FB pixel TP pixel
Nejzábavnější historický seriál současnosti překvapivě končí. Radost nemá ani HBO © Hulu

Nejzábavnější historický seriál současnosti překvapivě končí. Radost nemá ani HBO

Zdá se, že Disneyho šetření se nebude týkat jen seriálů spadajících pod streamovací službu Disney Plus. I další streamovací filiálka nyní oznámila zásadní řez a radost nebude mít ani HBO.

Filmové novinky

Fanoušci historie a nápaditých adaptací osudů skutečných osobností smutní. Jak totiž potvrdil magazín Variety, historická komedie a jeden z nejzábavnějších seriálů posledních let, Veliká, překvapivě nedostane 4. řadu a končí. Obecně se nicméně očekávalo, že právě prodloužení seriálu v hlavních rolích s Elle Fanning a Nicholasem Houltem nebude mít problém pokračovat. Na streamovací službě Hulu šlo opakovaně o jeden z velmi úspěšných a hlavně viditelných seriálů. Zpráva o ukončení každopádně nezasáhne pouze zmíněné Hulu, jež je pod vlastnictvím Disney. Utrpí i nabídka HBO Max.

V Česku distribuovalo HBO

Právě HBO (včetně toho českého) totiž Velikou v řadě zemí distribuovalo. Není nicméně známo, co za koncem seriálu ve skutečnosti stojí. Zda jsou problémem pro Hulu a Disneyho neuspokojivá čísla, anebo byl seriál zkrátka příliš nákladný a již nelákal nové předplatitele a stal se koulí na noze. Disney totiž v posledních měsících rozjel masivní šetření a odřezává obsah v hodnotě miliard dolarů, přičemž začíná mít problémy mnohdy s velmi nákladnými projekty. Nedávno ostatně oznámil, že nabízí konkurenci fantasy Kronika rodu Spiderwicků a nenechá si ani novou adaptaci příběhů o Kapitánu Nemovi. Zdá se tedy, že oceňovaná a divácky oblíbená Veliká se stala další obětí zákulisních ekonomických problémů.

Připomeňme, že seriál Veliká vyprávěl o Kateřině Veliké, které se provdala za cara Petra do Ruska a brzy zjistí, že se stala součástí rodiny neschopného alkoholika, který o ni nejeví zájem. Posléze se tak rozhodne sama uzmout moci a svého chotě se dokonce pokusí zabít. Seriál je v Česku stále dostupný na HBO Max, kde jsou ke zhlédnutí všechny tři řady.

Zdroj: Variety / FlixPatrol

Nová sci-fi Marvelu bude nejkratším filmem v jeho historii
Nová sci-fi Marvelu bude nejkratším filmem v jeho historii
31.08.2023 15:40:00 | Filmové novinky

Vydává se Marvel se svými komiksovými velkofilmy novou cestou? Podle zákulisních informací se totiž nedočkáme dalšího „epického“ příběhu, ale s novinkou Marvels dostaneme dosud nejkratší film MCU.

Zapomeňte na Piráty z Karibiku. Netflix láká na dobrodružnou jízdu ve skvělém traileru
Zapomeňte na Piráty z Karibiku. Netflix láká na dobrodružnou jízdu ve skvělém traileru
30.08.2023 17:15:00 | Filmové novinky

Netflix už 31. srpna uvede svůj velkolepý dobrodružný seriál One Piece, ve kterém budeme spolu s posádkou Slamákových pirátů pátrat po pokladu, který má z jejich vůdce udělat největšího vládce moří všech dob. A nová ukázka vypadá skvěle.

Závodnická pecka o Ferrarim ve famózním traileru. Režisér Nelítostného souboje válí
Závodnická pecka o Ferrarim ve famózním traileru. Režisér Nelítostného souboje válí
30.08.2023 16:40:00 | Filmové novinky

Americké studio NEON zveřejnilo první upoutávku na očekávaný životopisný snímek o Enzo Ferrarim a jeho automobilovém byznysu. Za kameru se posadil tvůrce legendárních snímků Nelítostný souboj a Poslední mohykán Michael Mann.

Propadl v kinech a nezáří ani online. Sledovanost Flashe na HBO zaostává
Propadl v kinech a nezáří ani online. Sledovanost Flashe na HBO zaostává
30.08.2023 16:05:00 | Filmové novinky

Komiksový biják Flash v kinech finančně zklamal a stal se jedním z největších tržebních propadáků roku. Minulý pátek měl rychlonohý hrdina premiéru na streamovací platformě HBO Max. Jak se mu dařilo tam?