FB pixel TP pixel
Netflix zrušil očekávanou sci-fi jen měsíc po premiéře. Nelze se moc divit © Netflix

Netflix zrušil očekávanou sci-fi jen měsíc po premiéře. Nelze se moc divit

Tak to bylo rychlé. Ani ne měsíc po premiéře hraného remaku Kovboje Bebopa s Johnem Cho v hlavní roli rozhodli hlavouni Netflixu, že se tento seriál pokračování nedočká. Jaké jsou hlavní důvody pro ukončení?

Filmové novinky

Kovboj Bebop: Lovec odměn měl patřit k hlavním letošním seriálovým událostem. Tento neonoirový vesmírný sci-fi western nabitý akcí, který adaptoval slavný anime seriál z roku 1998, stavěl na posádce vesmírné lodi Bebop, která za odměnu chytá vesmírné zločince, zároveň jsou však všichni členové na útěku před svou vlastní minulostí. Bohužel oproti skvělé předloze se seriál dočkal spíše vlažných reakcí ze strany kritiků. To by samozřejmě nebyl takový problém, kdyby o tuto sci-fi novinku projevovali zájem diváci, což se ale nakonec nestalo. Rozpočty svých seriálů sice Netflix neprozrazuje, ale ze CGI efektů, rozmanitosti kulis, výpravy či složité choreografie soubojů se dá usuzovat, že Kovboj Bebop nebyl levnou záležitostí.

Z rychlosti ukončení celého projektu je tak poměrně jasné, že sledovanost byla k vynaloženým finančním nákladům prostě neuspokojivá a Netflixu nezbývalo nic jiného, než tuto novinku opustit. Neúspěch potvrzují i naše vlastní data z platformy FlixPatrol, které necelý měsíc po vydání seriálu ukazují, že Kovboj Bebop rychle vyklidil pozice v TOP 10 nejsledovanějších seriálů v podstatě všude, kde se objevil. Streamovacímu gigantu se bohužel tyto hrané adaptace anime hitů zatím nedaří, jak naznačují průměrně hodnocené snímky jako Death Note, Fullmetal Alchemist nebo Bleach. Další řady seriálu, jehož posádku tvoří lovec lidí Spike Spiegel (John Cho), jeho parťák a kapitán lodi Jet Black (Mustafa Shakir) a podvodnice Faye Valentine (Daniella Pineda), se tak již nedočkáme. Pokud byste však měli zájem prozkoumávat tento vesmír i nadále, všechny díly původního anime jsou v tuto chvíli v katalogu Netflixu dostupné.

 36 669 zobrazení   44 se líbí
Netflix drtí nominace Zlatých glóbů. Slavit mohou i Češi a Duna
Netflix drtí nominace Zlatých glóbů. Slavit mohou i Češi a Duna
13.12.2021 18:00:00 | Filmové novinky

Netflixu se u nominací na Zlaté glóby tradičně dařilo, když jich získal rovnou sedmnáct. Spokojená je ale i HBO.

Fantastická zvířata 3: První trailer nahrazuje Deppa kouzelnickou válkou
Fantastická zvířata 3: První trailer nahrazuje Deppa kouzelnickou válkou
13.12.2021 16:30:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. vypustilo do světa první oficiální trailer na třetí díl série Fantastická zvířata. A Gellert Grindelwald vstupuje do otevřené kouzelnické války.

První záběry Fantastických zvířat 3 ukazují náhradu Johnnyho Deppa
První záběry Fantastických zvířat 3 ukazují náhradu Johnnyho Deppa
12.12.2021 13:00:00 | Filmové novinky

Už v příštím roce dorazí do kin třetí část série Fantastická zvířata. A studio Warner Bros. láká na první záběry z nového filmu, ve kterém se již neobjeví Johnny Depp.

Hra o trůny byla pro George Martina zklamáním. Seriál chtěl mnohem delší
Hra o trůny byla pro George Martina zklamáním. Seriál chtěl mnohem delší
12.12.2021 12:00:00 | Filmové novinky

Není tomu tak dávno, co byla Hra o trůny nejpopulárnějším seriálem na světě a bylo jen velmi málo těch, kteří by o tomto fenoménu alespoň neslyšeli. Naneštěstí slibované velkolepé zakončení seriálu příliš nepomohlo a seriál se stal terčem kritiky..