FB pixel TP pixel
Noví Pitt či Meryl Streep? 10 mladých hvězd, které se vyplatí sledovat © Netflix / Sony Pictures

Noví Pitt či Meryl Streep? 10 mladých hvězd, které se vyplatí sledovat

Když megahvězdám táhne na důchod, je potřeba hledat nové talenty. A těch má zdá se Hollywood dostatek. Kdo v budoucnu nahradí frajery jako Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, ale i ženské hvězdy jako Julianne Moore či Meryl Streep?

20. 8. 2020 11:00 | Tipy na film

Tom Holland

Noví Pitt či Meryl Streep? 10 mladých hvězd, které se vyplatí sledovat © TMDB

Kariéra současného představitele Spider-Mana je doslova raketová a od divadla to velmi rychle dotáhl na celovečerní debut, který přišel v roce 2012 s katastrofickým filmem Nic nás nerozdělí, ve kterém Hollandovu rodinu rozdělí tsunami, ke kterým došlo v roce 2004. Další rok se objevil vedle další dětské hvězdy Saoirse Ronan ve filmu Budoucnost nejistá a ve stejném roce byl obsazen vedle svého budoucího kolegy z MCU do velrybářského V srdci moře. A v roce 2017 si zahrál v parádním Ztraceném městě Z, putovním Pilgrimage a ve snímku Vysoké napětí (The Current War), pojednávacím o historickém souboji mezi průkopníky elektrizace. Největší slávu však získal díky obsazení do role Spider-Mana v tehdy šokující dohodě mezi studii Disney a Sony. Holland debutoval jako Pavoučí muž v Captain America: Občanská válka a od té doby stihl tři pavoučí sólovky i další díly Avengers. Naposledy jsme ho viděli v adaptaci videoherního hitu Uncharted, kde si zahrál mladého lovce pokladů Nathana Drakea.

Zendaya

Noví Pitt či Meryl Streep? 10 mladých hvězd, které se vyplatí sledovat © TMDB

Od Spider-Mana daleko neutečeme, protože se hned vrhneme i na Hollandovu kolegyni. Zendaya od malička pomáhala s provozními záležitostmi divadla, ve kterém její matka pracuje jako manažerka. V roce 2009 se zúčastnila castingu a o rok později se objevila v seriálu Disney Channel Na prkna!, pro který vznikly tři série. Po tomto seriálu se objevila ještě v dalším seriálu pro Disney, Tajný život K.C.. Na rozdíl od jiných hvězdiček se však dokázala prosadit i dále. Podepsala smlouvu na hudební desku a knihu a obrovským úspěchem bylo získání role MJ v reinkarnaci Spider-Mana pod křídly MCU. První díl Spider-Man: Homecoming dorazil do kin v roce 2017, v prosinci téhož roku měl premiéru Největší showman, ve kterém si zahrála vedle Hugha Jackmana a Zaca Efrona, a kromě dabování animáků se dle očekávání vrátila i ve Spideyho další sólovce Daleko od domova. Nyní směřuje hlavně k ambiciózním projektům, jako je Euforie od HBO či Duna. V její druhé části má mít mnohem výraznější roli vedle Timothée Chalameta.

Asa Butterfield

Noví Pitt či Meryl Streep? 10 mladých hvězd, které se vyplatí sledovat © TMDB

Sympaťák z netflixovské Sexuální výchovy rovněž začínal na divadelních prknech a pomalu se přes malé role probíjel do Hollywoodu. V roce 2010 se mihnul ve Vlkodlakovi a vedle Emmy Thompson si zahrál v pokračování Kouzelné chůvy Nanny McPhee. Velký úspěch a uznání kritiky zažil poté, co si jej vybral Martin Scorsese do filmu Hugo a jeho velký objev, ve kterém ztvárnil titulní roli. Následně si střihl další titulní roli v Enderově hře, spolupracoval s Timem Burtonem na Sirotčinci slečny Peregrinové pro podivné děti a postupně začal více zabrušovat i do nezávislejších vod. Současnou slávu mu ale přinesl až Netflix s již zmíněnou Sexuální výchovou, kde ztvárnil sexuálně frustrovaného Otise, který se snaží navigovat své spolužáky skrze sexuální život. Aktuálně se chystá čtvrtá řada.

