FB pixel TP pixel
Totální výbuch Primy: Sledovanost šla ke dnu. Důsledek nekvality a trumfů Novy © FTV Prima

Totální výbuch Primy: Sledovanost šla ke dnu. Důsledek nekvality a trumfů Novy

Televize Prima na startu jarní sezóny vsadila na dvě výrazné novinky, jejichž cílem bylo přitáhnout větší sledovanost během víkendu. Jenže komerční televizi se dlouhodobě o víkendech nedaří a ani nové tituly situaci nenapravily. Sledovanosti už sice nevládne Česká televize, drtivý nástup však zaznamenala Nova, která Primu ostře sestřeluje.

České novinky 1. 4. 2024 14:30 | České novinky

Televize Prima bezpochyby doufala, že jarní sezónu rozjede s novinkami výrazně lépe. Vždyť na České televizi konečně odpadla konkurence v podobě pořadu Peče celá země a seriálového hitu Smysl pro tumor. Primě se navíc dařilo v posledních týdnech v nedělním večerním slotu, kde bodoval originál ze služby prima+ Sedm schodů k moci, v sobotu večer se pak dařilo držet pomyslnou hladinku sledovanosti s přívalem rutinních romantických komedií. Jenže od konce března Prima o víkendu v hlavním vysílacím čase vsadila na gastro novinku Česko na grilu a další původní pořad ze své streamovací služby Vytoč mého agenta. A jak se ukazuje, šlo o krok vedle. Diváci se totiž nekoukají. Pravdou ale je, že hlavně komerční konkurence v podobě Novy vytáhla nesmírně silné karty, které by se daly považovat za žolíky.

Průšvih Pohlreicha i vytočených agentů

Pořad Česko na grilu se Zdeňkem Pohlreichem s kuchařskými nadšencí, kteří bohužel neumí moc vařit, minulou sobotu startoval s už tak dost špatnými [CENZUROVÁNO] diváky v kategorii 15+ a velmi špatnými hodnoceními diváků. Divácká nespokojenost se samozřejmě projevila hned v druhém týdnu, kdy nastal masivní exodus publika a pořad se propadl na dno sledovanosti se [CENZUROVÁNO] diváky. To je nejhorší výsledek v rámci hlavních vysílacích kanálů, který výrazně zaostává za téměř [CENZUROVÁNO] diváky u nováckého Superlovu nebo [CENZUROVÁNO] diváků u Zázraků přírody na ČT1. Potupa Primy ale mohla být ještě větší. Jen o [CENZUROVÁNO], respektive [CENZUROVÁNO] tisíc diváků se totiž za Pohlreichem a spol. umístilo Království nebeské na ČT2 a překvapivě Princezna se zlatou hvězdou na Televizi Seznam.

Zatímco odliv od grilovací show se čekal, bolestivější musí pro televizi ze Strašnic být výsledek Vytoč mého agenta. Novinka s Marthou a Klárou Issovými a Kryštofem Hádkem před týdnem startovala na téměř [CENZUROVÁNO] divácích a ohlasy byly na primácké poměry poslední doby vcelku solidní. O to větší vystřízlivění musí v televizi panovat po včerejšku, kdy Nova nasadila svůj Voyo originál Iveta do lineárního vysílání a diváky jako by nic jiného nezajímalo. Příběh Ivety Bartošové v režii Michala Samira doslova vysál kyslík komerční konkurenci a o [CENZUROVÁNO] diváků nedosáhl na [CENZUROVÁNO] sledovanost. Sledovanost Vytoč mého agenta se katastroficky propadla na [CENZUROVÁNO] diváků, přičemž není moc pochyb o tom, kam téměř [CENZUROVÁNO] sledujících z minulého týdne zmizelo. O téměř [CENZUROVÁNO] diváků se nicméně propadla sledovanost i seriálu To se vysvětlí, soudruzi!, který se dostal na slabých [CENZUROVÁNO] diváků. Paradoxem je, že za ambiciózní kriminální komedií se sci-fi prvky stojí stejní tvůrci jako za Ivetou.

Iveta ukázala cestu

Prima i Nova tak rozhodně mají o čem přemýšlet. V případě Novy jde však o dumání značně příjemnější, protože úspěch Ivety naznačuje, že porušení exkluzivity Voyo může mít u podobně bulvárních témat silnou odezvu i v lineárním vysílání. Potíž je jen v tom, že Voyo podobných titulů moc nemá a v rámci svých exkluzivit sází spíše na adaptace kriminálních případů. Dojde nyní na příkaz shora a zpracování dalších osobních příběhů celebrit? Nikdo by se po úspěchu Ivety asi nedivil.

Zdroj: MediaGuru / FTV Prima / Voyo / TV Nova / Česká televize

 118 280 zobrazení   6 se líbí
Nedělní překvapení pro Novu: Štáfek vyrostl a porazil agenty i soudruhy
Nedělní překvapení pro Novu: Štáfek vyrostl a porazil agenty i soudruhy
25.03.2024 11:35:00 | České novinky

Televize Nova zažívá velké víkendové obrození. V sobotu večer zazářil vracející se Superlov s Ondřejem Sokolem a v neděli se vyšvihl Jakub Štáfek v dříve odepisované kriminálce Policie Hvar. Novinka Primy naopak zůstala za očekáváním.

Tragický Pohlreich na Primě vyhořel. Nova vstala z mrtvých, bavil i Fantomas
Tragický Pohlreich na Primě vyhořel. Nova vstala z mrtvých, bavil i Fantomas
24.03.2024 16:00:00 | České novinky

Minulý týden Česká televize ukončila svou hitovou soutěž Peče celá země a tím dala příležitost komerční konkurenci převzít otěže večera. Šance se nakonec chopila pouze TV Nova, Prima si naopak připsala další krutou porážku s tuze nepovedeným pořadem.

Survivor padl na dno sledovanosti, je zralý na zrušení. Nova se střelila do nohy sama
Survivor padl na dno sledovanosti, je zralý na zrušení. Nova se střelila do nohy sama
20.03.2024 13:15:00 | České novinky

Zdá se, že éra popularity reality show Survivor je definitivně u konce. Česko-slovenská verze podle tureckého vzoru totiž nezadržitelně padá ve sledovanosti a tentokrát již dosáhl úterní díl pomyslného dna. Sledovanost přitom klesá s každou řadou.

Naprostý propadák České televize: Soudruzi padají ke dnu, přejely je Schody k moci i repríza
Naprostý propadák České televize: Soudruzi padají ke dnu, přejely je Schody k moci i repríza
18.03.2024 13:15:00 | České novinky

Zázrak se nekoná a Česká televize si po třech epizodách seriálu To se vysvětlí, soudruzi! připisuje bolestivý propadák nedělního večera. Nový seriál režisérů Matěje Chlupáčka a Michala Samira diváky nadále odrazuje a aktuálně je jeho sledovanost horší než kriminální reprízy na Nově.