FB pixel TP pixel
Scottův Napoleon už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě © Apple TV+ / Sony Pictures

Scottův Napoleon už je online. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě

Těšili jste se na nový historický spektákl Napoleon, ale do kina se vám na něj (například kvůli cenám vstupenek) nechtělo? Novinka režiséra Ridleyho Scotta je nyní konečně dostupná online a rodinné vstupné tudíž řešit nemusíte. Stačí si jen vybrat, kde je kvalita filmu nejvyšší. Apple TV+ ale zatím nečekejte.

Filmové novinky

Již 12. ledna vstupuje na službu Apple TV+ (tedy do sekce za měsíční předplatné za 199 Kč) novinka Martina Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce. Pokud se ale budete pídit i po Napoleonovi Ridleyho Scotta, tam vás prozatím čeká zklamání. Nový historický velkofilm, který se snaží projet v podstatě kompletní život francouzského dobyvatele, nemá doposud stanovené datum premiéry v rámci předplatného, obecně se však očekává, že dorazí někdy mezi 15. a 23. únorem letošního roku, což by časově odpovídalo distribučnímu oknu právě Scorseseho Zabijáků rozkvetlého měsíce. Ostatně totožnou strategii potvrzuje aktuální nasazení Napoleona na TVOD služby.

Kde je Napoleon online?

Napoleon vstupoval v loňském roce do kin 23. listopadu a po 45 dnech v tamní distribuci se konečně objevil online. Prozatím ho najdete na trojici služeb – Apple TV (pozor, bez plus), Google Filmy (nyní již na YouTube) a Rakuten. Na které službě je koupě či zapůjčení filmu nejvýhodnější? Obecně se dá říct, že pokud si myslíte, že vás film bude bavit a ještě někdy v životě si ho přehrajete, koupě bude lepší možností. Varianta zapůjčení totiž stojí téměř stejně, mnoho peněz tudíž neušetříte. Považte sami. Apple TV (bývalé iTunes) nabízí Napoleona k vypůjčení za 329 Kč, Rakuten za nebaťovských 330 Kč a Google dokonce za 340 Kč. Nutno navíc poznamenat, že ačkoli je cena téměř totožná, stále platí, že nejvyšší nabízí Apple, kde najdete film ve 4K s Dolby Vision a Dolby Atmos. Rakuten sice umí nabídnout 4K, zvuk ale bude jen v 5.1 Dolby Surround mixu. Google pak nabízí film dokonce pouze v HD rozlišení. Cena za koupi už není o tolik rozdílná. Na Apple TV si snímek můžete pořídit za 399 Kč, Rakuten vychází na 430 Kč a Google na 400 Kč.

Vyplatí se koupě v průběhu ledna? To si musíte zvážit sami. Na druhou stranu berte v potaz, že pakliže Napoleon skutečně vstoupí na Apple TV+ již mezi 15. a 23. únorem, stačí si na koncové datum tohoto období předplatit právě tuto streamovací službu a v rámci jednoho měsíce dostanete možnost podívat se za 199 Kč na Zabijáky rozkvetlého měsíce, první epizody seriálu Vládcové nebes a také na Napoleona. Nad nákupem tedy přemýšlejte s rozvahou a podle toho, jakou hodnotu pro vás dané tituly mají a zda je potřebujete vidět okamžitě po vydání. Ohledně chystané prodloužené verze se zatím bližší informace neobjevily. Jakmile se to změní, budeme vás informovat.

Zdroj: Apple TV / Google Filmy / Rakuten

Netflix nemá slitování a ruší oblíbené seriály. Kosa padá na fantasy, sci-fi i komedie
Netflix nemá slitování a ruší oblíbené seriály. Kosa padá na fantasy, sci-fi i komedie
09.01.2024 12:30:00 | Filmové novinky

Zákazníci Netflixu jsou si moc dobře vědomi, že pokud konkrétní pořad nemá dostatečnou sledovanost, je streamerem nemilosrdně zaříznut. Jen minulý rok tak skončilo několik desítek titulů. Pro pořádek jsme se rozhodli vydat seznam projektů, které po tomto roce další epizody nedostanou.

Skvělý start roku na HBO: Nejchválenější krimi současnosti i finský masakr nacistů
Skvělý start roku na HBO: Nejchválenější krimi současnosti i finský masakr nacistů
08.01.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Nejen Netflix startuje rok 2024 ve velkém stylu. HBO odhalilo své novinky na leden a diváky čeká záplava titulů napříč žánry, mezi kterými nechybí ani jedna z nejlepších (a možná i nejlepší) kriminálek roku.

Chcete najít vítěze Zlatých glóbů na Netflixu? Známe tajné kódy odhalující nejlepší filmy
Chcete najít vítěze Zlatých glóbů na Netflixu? Známe tajné kódy odhalující nejlepší filmy
08.01.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Na Netflixu je aktuálně přes 8 tisíc titulů a najít mezi nimi například nejlepší oceňované snímky je místy nesmírně komplikované. Pokud si však chcete odfiltrovat filmový odpad a vrhnout se jen do nejzajímavějších snímků posledních let například ze Zlatých glóbů, máme pro vás tajný tip, jak lze obsah snadno najít. Budete potřebovat pouze počítač.

DiCaprio a Barbie vyhořeli. Převratný ročník Zlatých glóbů vyhrála síla atomu i korporátní boje
DiCaprio a Barbie vyhořeli. Převratný ročník Zlatých glóbů vyhrála síla atomu i korporátní boje
08.01.2024 13:00:00 | Filmové novinky

81. ročník Zlatých glóbů rozdal sošky za nejlepší filmy, seriály i herce, a tak se můžeme za celým ceremoniálem ohlédnout. Velké zklamání přinesl Barbie i novince Martina Scorseseho, úspěch slaví Oppenheimer či kulinářská vztahová pecka Medvěd.