FB pixel TP pixel
Tereza Ramba se změnila v trosku. V Zápisníku alkoholičky je k nepoznání © Bontonfilm

Tereza Ramba se změnila v trosku. V Zápisníku alkoholičky je k nepoznání

Tereza Ramba se sice v úvodu roku objevila v komedii Franta mimozemšťan, v dalším letošním filmu ale výrazně zvážní. Změní se totiž v těžkou alkoholičku, která bude potřebovat hodně sil, aby se odrazila ode dna.

Filmové novinky

Snímek Zápisník alkoličky vzniká pod vedením režiséra Dana Svátka, který má s tématem alkoholismu zkušenost díky filmu Úsměvy smutných mužů, který vznikl v roce 2018 podle knihy Josefa Formánka. Tehdejší Svátkův počin dokonce získal Cenu filmových fanoušků v rámci Českého lva. Dramatická novinka, kterou uvede společnost Bontonfilm do kin letos 11. července, vzniká pro změnu na základě blogu a knihy Michaely Duffkové, autorky, jež si sama alkoholismem prošla.

Režisér Svátek chce v novém snímku poukázat na rozdíly mezi ženskou a mužskou závislostí na alkoholu. Období propadnutí návykovým látkám se podle filmaře výrazně liší a kvůli mateřství jsou podstatně jiné a mnohdy horší i důsledky. Velkou výzvou je snímek i pro herečku Terezu Rambu, která se v roli změnila k nepoznání a v upoutávce vypadá skutečně jako lidská troska. Herečka sama v rozhovoru pro Novinky.cz přiznává, že s ní téma silně otřáslo a musela začít znovu prozkoumávat svou růžovou bublinu. Kromě Ramby se ve filmu objeví také Barbara Lukešová, Miloslav König či Miroslav Hanuš.

Zdroj: Novinky.cz / Holiday Films

Nejhorší film Netflixu? Nový žhavý thriller nenávidí kritici i diváci
Nejhorší film Netflixu? Nový žhavý thriller nenávidí kritici i diváci
26.02.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Nový žhavý thriller z dílny Netflixu se hrubě nevydařil a získává negativní reakce ze všech stran. Nejen, že se do tvůrců pořádně opřeli kritici, nenávist snímek režiséra Tylera Perryho sklízí i ze strany diváků.

Zklamání pro fanynky: Henry Cavill odmítá intimní scény. V odporu k nim není sám
Zklamání pro fanynky: Henry Cavill odmítá intimní scény. V odporu k nim není sám
25.02.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Bývalý představitel Supermana a Zaklínače se nedávno v podcastu Happy Sad Confused rozpovídal o tom, že není příznivcem sexuálních scén. Cavill tvrdí, že jim nerozumí a věří, že si spoustu věcí diváci dokáží domyslet. Proč přesně Cavill sexuálním scénám neholduje?

Nové fantasy, thrillery, konec Sheldona a další novinky (nejen) na Netflixu
Nové fantasy, thrillery, konec Sheldona a další novinky (nejen) na Netflixu
23.02.2024 20:00:00 | Filmové novinky

Pakliže patříte mezi milovníky žánru fantasy, máte před sebou víkend plný zábavy. Netflix totiž konečně uvedl dlouho očekávanou hranou adaptaci animovaného fenoménu Avatar: Legenda o Aangovi, která je bezpochyby největším titulem víkendu. Zábavu ale najdou i milovníci thrillerů a také Formule 1.

Nejlepší gangsterka posledních let baví i jako seriál. Trailer Netflixu je naprostá bomba
Nejlepší gangsterka posledních let baví i jako seriál. Trailer Netflixu je naprostá bomba
23.02.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Režisér Guy Ritchie v posledních letech kariérně neskutečně šlape do pedálů a vyvíjí jeden projekt za druhým. Už za pár dní uvede svou první seriál na Netflixu, přičemž nepřekvapí, že půjde o přetavení jednoho z nejpopulárnějších filmů posledních let.