FB pixel TP pixel
Katastrofický megahit Twisters trhá rekordy. Zrodila se nová herecká superstar © Warner Bros.

Katastrofický megahit Twisters trhá rekordy. Zrodila se nová herecká superstar

Je to pár dní, co jsme psali o nečekaném kritickém úspěchu katastrofického bijáku Twisters. Letní blockbuster nejen potěšil svou kvalitou, ale nyní trhá i rekordy návštěvnosti.

Filmové novinky 25. 7. 2024 14:40 | Filmové novinky

Twisters se od začátku zdáli být takovým trochu letním otloukánkem. Sice se jedná o pokračování devadesátkového kasovního trháku, ale nad filmem viselo množství otazníků. Příběh o lovkyni bouří, která je nucena znovu se pustit do šílené akce, rozhodně nekřičí hit na první dobrou. Trailer také nepůsobil příliš přesvědčivě a až chytrá kampaň a velký engagement na sociálních sítích napovídal, že jsme se možná zpočátku mýlili. Pak přišly skvělé recenze i spokojené divácké ohlasy a bylo jasné, že tenhle černý kůň nás ještě může překvapit… a taky se tak stalo.

Twisters zaznamenali v USA neskutečný první víkend, během nějž utržili přes 81 milionů dolarů a drží tak třetí nejúspěšnější otevírací víkend tohoto roku. Pro porovnání např. druhá Duna utržila o pouhý milion dolarů více, prvenství zatím drží animák V hlavě 2 s téměř dvojnásobnou tržbou. Twisters dokonce drží i jedno historické prvenství, jedná se o nejúspěšnější otvírák pro katastrofický film vůbec a ke dnešnímu dni už má na kontě celosvětové tržby téměř ve výši svého rozpočtu 150 milionů dolarů.

Poctivý blockbuster v tradičním slova smyslu ale má i přes své velké úspěchy stále co dohánět. První díl v roce 1996 vydělal téměř 500 milionů dolarů, což se dnes s připočtením inflace rovná téměř miliardě. Tak vysokých čísel se pravděpodobně Glenu Powellovi a Daisy Edgar-Jones dosáhnout nepodaří, jelikož kartami možná ještě dost zamíchá třetí Deadpool. O kasovní překvapení roku, ale už je stoprocentně postaráno. A pro hlavní dva herce to znamená i zajímavou budouctnost. Především pro Powella jde totiž o další hit v řadě a zatímco v Top Gun: Maverick měl jen vedlejší roli stíhače Hangmana, v romantice S tebou nikdy a Twisters už ztvárnil hlavní role a diváky očividně baví. Zdá se, že se zrodil nový kasovní miláček publika.

Zdroj: BOM

Reklama
Náhrada Strážců Galaxie je tu. Trailer slibuje monstra, akci a nekorektní humor
Náhrada Strážců Galaxie je tu. Trailer slibuje monstra, akci a nekorektní humor
24.07.2024 20:35:00 | Filmové novinky

Fanoušci nekorektní akční zábavy se konečně dočkají své náhrady za bláznivé Strážce Galaxie. Studio Lionsgate nyní odhalilo finální upoutávku na svou chystanou adaptaci videohry Borderlands, jež se očividně velmi inspirovala dílem Jamese Gunna pro komiksového obra Marvel. Dokáže ale tahle partička ujetých hrdinů Star Lorda a spol. nahradit?

Romantický megahit Netflixu potvrdil pokračování. O čem budou Bridgertonovi 4?
Romantický megahit Netflixu potvrdil pokračování. O čem budou Bridgertonovi 4?
24.07.2024 19:00:00 | Filmové novinky

Bridgertonovi se řadí mezi nejpopulárnější seriály Netflixu a třetí řada s Penelopou Featherington momentálně drtí konkurenci. Není tedy divu, že se streamovací gigant chystá bohatou knižní sérii těžit dál, jak nám ostatně naznačil v nejnovější ukázce.

Nový film s Johnem Wickem je v troskách. Testovací projekce jsou katastrofální
Nový film s Johnem Wickem je v troskách. Testovací projekce jsou katastrofální
24.07.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Očekávaný spin-off Johna Wicka s názvem Ballerina, který se kvůli dotáčkám o rok opozdí, právě prošel testovací projekcí. První reakce hovoří o naprosté katastrofě, která může ohrozit celou franšízu.

Velký návrat Marvelu: Deadpool s Wolverinem trhnou rekordy, kritici nešetří rozpaky
Velký návrat Marvelu: Deadpool s Wolverinem trhnou rekordy, kritici nešetří rozpaky
24.07.2024 9:40:00 | Filmové novinky

Marvelovský spasitel konečně přichází a zdá se, že jeho velkohubost nebude jen prázdným mlácením slámy. Predikce tržeb jsou totiž u nového Deadpoola extrémní, nehledě na skutečnost, že recenze nejsou tam, kde si je Marvel přál vidět.