FB pixel TP pixel
Zaklínač je fenomén. Na konci roku překonal očekávání na všech frontách © TMDB

Zaklínač je fenomén. Na konci roku překonal očekávání na všech frontách

Na Zaklínače se ve velkém kouká, široce se o něm debatuje, vzniká nespočet memů s Geraltem a navíc se po čtyřech letech i rekordně hraje. Seriál od Netflixu spustil rozruch, který jeho producentům určitě dělá radost.

Filmové novinky 13. 1. 2020 0:00 | Filmové novinky

Netflix si teď určitě mne ruce, nakonec se mu podařilo to, o čem mnoho z nás pochybovalo. Dokázal zaplnit poptávku po fantasy, která se po ukončené Hře o trůny na televizním trhu vytvořila. Pustit se do adaptace Zaklínače se nyní může zdát jako logický krok a jasný recept na úspěch, ale ani obliba jeho videoherního zpracování rozhodně žádný sukces nezaručovala. A knižní předloha v americkém a západoevropském prostoru zdaleka nedosahovala takové popularity jako v našem středoevropském regionu. Proto je vlastně informace od měřící platformy Parrot Analytics, že se Zaklínač v týdnu mezi 22. - 28. prosincem stal nejžádanějším seriálem a překonal tak i Mandaloriana, který chvíli předtím v žebříčku překonal Stranger Things, o to úchvatnější.

Zaklínač je fenomén. Na konci roku překonal očekávání na všech frontách © TMDB

Navíc sledovanost musí být opravdu značná, protože Zaklínači stačilo jen jedenáct dní, aby se dostal do závěrečného žebříčku nejsledovanějších netflixovských seriálů loňského roku a vydobyl si v něm dokonce druhé místo, před ním se umístil jen fenomén Stranger Things, který ale premiéroval už v červenci. A aby toho nebylo málo, seriálový Zaklínač spustil opětovný zájem o toho herního, zejména o poslední třetí díl Divoký hon. Ten si totiž na herním serveru Steam, který jej v rámci premiéry seriálu prodával se slevou, zahrálo během jednoho dne přes 100 tisíc lidí a překonal tuto magickou metu, což je od spuštění hry v roce 2015 její nový rekord. Jak vidno, lidi Zaklínače berou jak v knižní, herní i seriálové podobě, a nutno říct, že úspěch je to ze všech stran zasloužený.

 460 zobrazení   128 se líbí
HBO chystá minisérie podle populárních filmů Parazit a Poslední Mohykán
HBO chystá minisérie podle populárních filmů Parazit a Poslední Mohykán
12.01.2020 12:00:00 | Filmové novinky

HBO potřebuje při válečném tažení proti Netflixu a další streamovací konkurenci posilovat svůj vlastní katalog a nově přihodila do sbírky dobrodružnou klasiku a jihokorejskou satiru.

Netflix uvolnil ukázky k 5 očekávaným seriálovým hitům konce zimy
Netflix uvolnil ukázky k 5 očekávaným seriálovým hitům konce zimy
10.01.2020 | Filmové novinky

Rok 2020 se sice rozjíždí jen pozvolna, ale Netflix, jak je jeho zvykem, nás rozhodně nehodlá šetřit. V několika posledních dnech se totiž vytasil s pěticí trailerů, které nás lákají na nové i pokračující seriály, kterými nás bude chtít v nejbližších týdnech bavit.

Seriálový Pán prstenů do hlavní role obsadil mladého Neda Starka
Seriálový Pán prstenů do hlavní role obsadil mladého Neda Starka
09.01.2020 | Filmové novinky

Poté, co herec Will Poulter, který byl původně zamýšlen pro hlavní roli ve vysoce očekávané seriálové adaptaci Pána prstenů, musel kvůli pracovní vytíženosti projekt opustit, nalezli konečně v Amazonu náhradu, kterou bude britský herec Robert Aramayo.

Megahit Joker je konečně dostupný online! Kde si ho přehrát?
Megahit Joker je konečně dostupný online! Kde si ho přehrát?
07.01.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Zdrcující osudy neúspěšného komika Arthura Flecka ocenily Zlaté glóby soškou pro Joaquina Phoenixe a vy si je nyní můžeme užít i legálně online. Joker totiž dorazil do první distribuční fáze online streamovacích služeb.