Dafne Keen

Noví Pitt či Meryl Streep? 10 mladých hvězd, které se vyplatí sledovat © TMDB

Když vás obsadí do skoro titulní role mezi dvě hlavní tváře (a hlavně uznávané a kvalitní herce) velké filmové frančízy, znamená to, že jste buď potomkem producenta, nebo máte zatraceně velký talent. Dafne Keen je naštěstí prokazatelně ten druhý případ, což v Logan: Wolverine dokázala vrchovatě. A vypadá to, že i do budoucna bude její kariéra působivá, neboť se jí daří i v případě Jeho temných esencí od HBO, kde má hlavní roli Lyry a patří mezi to nejzajímavější na celém seriálu. V přípravách je aktuálně třetí řada.

Maya Hawke

Noví Pitt či Meryl Streep? 10 mladých hvězd, které se vyplatí sledovat © TMDB

Dcera slavných rodičů, Umy Thurman a Ethana Hawka, rozhodně pouze nečekala, až se ji začnou ozývat filmoví agenti. Studovala na umělecky zaměřené škole a na specificky zaměřených hereckých konzervatořích v Londýně a New Yorku. Stejně jako Uma začala svou kariéru modelingem. Ve světě filmu ji plánovala obsadit Sofia Coppola do své verze Malé mořské víly pro Universal, ale z projektu nakonec sešlo. Maya tedy nakonec debutovala s minisérií BBC Malé ženy v roce 2017. Největší ohlas měla samozřejmě její práce ve Stranger Things, kde ztvárnila postavu Robin, se kterou se počítá i do další řady, kterou uvidíme ještě letos.

Timothée Chalamet

Noví Pitt či Meryl Streep? 10 mladých hvězd, které se vyplatí sledovat © TMDB

Rodák z New Yorku a francouzského Nîmes má dvojí občanství, ale přiznává, že měl problémy s přijetím definitivní kulturní identity. Podle vlastních slov na střední trpěl, ale vše se změnilo, když přešel na školu se zaměřením na studium herectví. Jako dítě hrál v několika reklamách, ale jeho regulérní herecký debut přišel roku 2009 s epizodní roličkou oběti v nekonečné procedurálce Zákon a pořádek, po které následovaly role v TV filmu Loving Leah a seriálech Milionový lékař a Ve jménu vlasti. Jeho celovečerní debut přišel v roce 2014 s filmem Muži, ženy a děti. Ve stejném roce se objevil v prvním pobatmanovském Nolanově filmu Interstellar jako syn postavy Matthewa McConaugheye. Průlomový byl ale rok 2017 s filmem Dej mi své jméno, díky kterému si vysloužil chválu a obdiv ze všech stran. Od té doby si drží fazónu sympaťáka, co si umí vybírat role. Zazářil v Lady Bird Grety Gerwig, drogovém dramatu Beautiful Boy, Deštivém dni v New Yorku Woodyho Allena a samozřejmě i netflixovském Králi, kde se vyválel v bahně s Robertem Pattinsonem. I jeho další projekty vypadají skvěle. Nejvíc se ale těšíme na další Dunu.

Sophia Lillis

Noví Pitt či Meryl Streep? 10 mladých hvězd, které se vyplatí sledovat © TMDB

S herectvím začala v sedmi letech ve slavném Strasbergově divadle a filmovém institutu v New Yorku. Její herecký debut byl v roce 2014 ve filmovém záznamu divadelního představení Snu noci svatojánské v režii Julie Taymor. Pro širokou veřejnost je zatím nejznámější její role Beverly Marsh v nové adaptaci Kingova románu To, po které vletěla do Hollywoodu jako kometa. Zahrála si mladou Amy Adams Ostrých předmětech, ztvárnila hlavní roli v nové verzi Nancy Drew a na Netflixu ji aktuálně můžete vidět v hororu Mařenka a Jeníček v lese hrůzy nebo v seriálu I Am Not Okay with This.

