FB pixel TP pixel
Velké očekávání a ohromné zklamání. Disney ruší svůj nejvelkolepější fantasy seriál © Lucasfilm

Velké očekávání a ohromné zklamání. Disney ruší svůj nejvelkolepější fantasy seriál

Pokud jste fanoušky výpravného fantasy seriálu Willow, máme pro vás špatnou zprávu. Disney se rozhodl nadále ve výrobě projektu s Warwickem Davisem v hlavní roli nepokračovat a seriál zrušil.

16. 3. 2023 15:15 | Filmové novinky

Asi se to dalo čekat. Disneyho loňské seriálové fantasy Willow s Warwickem Davisem v hlavní roli, které se po pětatřiceti letech snažilo navázat na úspěšný stejnojmenný film, po první řadě končí. Výpravná podívaná se spoustou vizuálních triků určitě nebyla levnou záležitostí, takže dostupná čísla sledovanosti, která naznačovala, že diváci seriál z většiny ignorovali, se Disneymu určitě nezamlouvala. Seriál, který je dostupný na streamovací službě Disney+, získal od kritiků převážně pozitivní recenze, když si na serveru Rotten Tomatoes drží pozitivní skóre 83 %. Naopak diváci seriál z většiny odzívali, jak naznačuje server IMDB, kde má Willow pouze průměrné hodnocení 5.6 bodů z 10.

I když za toto nízké číslo z části může i review bombing určité části fanoušků, seriál showrunnera Jonathana Kasdana dle mnohých sledujících trpěl nevhodným castingem mladých postav, které nebyly scenáristicky řádně vykresleny a v důsledku působily značně nesympaticky. Také prý chyběl výraznější záporák, převažoval nepovedený humor a hlavní dějová linka byla neúnosně naředěna do osmi dlouhých epizod. A protože Disney v posledních měsících razí cestu výrazného šetření, musel nevýrazný Willow hned po první sérii skončit. S hrdiny, které zpodobnili Warwick Davis, Ruby Cruz, Ellie Bamber, Tony Revolori, Erin Kellyman či Amar Chadha-Patel, se tak budeme muset rozloučit.

Zdroj: Variety

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nejlepší hororový tvůrce současnosti ukázal paranoidní novinku. Trailer je strhující
Nejlepší hororový tvůrce současnosti ukázal paranoidní novinku. Trailer je strhující
15.03.2023 13:00:00 | Filmové novinky

Produkční společnost A24 se momentálně řadí (i díky čerstvým devíti Oscarům) ke světové filmové špičce. Její filmy jsou vždy perfektně formálně zpracované, odvážné a neustále své diváky překvapují a přesně tak vypadá i jejich žhavá hororová novinka.

Tarantino oznámil definitivně poslední film kariéry. Téma je naprosto dokonalé
Tarantino oznámil definitivně poslední film kariéry. Téma je naprosto dokonalé
15.03.2023 11:15:00 | Filmové novinky

Po čtyřech letech od uvedení posledního Tarantinova filmu Tenkrát v Hollywoodu a nejrůznějších spekulacích o jeho novém projektu máme konečně jasno. Quentin Tarantino má napsaný svůj desátý film a natáčení začne ještě letos.

Netflix ukázal dvě skvostné thrillerové novinky. Z trailerů běhá mráz po zádech
Netflix ukázal dvě skvostné thrillerové novinky. Z trailerů běhá mráz po zádech
14.03.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Fanoušci napětí a mrazení na zátylku se mají na co těšit. Netflix totiž chystá v brzké době uvedení hned dvou thrillerových novinek, které vypadají z ukázek výtečně.

Nejdrsnější česká komedie dorazila na Netflix. Obratem válcuje sledovanost
Nejdrsnější česká komedie dorazila na Netflix. Obratem válcuje sledovanost
14.03.2023 15:45:00 | Filmové novinky

Dalo se to očekávat, ale stejně je to milé překvapení. Novinka hudebníka a režiséra Martyho Pohla konečně vtrhla na Netflix a okamžitě válcuje konkurenci hned ve dvojnásobném balení.