FB pixel TP pixel
Hororové překvapení roku: Vysmívaná řež s Medvídkem Pú zaskočila kritiky kvalitou © ITN Distribution

Hororové překvapení roku: Vysmívaná řež s Medvídkem Pú zaskočila kritiky kvalitou

Zázraky se očividně stále ještě dějí. Své o tom ví i zámořští kritici, kteří měli možnost vidět pokračování jednoho z nejzoufalejších hororů posledních let Medvídek Pú: Krev a med. K jejich šoku je však nečekala další nudná céčková blátotlačka, ale kupodivu vydařená nadstavba, která se zlepšila snad úplně ve všem.

Filmové novinky

Když i do českých kin v březnu minulého roku dorazil snímek Medvídek Pú: Krev a med, kdekdo si klepal na čelo. Trailery vypadaly vyloženě céčkově a i recenze odpovídaly bídným očekáváním. Dodnes jde o jeden z vůbec nejhůř hodnocených filmů historie a od slibovaného pokračování si nikdo nic nesliboval. Jenže soudy byly zdá se předčasné, protože první kritici, kteří film viděli, byli v šoku z nárůstu kvality po všech stránkách.

Pú se zlepšil

Zatímco první film má na serveru Rotten Tomatoes tragikomická 3 procenta pozitivních reakcí při katastrofickém průměrném hodnocení 2,2 z 10 možných bodů, pokračování Medvídek Pú: Krev a med 2 si po prvních šesti recenzích přispalo 100 procent pozitivních reakcí při žánrově mnohem přijatelnější průměrné známce 6,3 z 10. Za filmem přitom stojí stejný režisér a ani výchozí zápletka neslibovala velkou změnu. Pú a jeho přátelé Tygr, Prasátko a Sova se totiž vydají pomstít Kryštůfku Robinovi za události předchozího filmu a slibují spálení jeho města na uhel a také krvavé vyvraždění jeho přátel.

Zdánlivě nenápadité pokračování překvapivě výrazně stočilo kormidlo směrem ke grotesknímu úletu a ačkoli je prý stále nablblé a levné, tentokrát se povedlo mnohem více podtrhnout absurditu konceptu a navíc doručit i zábavné mytologické rozšíření za oživlými dětskými hračkami, které nyní vypadají jako vyžilí a na drogách závislí vyhazovači. Recenzenti se do jednoho shodnou, že jde o výrazné zlepšení, které si libuje ve své podivnosti, dokáže být adekvátně uvědomělé a nabízí neotesanou alternativu ke studiovým prefabrikátům.

Vznikne hororový vesmír

Vylepšení kvalit hororového Medvídka Pú dává divákům najednou mnohem větší naději do budoucna, protože tvůrci chystají celou franšízu po vzoru Marvelu. Takzvaný Twister Childhood Universe má postupně spojit vraždící verze Púa a jeho přátel společně s Bambim, Vílou Zvonilkou, Pinocchiem, Peterem Panem, Kloboučníkem z Alenky v říši divů a také Šipkovou Růženkou, kteří se po svých samostatných filmech sejdou v projektu Poohniverse, jenž bude levnou hororovou podívanou ve stylu Avengers. Když už nic jiného, člověk musí svým způsobem obdivovat tvůrce, že si navzdory přijetí prvního filmu stále jedou svou a mají očividně nemalé ambice, které mohou vést ke vzniku solidního kultu.

Zdroj: Rotten Tomatoes

 50 zobrazení  
Mizerové 4 jsou tady! První trailer má krev, kamerové oblety i hromadu explozí
Mizerové 4 jsou tady! První trailer má krev, kamerové oblety i hromadu explozí
26.03.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Zatímco na třetí díl akční série Mizerové se čekalo dlouhých 17 let a fanoušci se dočkali až v roce 2020, mezi třetí a čtvrtou částí už se na nic čekat nemuselo. Mizerové se tak po čtyřech letech vrací do akce a slibují čerstvou nálož obřích explozí, přestřelek, krvavých průstřelů a samozřejmě i klasických kamerových obletů ve stylu Michaela Baye.

Kam se hrabe Tom Cruise! Indický Top Gun už je online a nabízí nejšílenější akčňák roku
Kam se hrabe Tom Cruise! Indický Top Gun už je online a nabízí nejšílenější akčňák roku
26.03.2024 13:15:00 | Filmové novinky

Zamilovali jste si letecké eskapády Toma Cruise ve snímku Top Gun a jeho pokračování s podtitulem Maverick? A máte rádi Bollywood? Pokud na obě otázky odpovídáte pozitivně, pak byste si rozhodně neměli nechat ujít nejnovější akční spektákl s názvem Fighter, který sází na velkolepé letecké souboje se stíhačkami i pozemní protiteroristickou akci. A je přesně tak praštěně zábavný, jak od Indů očekáváte.

Oscarová sci-fi Chudáčci bude nečekaně brzy online. Trvalo to jen 2 měsíce
Oscarová sci-fi Chudáčci bude nečekaně brzy online. Trvalo to jen 2 měsíce
26.03.2024 12:45:00 | Filmové novinky

Snímek Chudáčci, jeden z nejlepších filmů loňského roku, který na posledních Oscarech získal hned čtyři zlaté sošky, se již 27. března objeví na streamingu. Poměrně nečekaně se tak tato variace na Frankensteina objeví online po pouhých 2 měsících v českých kinech.

Nejúspěšnější sci-fi všech dob se vrací. Pán času v traileru ozkouší motýlí efekt mezi dinosaury
Nejúspěšnější sci-fi všech dob se vrací. Pán času v traileru ozkouší motýlí efekt mezi dinosaury
25.03.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Disney Plus odhalila velkolepou upoutávku na novou řadu historicky nejdelšího a nejúspěšnějšího sci-fi seriálu televizní historie Pána času. Ten se vrací s již 14. řadou a v pořadí patnáctým Doktorem v podání Ncutiho Gatwy.