FB pixel TP pixel
Trailer 8. dílu The Last of Us odhaluje umírajícího Joela i šílené kanibaly © HBO Max

Trailer 8. dílu The Last of Us odhaluje umírajícího Joela i šílené kanibaly

Letošní seriálový hit The Last of Us pomalu a jistě kráčí ke svému finále. Čekají nás poslední dva díly a ten předposlední přinese velmi zajímavou skupinku nových postav včetně přeživšího Jamese, kterého hraje miláček fandů původní hry.

27. 2. 2023 15:40 | Filmové novinky

Zatím to vypadá, že osmý díl nám dá opět oddechnout od všech těch časových skoků. Ellie (Bella Ramsey) se v něm totiž vydá hledat léky i potravu, aby zachránila Joela (Pedro Pascal) před vykrvácením a smrtí. Zima nikam nezmizí, což ukazuje, že od událostí sedmého i šestého dílu mnoho času neuteklo. Během svého průzkumu naše malá hrdinka narazí na skupinku přeživších, mezi nimiž je i jistý James. Toho si v seriálu zahraje (Troy Baker), který v herní verzi The Last of Us ztvárnil samotného Joela a jehož hlas mají hráči s hlavní postavou neodmyslitelně spjatý. Bakerova účast v seriálu byla již dříve potvrzena, ale až nyní jsme se dozvěděli, jakou roli si nakonec náš starý dobrý známý střihne.

Už z traileru je navíc zřejmé, že tvůrci se rozhodli dát téhle nové skupince postav větší role, než jakých se jim dostalo v herní předloze. Asi nejvíce se s Ellie sblíží lídr skupinky přeživších David, který se ji dle traileru dokonce pokusí přesvědčit, aby se k němu přidala. Otázkou zůstává, jak tohle celé skončí, neboť jak víme z herní předlohy, tato tlupa lidí nebyla jen obyčejnými přeživšími, ale zapřisáhlými kanibaly, kteří v jednu chvíli dostali chuť zjistit, jak by taková pečená Ellie mohla šmakovat. Mimochodem, mezi potvrzenými „easter eggy“ je už také původní herečka Ellie Ashley Johnson, která by si v seriálu měla zahrát Annu, její matku. Na to, zda se ukáže již v osmém, nebo až v posledním díle, si však ještě budeme muset minimálně týden počkat.

Tomáš Durčák
Dumavý samotář se zájmem o vše, co ještě neví. Původně chtěl z dlouhé chvíle jenom trochu psát o GoT, načež se z něj přes noc stal někdo, kdo už si sem musel napsat svůj medailonek. Nepohrdne dobrým filmem, seriálem, knihou, hudbou ani divadlem (zkrátka kulturní člověk každým coulem). Jako šéfredaktor už vedl pár projektů, kterým se dařilo i nedařilo, a pár lidí, kterým psaní šlo i nešlo. Jeho 46 chromozomů mu mimo jiné do vínku dalo nevypnutelný a mimořádně citlivý Grammar Nazi radar, díky kterému je sice nejlepším korektorem českého jazyka široko daleko, ale internetové diskuze bez prožití slabšího infarktu číst nemůže.
Odznak Vysočina a 5 dalších novějších kriminálek, které jsou právě teď na Voyo
Odznak Vysočina a 5 dalších novějších kriminálek, které jsou právě teď na Voyo
26.02.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Od 26. února startuje s týdenním předstihem druhá řada oblíbeného krimi seriálu Odznak Vysočina. Původní tým vyšetřovatelů se dočká nového konfliktního člena a případy budou pokračovat v adaptování skutečných případů. Nejedná se však o jedinou novější kriminálku v nabídce největšího českého streamera.

Nový brutální akčňák je masomlýnkem nacistů. Recenze jsou totálně nadšené
Nový brutální akčňák je masomlýnkem nacistů. Recenze jsou totálně nadšené
26.02.2023 12:30:00 | Filmové novinky

Nový akční film Sisu totálně pobláznil filmové recenzenty. Druhoválečný biják s westernovým nádechem si totiž vůbec nebere servítky a nacističtí vojáci v něm jsou doslova trháni na kusy vším, co hlavnímu hrdinovi přijde pod ruku.

Krvavé řádění Medvěda na koksu je zklamáním. Kritici se obuli do bezradné režisérky
Krvavé řádění Medvěda na koksu je zklamáním. Kritici se obuli do bezradné režisérky
24.02.2023 16:48:00 | Filmové novinky

V kinech je od čtvrtku k vidění drsná černohumorná komedie Medvěd na koksu, která dokázala svou premisou vybudit zájem mnoha diváků. První reakce ale naznačují, že by návštěvníci kin měli svá očekávání raději trochu snížit.

Nejlepší akčňák posledních let je konečně (znovu) dostupný na Netflixu
Nejlepší akčňák posledních let je konečně (znovu) dostupný na Netflixu
24.02.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Čekání se vyplatilo a Netflix konečně opět zakoupil práva na sérii, která v současnosti táhne karavanu akčního žánru. Ačkoli ji na Netflixu bohužel nenajdete kompletní, smutnit vyloženě nemusíte. Hned dva nejlepší díly Mission: Impossible totiž dostupné jsou.