FB pixel TP pixel
Sci-fi událost Netflixu sklízí posměch. Mluví se o bezduché kopii © Netflix

Sci-fi událost Netflixu sklízí posměch. Mluví se o bezduché kopii

Netflix to v poslední době nemá u kritiků lehké. Poté, co právě ztrhali jeho nový, hvězdami nabitý akčňák Red Notice, to vypadá, že ani hraný remake Kovboje Bebopa s Johnem Cho v hlavní roli jim není po chuti.

Filmové novinky

Měla to být jedna ze sci-fi událostí sezony. Hraná adaptace Kovboje Bebopa, populárního japonského neonoirového sci-fi anime však sbírá od kritiků převážně odmítavé reakce a na serveru Rotten Tomatoes hlásí slabých 39 % kladných recenzí od 33 autorů. Tvůrce seriálu musí takový výsledek mrzet, protože měli pravděpodobně vyšší ambice, a na rozdíl od Red Notice jej netáhnou tak zářivá jména, která by jim zajistila vysokou sledovanost navzdory svým kvalitám. Připomeňme, že děj seriálu se odehrává v roce 2071 a hlavní hrdinové jsou členy posádky lodi Bebop, která za odměnu chytá vesmírné zločince, zároveň jsou všichni na útěku před svou minulostí. Posádku tvoří lovec lidí Spike Spiegel (John Cho), jeho parťák a kapitán lodi Jet Black (Mustafa Shakir) a podvodnice Faye Valentine (Daniella Pineda).

A jaké výhrady tedy filmoví recenzenti vůči Bebopovi mají? Navzdory výtečným vizuálním efektům, bohaté výpravě a promyšlené volbě kostýmů vše ve výsledku slouží pouze jako efektní dekorace bezvýraznému až chabému scénáři. V seriálu prý nejlépe fungují momenty, kdy si hrdinové jen tak povídají o všem možném, od jazzu po sexuální preference, když se ale snaží proniknout do nitra svých postav, je scénář polopatický a neinspirativní. Nový Bebop by mohl možná uspokojit ty, kteří původní seriál neviděli, ale protože je toto legendární anime na Netflixu dostupné, měli by všichni zájemci věnovat svůj čas spíše jemu. Těch pár kladných reakcí na seriálu chválí jeho uhrančivou stylovost a fajnové herce, na které je radost koukat. Jiní ale mluví o bezduché kopii, kterou si původní seriál nezasloužil a ani ji nepotřeboval. Svůj názor na očekávanou sci-fi událost si můžeme udělat již v pátek 19. listopadu.

 57 536 zobrazení   46 se líbí
Trailer nového Sexu ve městě konečně odhalil datum premiéry
Trailer nového Sexu ve městě konečně odhalil datum premiéry
16.11.2021 8:00:00 | Filmové novinky

Carrie, Miranda a Charlotte jsou zpět. A HBO proto láká krátkou upoutávkou na jejich nová dobrodružství v seriálovém pokračování pojmenovaném And Just Like That...

Pozdravte Master Chiefa! První záběry seriálu Halo slibují premiéru online
Pozdravte Master Chiefa! První záběry seriálu Halo slibují premiéru online
15.11.2021 21:00:00 | Filmové novinky

Nová seriálová adaptace populární videohry Halo dorazí v příštím roce na streamovací službu Paramount Plus.

Eternals: Co znamenají potitulkové scény pro budoucnost Marvelu?
Eternals: Co znamenají potitulkové scény pro budoucnost Marvelu?
15.11.2021 8:00:00 | Filmové novinky

Eternals vnesli do marvelovského sdíleného univerza svěží vítr a úplně odlišný příběh, než na jaký jsme bývali zvyklí. Asi největší poprask pak vyvolaly jejich dvě potitulkové scény. Pojďme si je probrat a omrknout, co nás čeká dále.

Chystá se nový seriál Hvězdné brány. Kdo se má vrátit z týmu SG-1?
Chystá se nový seriál Hvězdné brány. Kdo se má vrátit z týmu SG-1?
15.11.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Tvůrce seriálové Hvězdné brány odhalil, že pracuje na pokračování, které naváže na ikonickou sérii SG-1. A počítá s tím, že přivede zpět i milované postavy.