Letitia Wright

Noví Pitt či Meryl Streep? 10 mladých hvězd, které se vyplatí sledovat © TMDB

I Shuri z marvelovského hitu Black Panther si herectví prošla takříkajíc od píky. V 16 letech začala studovat herectví a o dva roky později debutovala v seriálech Holby City a Top Boy. V dalším roce se objevila s menší roli ve filmu Můj bratr ďábel. Během několika dalších let se objevovala hlavně v řadě seriálů britské produkce, a to Chasing Shadows (2014), Pán Času, Banana a Cucumber (všechny 2015). V roce 2015 se objevila v hlavní roli filmu Urban Hymn, díky čemuž si ji všimli i v Hollywoodu. O rok později to byla role v sci-fi seriálu Humans a v epizodě Černého zrcadla (2017). Celosvětovou pozornost získala ale až díky roli zmíněné Shuri, sestry titulního Černého pantera. Tuhle roli si ještě zopakovala v Avengers, kde už však byla více upozaděná pod desítkami jiných hrdinů. Její nejnovější rolí tak aktuálně je part v pokračování Branaghovy Vraždy v Orient expresu nazvaném Smrt na Nilu a bude stěžejní postavou i druhého Black Panthera.

Millie Bobby Brown a Finn Wolfhard

Noví Pitt či Meryl Streep? 10 mladých hvězd, které se vyplatí sledovat © TMDB

Seriálový fenomén Stranger Things nám představil nejednu hereckou hvězdu. Některé z nich byly dokonce v době uvedení první řady tak mladé, že se ještě nedaly nazvat teenagery. Těmi nejzajímavějšími jsou ale po třech řadách Millie Bobby Brown a Finn Wolfhard, kteří už rozjeli kariéru i mimo netflixovský seriál. Zatímco Millie kromě modelingu pobíhala mezi obřími kaiju v Godzilla II Král monster a Godzilla vs. Kong a viděli jsme ji i po boku Henryho Cavilla jako sestru Sherlocka Enolu Holmes, Finn se objevil v hororovém trháku To, založil kapelu a v nejbližší době ho uvidíme jako nového představitele Krotitelů duchů. Oba se pak samozřejmě vrátí i ve čtvrté řadě Stranger Things.

 17 732 zobrazení   133 se líbí
Dušan Šutarík
Vyštudovaný scenárista a dramaturg. Tichý človek. Milovník dobrých filmov, seriálov a kníh. Fanúšik poézie, filmového artu a nezávislej scény. Zarába si tým, že píše o všetkom možnom.
10 nejdůležitějších letních blockbusterů všech dob
10 nejdůležitějších letních blockbusterů všech dob
19.08.2020 16:00:00 | Tipy na film

Léto vždy znamená pořádný kotel explozivních velkobijáků, ke kterým je prostě radost koupit si předražený popcorn a obří Colu a usednout do pohodlné sedačky multiplexu. Některé megahity se však staly něčím víc, než jen spotřební zábavou na jedno pokoukání.

10 největších seriálových hitů HBO současnosti
10 největších seriálových hitů HBO současnosti
19.08.2020 9:00:00 | Tipy na film

Diváci HBO GO dle dostupných statistik namísto novinek koukají na klasické provařené seriály. Následující desítka obsahuje pouze pár nových seriálů, přední místa ovšem okupují stálice, jež v nabídce dlí už delší dobu. Tak která z nich zvítězila tentokrát?

13 nejzajímavějších filmů, které nás čekají na HBO GO do konce srpna
13 nejzajímavějších filmů, které nás čekají na HBO GO do konce srpna
18.08.2020 12:00:00 | Tipy na film

HBO má sice za sebou premiéru svého nejočekávanějšího srpnového seriálu Lovecraftova země, tím ale nabídku tohoto měsíce neuzavírá. Zatímco na nové seriály už si musíme počkat do září, pár zajímavých filmů se ještě na službě objeví. Pojďme se na ně podívat.

Toto je 10 nejsledovanějších filmů na HBO GO současnosti
Toto je 10 nejsledovanějších filmů na HBO GO současnosti
17.08.2020 12:00:00 | Tipy na film

V červenci se na HBO GO objevilo několik populárních filmů, jež okamžitě pronikly do top desítky nejsledovanějších. Topka je poprvé v roce plna novinek a zdá se, že podobný trend by vzhledem k blížícím se premiérám několika dalších novějších projektů mohl pokračovat.