FB pixel TP pixel
Lví král 2 ve velkolepém traileru odhaluje vzestup Mufasy. Vrátí se i Timon s Pumbou © Walt Disney Studios

Lví král 2 ve velkolepém traileru odhaluje vzestup Mufasy. Vrátí se i Timon s Pumbou

Pět let po „hrané“ verzi disneyovské klasiky Lví král přichází nikým příliš očekávané pokračování, které jednak ukáže dospělého Simbu s jeho rodinou, více se však zaměří na minulost jeho otce a jeho vzestup z nicotného lvíčete v moudrého vůdce africké fauny.

Filmové novinky

Možná se ptáte, proč vzniká pokračování (respektive prequel) hrané verze Lvího krále, která vlastně není hraná, protože je kompletně digitální, a navíc ji vlastně nikdo nemá pořádně rád. Původní animák z 90. let zůstává klasikou a navíc nabídl i pokračování, která se nedokázala původnímu příběhu vyrovnat. Človek by tudíž očekával, že se Disney poučí a nebude značku dále ředit. Avšak Disney má přesně 1,6 miliard důvodů pokračování natočit, neboť přesně tolik dolarů předchozí adaptace slavného animáku utržila v kinech. Relativní naději dává účast oscarového režiséra Barryho Jenkinse, který slibuje, že nepůjde o zbytečnou nastavovanou kaši. Při pohledu na první, průměrnými digitálními efekty extrémně přehuštěnou, upoutávku se tomu však těžko věří.

Snímek Mufasa: Lví král nás znovu vezme za již dospělým Simbou, který společně s Nalou vládne říši, kterou podědil po svém zesnulém otci Mufasovi. Nyní má navíc i dceru Kiaru, jež se má dozvědět více o svém dědečkovi. Úkolem odhalit legendu o Mufasovi je pověřen opičák Rafiki společně s Timonem a Pumbou, takže si můžete být jistí, že dojde kromě velkolepého příběhu i na odlehčující humor. Ve flashbacích se tak dozvíme, odkud se Mufasa vzal a jak z bezvýznamného lvíčete vyrostl mocný král savany. Oficiální synopse filmu odhaluje, že Mufasovi pomohlo náhodné setkání se lvím princem Takou, který ho přijal do své smečky a královské pokrevní linie. Disney slibuje rozmáchlý příběh, který nás zavede až do horských oblastí a v němž uvidíme skupinu nesourodých přátel, kteří budou pátrat po svém osudu. Premiéra je plánovaná na 19. prosince letošního roku.

Zdroj: Walt Disney Studios

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Nečekaná smrt v Simpsonových zaskočila fanoušky. Producent se omlouvá
Nečekaná smrt v Simpsonových zaskočila fanoušky. Producent se omlouvá
28.04.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Na tuzemském Disney Plus je dostupných prvních 10 epizod 35. řady Simpsonových a v USA jsou diváci napřed. Aktuálně mají za sebou 15. epizodu, která usmrtila jednu z nejstabilnějších postav seriálu. A někteří fanoušci úmrtí nenesou lehce.

Sci-fi průšvih Netflixu: Novou vesmírnou ságu poráží i romantika s Evou Burešovou
Sci-fi průšvih Netflixu: Novou vesmírnou ságu poráží i romantika s Evou Burešovou
28.04.2024 12:00:00 | Filmové novinky

Měla to být další velká série Netflixu. Sci-fi Rebel Moon však zatím vypadá spíše na další průšvih, který si streamer za rámeček nedá. Novinka Zacka Snydera s podtitulem Jizvonoška totiž rychle padá v žebříčcích popularity a poražena je i romantikou s Evou Burešovou.

Netflix pohřbívá Zaklínače. Zrušení hlavního seriálu zabilo další chystané projekty
Netflix pohřbívá Zaklínače. Zrušení hlavního seriálu zabilo další chystané projekty
28.04.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix před několika dny oznámila, že končí se seriálem Zaklínač. Aktuálně začíná natáčení závěrečných dvou řad, které proběhne najednou. Netflix nad Sapkowského ságou láme pomyslnou hůl kompletně a ruší i další projekty s ní spojené.

Thrillerový propadák s Rytmusem míří na Netflix už po dvou měsících. V kinech ho nikdo neviděl
Thrillerový propadák s Rytmusem míří na Netflix už po dvou měsících. V kinech ho nikdo neviděl
26.04.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Nový thriller Válka policajtů zamířil do kin teprve na konci února, už 8. května se ale chystá na Netflix, neboť v kinosálech české diváky vůbec nezaujal. Snímku, v němž jednu z rolí ztvárnil rapper Rytmus, se podařilo zlákat do sedaček pouze několik tisíc diváků. Nyní budou tvůrci doufat, že si projekt najde publikum na největší streamovací službě světa.