FB pixel TP pixel
První švédský katastrofický velkofilm míří na Netflix. Trailer ukazuje pád města do propasti © Netflix

První švédský katastrofický velkofilm míří na Netflix. Trailer ukazuje pád města do propasti

Netflix představil nový trailer na jednu ze svých čerstvých akvizic. Švédský katastrofický thriller Nad propastí nás zavede do důlního města, které se začne propadat do hlubin. Dokáže bezpečnostní odbornice zastavit zkázu a ochránit svou rodinu?

Filmové novinky

Netflix má se severskými filmy a seriály velmi dobrou zkušenost, a tak není divu, že pokračuje v nákupu práv na novinky, které obvykle dokáží zaujmout napříč kontinenty. Jako příklady můžeme uvést hity jako akční Černý krab nebo veleúspěšný Trol, který je stále filmovou jedničkou Netflixu mezi cizojazyčnými filmy. Ze seriálů pak lze zmínit projekty jako Skoro normální rodina, Snadný Prachy, Láska a anarchie, Katla nebo Seveřané. Nyní Netflix opět zalovil ve Švédsku, kde si licencoval katastrofický thriller křížený s rodinným dramatem Nad propastí.

Od 16. února na Netflixu

Snímek s původním názvem Avgrunden vstoupí do nabídky Netflixu 16. února a bude vyprávět příběh matky a manažerky bezpečnosti Friggy, jež pracuje v největším dolu světa na železnou rudu Kiruna a zároveň se snaží alespoň trochu fungovat se svou rodinou. Vše ale nabere dramatické obrátky v momentě, kdy se přilehlé město začne propadat přímo do útrob hlubokého dolu. Otázka tedy zní, dokáže Frigga zachránit místní pracovníky a ochránit také svou rodinu? Zdá se totiž, v určitý moment bude muset učinit složité životní rozhodnutí.

Trailer filmu, který je prvním švédským katastrofickým velkofilmem v historii, hodně sází na osobní lidské drama, syrovou atmosféru a samozřejmě dojde i na poměrně velkolepé propadání města do průrvy v zemi, která nepůjde zastavit. Tvůrci v traileru slibují napínavou podívanou a dosavadní ohlasy se pohybují v rámci lehkého nadprůměru. Snímek je totiž sice prezentován jako Netflix originál, protože si streamer práva pořídil pro streaming, ve Švédsku byl nicméně již v loňském roce uveden do kin.

Zdroj: SF Studios / Netflix

Nová velkolepá fantasy Netflixu ve skvělém traileru. Avatarovo ohýbání elementů bere dech
Nová velkolepá fantasy Netflixu ve skvělém traileru. Avatarovo ohýbání elementů bere dech
23.01.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Animovaný fenomén Avatar: Legenda o Aangovi se dočkal tří velkolepých řad, v nichž se mladý Aang musel postupně naučit ovládat všechny elementy, aby zastavil zlotřilého vladaře Národa ohně Ozaie. Nyní Netflix ukázal plnohodnotnou upoutávku na hranou adaptaci. A o jedné z největších fantasy roku je očividně rozhodnuto.

Český film na Oscarech opět nebude. Nominace ovládl Oppenheimer a zvrácené sci-fi
Český film na Oscarech opět nebude. Nominace ovládl Oppenheimer a zvrácené sci-fi
23.01.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Brilantní drama Christophera Nolana Oppenheimer vládne letošním nominacím na Oscara. Snímek získal 13 nominací, následuje ho ženská variace na Frankeinsteina Chudáčci s 11 nominacemi.

Seriálový Vetřelec bude ignorovat nejhorší díly série. Xenomorphové nebudou zbraní
Seriálový Vetřelec bude ignorovat nejhorší díly série. Xenomorphové nebudou zbraní
23.01.2024 15:35:00 | Filmové novinky

Zanedlouho by se po přerušení stávkami mělo opět rozjet natáčení seriálového Vetřelce, za kterým stojí respektovaný showrunner Noah Hawley. Ten v nedávném rozhovoru prozradil směřování chystaného seriálu a vymezil se vůči posledním dvěma filmům série od Ridleyho Scotta.

Temný případ je větší hit, než se čekalo. HBO slaví nárůst diváků a odhaluje trailer další epizody
Temný případ je větší hit, než se čekalo. HBO slaví nárůst diváků a odhaluje trailer další epizody
23.01.2024 11:25:00 | Filmové novinky

Stejně jako v loňském roce s The Last of Us, i letos si HBO hned zkraje roku připisuje parádní hit, se kterým se bude ještě pár týdnů chlubit. Nová řada Temného případu totiž zatím servíruje nejen kvalitní kriminálku, ale také výtečnou sledovanost, jež navíc roste.