FB pixel TP pixel
Proč skončila Teorie velkého třesku? Sheldon konečně odhalil dojemné osobní důvody © CBS

Proč skončila Teorie velkého třesku? Sheldon konečně odhalil dojemné osobní důvody

Otázka, kdy přišel správný čas ukončit určitý seriál, bývá často dost palčivou. Někdy konec vykrystalizuje přirozeně z příběhu, jindy je na vině sledovanost nebo ochota herců samotných se na projektu podílet. V nedávném podcastu s Davidem Tennantem odhalila hvězda Teorie velkého třesku, co stálo za koncem milovaného sitcomu.

Filmové novinky 1. 9. 2024 14:05 | Filmové novinky

Sitcom Teorie velkého třesku o skupince kamarádů a extrémních nerdů z dílny Chucka Lorra a Billa Pradyho se ihned po svém odvysílání stal kultovní záležitostí a dodnes se řadí mezi nejoblíbenější seriály. Sheldon naposledy třikrát zaklepal na dveře sousedky Penny v roce 2018 po dvanácti úspěšně odvysílaných řadách. Jedním z důvodů ukončení seriálu bylo rozhodnutí Jima Parsonse, představitele Sheldona Coopera, že už nechce v roli inteligentního, avšak asociálního fyzika pokračovat. Důvodů, které přiměly Parsonse se ke své nejslavnější roli již nevracet, bylo hned několik.

Málokdo to o Parsonsovi ví, ale jeho mnohem větší vášní (než filmové plátno a televizní obrazovka) jsou divadelní prkna. Právě jeho dvojitá směna, kdy dlouhodobě přebíhal mezi natáčením seriálu a broadwayskou show Boys in the Band, byla extrémně náročná a vyvrcholila zraněním, které jej donutilo si klást otázku, zda to vůbec má smysl. Stejně tak jej na temné myšlenky přivedl skon jeho milovaného psa a lítost nad tím, že s ním nemohl trávit víc času.

Konec i kvůli otci

Sheldonova role se s jednapadesátiletým hercem táhla opravdu dlouho a pomyslným posledním hřebíčkem do rakve byla vzpomínka na jeho otce, který zemřel poměrně mladý v 52 letech. Když Parsons podepsal novou smlouvu prodlužující seriál o další dvě sezóny, tak nějak tušil, že by to měl být konec. Na konci seriálu jej totiž očekávaly 46. narozeniny a americký herec byl rozhodnutý, že potřebuje zkusit ještě něco nového a dát si od sitcomu pauzu.

Jeho rozhodnutí po 12. řadě ze seriálu odejít tak uspíšilo celé ukončení a bylo možná prospěšné pro všechny strany. V nejlepším se má přestat a sitcomy mnohdy trpí přílišným prodlužováním. Parsonsovo rozhodnutí tak možná zachránilo i celkovou kvalitu.

Zdroj: Slashfilm

Reklama
Nový Terminátor, seriálový Pán prstenů, božská fantasy a další skvělé novinky (nejen) na Netflixu
Nový Terminátor, seriálový Pán prstenů, božská fantasy a další skvělé novinky (nejen) na Netflixu
30.08.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Poslední prázdninový víkend je tady a svět streamingu naplno odhaluje mnoho velkých novinek podzimní sezóny. Ve velkém do toho šlápnul Netflix, ale také Amazon či Disney Plus. Překvapení pak přichází od Applu, který uvádí neohlášený režisérský sestřih Napoleona.

Apokalyptický sci-fi hit Netflixu se vrací. Trailer slibuje přesun příšer do současnosti
Apokalyptický sci-fi hit Netflixu se vrací. Trailer slibuje přesun příšer do současnosti
30.08.2024 15:45:00 | Filmové novinky

Fanoušci korejských sci-fi seriálů by měli zbystřit. Na Netflix se totiž vrací monstrózní hit Příšera ze starého Soulu, který ve druhé řadě značně změní svůj přístup. Z historického zasazení roku 1945 se totiž přesuneme do současnosti. A o akci s monstry nebude zjevně nouze.

Režisérská verze Napoleona je nečekaně online. Je kratší, než tvůrci slibovali
Režisérská verze Napoleona je nečekaně online. Je kratší, než tvůrci slibovali
30.08.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Ridley Scott nakonec překvapivě splnil svůj slib a přináší divákům prodlouženou verzi svého historického spektáklu Napoleon, jenž odkrývá nové detaily Bonapartova příběhu. Režisérský sestřih, který je nyní dostupný na Apple TV+, nabízí 48 minut zcela nových scén.

Akční nářez Netflixu vyzve Johna Wicka. Trailer je plný krvavého vraždění
Akční nářez Netflixu vyzve Johna Wicka. Trailer je plný krvavého vraždění
29.08.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix odhalila akční trailer na chystanou novinku Shadow Strays. Ta nás zavede do světa nájemných zabijáků a na první pohled působí jako svět, v němž by se neztratil ani John Wick. A milovníci drsného násilí rozhodně nebudou ochuzeni o lámání rukou a řadu vražedných bitek.