FB pixel TP pixel
Česká sci-fi patří mezi největší nové hity Netflixu. Překonává i Top Gun 2 © Bioscop

Česká sci-fi patří mezi největší nové hity Netflixu. Překonává i Top Gun 2

Česká sci-fi žije a ukazuje, že i drsnější žánrové filmy mají mezi romantickými komedie rozhodně své místo. Důkazem je nový snímek Bod obnovy, který v popularitě na Netflixu poráží velmi silnou konkurenci. V rámci nasazení si troufl i na megahit Top Gun 2 a patří mezi nejslibnější akvizice roku 2024.

Filmové novinky

Netflix vstoupil do nového roku s hodně silnou nabídkou titulů. Z hlediska seriálů bodovaly především jeho vlastní originály, u filmů si pak výrazně pomohl akvizicemi z třetích stran, a my můžeme být jako Češi zase jednou hrdí, protože v rámci popularity v Česku se výtečně dařilo hned dvěma našim zástupcům. Tím úspěšnějším je sci-fi Roberta Hloze Bod obnovy, která je za období od začátku roku do poloviny února na pátém místě v popularitě na Netflixu. Ukazují to data naší platformy FlixPatrol, která z hlediska denních umístění v TOP 10 Netflixu přisuzují Bodu obnovy 105 bodů. Před Bodem obnovy se umístil animák Zlouni (4. místo se 131 body), hitový originál Netflixu V letu (3. místo se 185 body), netflixovská oscarovka Sněžné bratrstvo (2. místo se 192 body) a další animák Zpívej 2, který má na první pozici 258 bodů.

Na Bod obnovy z hlediska popularity aktuálně doráží čerstvě přidaný animák Já, padouch 3. Ostatně Netflix si nově licencoval celou tuhle sérii včetně Mimoňů, a nepřekvapivě tím zaujal hlavně malé děti, které rodiče během jarních prázdnin usadili k obrazovkám. Důkazem síly Bodu obnovy je každopádně porážka Top Gunu: Maverick, který zamířil na Netflix na začátku ledna a aktuálně již nemůže Bod obnovy překonat, neboť není v žebříčku TOP 10 již několik týdnů. Chválená česká sci-fi je v daném období od začátku roku do poloviny února populárnější i než romantika Vem si mě s Jennifer Lopez, drama o Mašínech Bratři i než Vražda v Orient expresu.

Seriálové hity patří Netflixu

Netflix ale skvěle začal rok i z hlediska seriálové tvorby, kde trefil na hlavičku hned několik vlastních hřebíků. Nejpopulárnějším titulem nového roku je britské krimi drama Podruhé mě neoklameš, jež zaznamenalo větší oblibu i než Papírový dům: Berlin nebo Griselda. Aktuálně velmi výrazně posiluje true-crime Zlý americký sen (aktuálně čtvrté místo, ale titul ještě poroste) a spokojený může Netflix být i s tituly Forst a Můj život s Walterovic kluky. Nadvládu originálů Netflixu narušují jen dvě akvizice. Diváky mocně zaujalo aktuálně trendující policejní drama Zelenáč a také moderní western od SkyShowtime Yellowstone s Kevinem Costnerem. Až za nimi se v aktuálním žebříčku nejpopulárnějších titulů v rámci letošního roku objevuje historické dokumentární drama Alexandr Veliký: Zrození boha a také poněkud roztahaný stravovací experiment Jídlo dělá člověka: Experiment s dvojčaty.

Zdroj: FlixPatrol / Autorský text / Netflix

Mistrovské dílo a nejlepší sci-fi generace. Duna 2 je podle kritiků nevídaným úkazem
Mistrovské dílo a nejlepší sci-fi generace. Duna 2 je podle kritiků nevídaným úkazem
16.02.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Druhá část velkolepé sci-fi Duna má za sebou světovou premiéru a sociální sítě světových médií se obratem zaplnily detailními ohlasy recenzentů. A reakce jsou snad ještě nadšenější, než se předpokládalo a mluví o nejzásadnějším sci-fi za poslední roky, které definuje celou generaci.

Downey Jr. naprosto k nepoznání. Trailer špionážní novinky HBO vypadá skvěle
Downey Jr. naprosto k nepoznání. Trailer špionážní novinky HBO vypadá skvěle
15.02.2024 19:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba HBO Max odhalila upoutávku na očekávaný špionážní seriál Sympatizant. Ten jistojistě zaskočí fanoušky herce Roberta Downey Jr. který vypadá v roli stárnoucího agenta naprosto jinak, než jsme zvyklí.

Nová fantasy Netflixu ve videu odhaluje svět plný magie. Fanouškům plní sny po 17 letech
Nová fantasy Netflixu ve videu odhaluje svět plný magie. Fanouškům plní sny po 17 letech
15.02.2024 18:45:00 | Filmové novinky

Netflix v posledních dnech neuvádí žádnou velkou novinku ze své vlastní stáje a má to velmi dobrý důvod. Cílem je nepřesytit diváky před tím, než 22. února představí svou novou fantasy. Hrané zpracování legendárního Avatara vstoupí na obrazovku Netflixu sedmnáct let po premiéře původního seriálu a konečně nabídne věrnou adaptaci.

Marvel vytáhl nostalgický trumf. Trailer kultovních X-Menů vlévá slzy do očí
Marvel vytáhl nostalgický trumf. Trailer kultovních X-Menů vlévá slzy do očí
15.02.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Marvel po letech čekání konečně odhalil první upoutávku na návrat animovaných X-Menů. Ti se stali kultovní záležitostí v 90. letech, Marvel pak při startu Disney Plus využil příležitosti a značku znovu oživil v původní podobě, která přímo naváže na dřívější události a nabídne 10 nových epizod.