FB pixel TP pixel
Nový Predátor je rekordní megahit. Režisér rozebírá konec slibující pokračování © Hulu

Nový Predátor je rekordní megahit. Režisér rozebírá konec slibující pokračování

Dle ohlasu na sociálních sítích byla premiéra sci-fi hororu Predátor: Kořist na Disney+ a americké Hulu velkou filmovou a mediální událostí. A potvrzuje to i sám Disney, který radostně hlásí rekordní čísla.

11. 8. 2022 12:00 | Streaming novinky

Konglomerát Disney se tento týden pochlubil výtečnými čísly, která si připisuje nový film s Predátorem s podtitulem Kořist. Snímek, jenž režíroval zručný Dan Trachtenberg a hlavní roli si v něm zahrála Amber Midthunder, sklízel již před uvedením velmi pozitivní reakce diváků a novinářů, kteří jej měli možnost vidět před páteční premiérou na Disney+. Šuškanda o tom, že zde máme pravděpodobně nejlepší přírůstek do predátořího univerza od originálu z roku 1987 zapůsobila a diváci vzali americkou službu Hulu a globální Disney+ útokem, aby se podívali na nové dobrodružství exoticky zasazené do období před 300 lety, v němž se s legendárním lovcem utkala mladá komančská bojovnice Naru.

Protože snímek v různých teritoriích startoval na různých streamovacích službách patřících pod Disneyho, je ve výsledkové listině trochu zmatek. Rekordní čísla ale zaznamenal snímek prakticky na všech Disneyho platformách. Na Hulu si snímek odbyl dosud nejlepší premiéru, včetně všech filmových a seriálových debutů. Kromě toho se Predátor: Kořist stal nejsledovanější premiérou na Star+ v Latinské Americe a na Disney+ ve všech ostatních teritoriích, a to na základě počtu hodin zhlédnutí v prvních třech dnech po uvedení. Společnost Disney nesdělila žádná konkrétní čísla, ani celkový počet zhlédnutých hodin, jak to dělá Netflix. Není divu, že režisér Trachtenberg již potvrdil, že zvažuješ potenciální děj pro pokračování. O tom ostatně přemýšlel již před vznikem Kořisti, tehdy si ale dle svých slov uvědomil, že primárním zájmem je dobrý film a nikoli plánování nějaké ságy. Závěrečné titulky filmu nicméně naznačují, že by se komančům mohlo postavit více vesmírných lovců, když v nich vidíme, jak na Zemi přilétá více mimozemských plavidel.

Zdroj: Screenrant

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Disney Plus nabírá obří množství předplatitelů. Zavádí ale reklamy a zdražuje
Disney Plus nabírá obří množství předplatitelů. Zavádí ale reklamy a zdražuje
11.08.2022 11:00:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých streamovacích hráčů vypustil ven čísla a je to síla. Zatímco Netflix klesá, Peacock stagnuje a Paramount+ s HBO Max přidávají spíše menší čísla, Disney+ překonal všechna očekávání a za poslední kvartál. I díky expanzi do našeho regionu nabral 14,4 milionů nových předplatitelů. V dílčích i celkových čísel tak dohání Netflix.

HBO ruší brzké premiéry megahitů z kin. Předplatitelé za změnu strategie zaplatí
HBO ruší brzké premiéry megahitů z kin. Předplatitelé za změnu strategie zaplatí
09.08.2022 14:00:00 | Streaming novinky

Na začátku roku uklidnilo studio Warner tvůrce, že jejich filmy už nebudou v jeden den v kině a na HBO Max, jako tomu bylo v roce 2021. Stanovila se nová mezera, která pro kinofilmy dává mezeru 45 dní, takto jsme se dočkali nového Batmana nebo Fantastických zvířat. Nové vedení ale nastavuje i nový směr.

Na seriálu Pán prstenů mohl pracovat i režisér filmů. Nenávist vše zarazila
Na seriálu Pán prstenů mohl pracovat i režisér filmů. Nenávist vše zarazila
09.08.2022 7:00:00 | Streaming novinky

Nechybělo mnoho a Peter Jackson se mohl autorsky podílet i na novém seriálovém Pánu Prstenů od Amazonu. Nakonec ale ze spolupráce sešlo.

Potvrzeno, HBO Max a Discovery se spojí, služba u nás bude za dva roky
Potvrzeno, HBO Max a Discovery se spojí, služba u nás bude za dva roky
05.08.2022 8:00:00 | Streaming novinky

S velkým očekáváním byly vyhlíženy kvartální výsledky nového konglomerátu Warner Bros Discovery, kam patří i HBO Max. Jednak jsme byli zvědaví na čísla předplatitelů, a pak, zda se potvrdí dohady o zrušení HBO Max a začlenění pod Discovery. Také nás zajímalo, jaké další úspory společnost chystá. Dostali jsme odpovědi jen částečné.