FB pixel TP pixel
Henry Cavill utržený ze řetězu. Britští Hanebný pancharti baví kritiky akční řeží nacistů © Lionsgate

Henry Cavill utržený ze řetězu. Britští Hanebný pancharti baví kritiky akční řeží nacistů

Guy Ritchie je teď na koni. Jeho filmy sice ne vždy vydělávají peníze, dokáží si ale držet určitou kvalitu a hlavně baví diváky. Po solidní Operaci Fortune, chváleném Covenantovi a lahůdkových seriálových Gentlemanech dávají štempl na výbornou kreativní formu i první ohlasy novinky s Henrym Cavillem v roli bojovníka proti nacistům.

Filmové novinky

Nabušenou retro akční podívanou The Ministry of Ungentlemanly Warfare viděli první kritici a podle jejich ohlasů se máme opravdu na co těšit. Na serveru Rotten Tomatoes se film momentálně pyšní vysokým skóre 78 % pozitivních reakcí při průměrném hodnocení 6,5 z 10 a kritici vyzdvihují především bláznivou a neskutečně zábavnou stylizaci celého snímku. David Ehrlich ze serveru IndieWire tvrdí, že „Ritchie do filmu napumpoval dostatek drzosti, který drží celý film nad hladinou.“ Kritici ze serveru TheWrap zase označují film za „čiré potěšení“ a magazín Variety vyzdvihuje „bezchybné obsazení.“

Šílená jízda zavede diváky do dob druhé světové války, kdy se Britové obrátí na speciální jednotku s netradičními metodami, aby se postavila nacistickému Německu. Jednotku nevede nikdo jiný než maniakální Henry Cavill a mezi jeho další kumpány patří třeba sličná Eiza González, která by si mohla napravit karmu po nepovedeném Problému tří těles, nebo nabušený představitel seriálového Jacka Reachera Alan Ritchson.

V amerických kinech má film premiéru už tenhle pátek, do naší distribuce zatím film ohlášen není. Doufejme tedy, že pozitivní ohlasy ze zahraničí nějakého z distributorů ještě přesvědčí a skupina s neortodoxními metodami, která do velké míry připomíná Hanebné pancharty Quentina Tarantina, nakonec zamíří i k nám. Doplňme, že film je založen na stejnojmenné knize, která popisuje zrod tajné bojové skupiny, jež dala vzniknout jednotkám Black Ops, a také na nedávno odhalených dokumentech britské armády. Ty popisují, jak pod Winstonem Churchillem řádila mezi nacisty britská skupina agentů, jež využívala neotřelé metody, aby zatočila s nacistickými operacemi. Pro Cavilla jde o návrat pod Ritchieho taktovku po špionážním propadáku Krycí jméno U.N.C.L.E..

Zdroj: Rotten Tomatoes / Lionsgate

Duna 2 je online po 45 dnech v kinech. Víme, kde si ji přehrát v nejlepší kvalitě
Duna 2 je online po 45 dnech v kinech. Víme, kde si ji přehrát v nejlepší kvalitě
16.04.2024 14:45:00 | Filmové novinky

Na velkolepou druhou část pravděpodobně nejlepší sci-fi letošního roku už nemusíte chodit do kina. Pakliže vyznáváte pohodlí domova, v nejvyšší možné kvalitě je Duna: Část druhá dostupná i online.

Za hranicí číhá tajuplná černá díra. Skvělý trailer láká na návrat populární sci-fi
Za hranicí číhá tajuplná černá díra. Skvělý trailer láká na návrat populární sci-fi
16.04.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Před dvěma lety dorazil na streamovací platformu Prime Video vizuálně podmanivý mysteriózní sci-fi western Za hranicí s Joshem Brolinem v hlavní roli. Amazon nyní v traileru plném napětí a tajemství láká na druhou řadu.

Jeden z nejlepších špionážních seriálů se konečně vrátí. Fanoušci se dočkají po 9 letech
Jeden z nejlepších špionážních seriálů se konečně vrátí. Fanoušci se dočkají po 9 letech
15.04.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Ač si naše srdce získal jako bůh lsti a špatností, mnozí diváci by za svou nejoblíbenější roli Toma Hiddlestona neoznačili Lokiho z marvelovského multiverza, ale tajného agenta Jonathana Pinea ze série Noční recepční.

Zapomeňte na Iron Mana! Downey naprosto září v novém špionážním thrilleru od HBO
Zapomeňte na Iron Mana! Downey naprosto září v novém špionážním thrilleru od HBO
15.04.2024 15:35:00 | Filmové novinky

Na HBO Max je nově k vidění špionážní minisérie Sympatizant s Robertem Downeym Jr. Podle prvních reakcí kritiků bychom si seriál neměli nechat ujít. Těšit se máme na skvělou satiru, komplexní drama a uhrančivý Downeyho výkon.