FB pixel TP pixel
Hororové překvapení roku slibuje Predátora v pravěku. Trailer je strhující, recenze nadšené © Bleecker Street

Hororové překvapení roku slibuje Predátora v pravěku. Trailer je strhující, recenze nadšené

Filmové zázraky se pořád ještě dějí. Společnost Bleecker Street totiž představila první oficiální upoutávku na svůj horor z období pravěku, který láká na hutnou atmosféru, souboj s neviditelným nepřítelem a do velké míry skutečně vypadá jako kultovní Predátor, kdyby se přesunul do období před narozením Krista.

Filmové novinky

Nenápadná a pro mnoho diváků dosud zcela neznámá filmová novinka Out of Darkness se právě dočkala prvního oficiálního traileru a nutno uznat, že fanouškům hororu bere dech. Za filmem z období 43 000 let před narozením Ježíše Krista stojí skotský filmař Andrew Cumming, který doposud točil televizní seriály jako River City nebo Payback. Out of Darkness je jeho celovečerním debutem a do paměti diváků se zapisuje poslední měsíce natolik silně, že dokonce získal 5 cen na British Independent Film Awards.

Predátor v pravěku

Trailer představuje skupinku šesti pravěkých cestovatelů, kteří putovali přes moře, aby našli nový domov. Dokáží si udělat oheň, dokáží si zajistit stravu, ale aby se dostali do bezpečí, musí se přes tundru dostat k jeskyním v horách. Brzy však zjistí, že zdánlivě neobydlená země skrývá tajemné nebezpečí, které rozvrátí mentalitu skupiny a donutí přežít jen toho nejsilnějšího. Tvůrci film natočili ve Skotské vysočině a dokonce si pro něj nechali lingvisty a archeology vytvořit unikátní jazyk Tola.

Jelikož má snímek za sebou již několik uvedení před svou americkou premiérou 9. února 2024, dočkali jsme se i několika recenzí, které jsou velice spokojené až nadšené. Na serveru Rotten Tomatoes, který funguje jako agregátor hodnocení kritiků, aktuálně svítí známka 94 procent spokojených reakcí při průměrném hodnocení 6,5 z 10, což na horor není špatné. Kritici chválí úchvatnou kameru, dokonalé využití exteriérů i odvážný přístup s vytvářením vlastního jazyka. Snímek se navíc podle hodnocení nebojí být otevřeně brutální, podvrací mnohá očekávání a umně pracuje s neviděným při budování napětí a strachu. Jen konec prý může hororové puristy trochu zklamat. Česká premiéra dosud není stanovena, tak snad se filmu dočkáme alespoň někde na streamingu.

Zdroj: Rotten Tomatoes / Deadline

Dystopická Amerika čelí občanské válce. Skvělý trailer se nebojí drsné akce
Dystopická Amerika čelí občanské válce. Skvělý trailer se nebojí drsné akce
13.12.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Režisér a scenárista Alex Garland společně se společností A24 představili první trailer jeho nového dystopického thrilleru, který nás zavede do Ameriky zpustošené moderní občanskou válkou. V té se proti sobě postaví západní a východní část země, dojde k občanským nepokojům i bombardování vlastních občanů.

Životní výkon Zaca Efrona má šanci na Oscara. Wrestlerská novinka sbírá skvělé recenze
Životní výkon Zaca Efrona má šanci na Oscara. Wrestlerská novinka sbírá skvělé recenze
13.12.2023 15:30:00 | Filmové novinky

O Vánocích vstoupí do amerických kin ceněné sportovní drama The Iron Claw sledující profesionálního wrestlera Kevina Von Ericha v podání Zaca Efrona. Snímek, který bude příští rok k vidění i v našich kinech, kritici chválí za poctivou režii, vrchovatou porci emocí a podmanivé herecké výkony.

Duna 2 bere dech ve fenomenálním traileru. Slibuje prvotřídní válečné sci-fi
Duna 2 bere dech ve fenomenálním traileru. Slibuje prvotřídní válečné sci-fi
12.12.2023 18:20:00 | Filmové novinky

Režisér Denis Villeneuve v rozhovorech slibuje, že Duna 2 bude velkolepou válečnou sci-fi. A pokud jste mu dosud nevěřili, nový trailer vás okamžitě přesvědčí. Nová Duna totiž vypadá naprosto fantasticky.

Hořká pilulka pro Primu. Jejím nejvyhledávanějším seriálem je největší propadák Eliška a Damián
Hořká pilulka pro Primu. Jejím nejvyhledávanějším seriálem je největší propadák Eliška a Damián
12.12.2023 17:20:00 | Filmové novinky

Televize Prima se sice letos může pochválit za slušné nárůsty předplatitelů na své streamovací službě, podzimní nabídka ale žádné velké terno nebyla. Výrazně zaujali snad jen kvalitou vyčuhující Banáni, hořkou pilulkou pak byl podzimní propadák Elišky a Damiána. A teď nepříliš dobrou pozici Primy potvrzuje i Google.