břicha. Pokud se pes nemůže dostat na paži nebo nohu, bude se snažit zaútočit jinde. Dva belgičtí ovčáci pracující společně. Belgičtí ovčáci jsou úžasní psi,“ uvedl Adams Jr. a dodal, že scéna, kde pes vyběhne po zdi, aby zneškodnil střelce na střeše je velmi realistická. „V armádě by to tak realistické nebylo, protože pokud bychom měli hrozbu nahoře, prostě bychom ji sestřelili. Pokud bychom ale nahoru chtěli dostat psa, možné to určitě je.“

Vadí křížová palba

Ačkoliv Adams Jr. hodnotí bojové scény se psy převážně kladně, oznámkoval je sedmi body z deseti. Problém měl především s přílišnou dramatizací dané scény. Tvůrci totiž nepochybně chtěli udělat poutavou akční sekvenci, která bude nejen pouhou přestřelkou, ale také se v ní využijí vycvičení psi. Z tohoto důvodu Adams Jr. své hodnocení snížil, protože se mu nelíbí, že se celá scéna odehrává uprostřed křížové palby. „Celé se to odehrává uprostřed přestřelky mezi dobráky a padouchy. Ve skutečnosti by v takové situaci psi nevydrželi příliš dlouho. Pravděpodobně s prvním či druhým kousnutím by je někdo zastřelil. Ve skutečnosti bychom psi navíc takovému nebezpečí nevystavili. Poslali bychom je na jeden konkrétní cíl a počkali až se zase vrátí.“

Adams Jr. zároveň dodává, že by uvítal, kdyby na sobě měli psi více moderních ochranných prvků proti střelbě, jako chrániče uší a očí. Coby zkušený armádní psovod tak choreografii se psi hodnotí kladně, nedokáže však opomenout fakt, že by psovod své psy nikdy nevystavil takovému druhu nebezpečí. Akční série o Johnu Wickovi v loňském roce dostala již čtvrté pokračování, přičemž se zdá, že ani tímto dílem nám Wick nedal definitivní sbohem. V plánu je kromě pátého dílu také spin-off Ballerina v hlavní roli s Anou de Armas. I v tomto filmu by se měl John Wick objevit, ačkoliv jen v menší roli.

Zdroj: MovieWeb

Nový Star Wars seriál má rekordní sledovanost. Fanoušci jsou ale zklamaní a nenávistní
Nový Star Wars seriál má rekordní sledovanost. Fanoušci jsou ale zklamaní a nenávistní
07.06.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Zatímco v minulých letech nás služba Disney Plus skoro až bombardovala novým, velkolepým obsahem, letos bylo až na výjimky ticho po pěšině. Alespoň doteď. Streamovací služba totiž hlásí nový hit, nad kterým se vznáší pár ale.

Megahit Sobík Netflixu zavařil. Stalkerka podala žalobu a žádá nesmyslné peníze
Megahit Sobík Netflixu zavařil. Stalkerka podala žalobu a žádá nesmyslné peníze
07.06.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Skotská právnička Fiona Harvey, která tvrdí, že je předobrazem postavy Marthy z hitového netflixovského seriálu Sobík, podala na streamovacího giganta žalobu. Jako odškodnění za pomluvu žádá ohromujících 170 milionů dolarů.

Nejlepší komedie roku je konečně na Netflixu. Zaplatil za ni půl miliardy
Nejlepší komedie roku je konečně na Netflixu. Zaplatil za ni půl miliardy
07.06.2024 14:30:00 | Filmové novinky

O nové romantické komedii s nádechem krimi,Vrah naoko, se mluví od loňského podzimu. Ještě aby ne, když ji kritici dlouhodobě označují za nejlepší žánrovku svého druhu za poslední měsíce a v hlavní roli je jedna z čerstvých hvězd stříbrného plátna Glen Powell. Ten se na novince podílel i scenáristicky a vy si nyní jeho dovednosti (herecké i psavecké) můžete užít i na českém Netflixu.

Mrazivé svědectví z koncentračního tábora je online. Tatér z Osvětimi je dojákem z pekla
Mrazivé svědectví z koncentračního tábora je online. Tatér z Osvětimi je dojákem z pekla
07.06.2024 13:35:00 | Filmové novinky

Hrůzy koncentračních táborů a holokaustu jako takového nepřestávají lidstvo fascinovat. Ví to i filmaři, kteří neustále přichází s novými filmy a seriály na téma úděsných zážitků z druhé světové války. Tatér z Osvětimi není výjimkou.