FB pixel TP pixel
Hromada hlášek i krvavé násilí. Seriáloví Gentlemani dorazili na Netflix ve velkém stylu © Netflix

Hromada hlášek i krvavé násilí. Seriáloví Gentlemani dorazili na Netflix ve velkém stylu

Na Netflix právě dorazila seriálová verze stylové gangsterky Guye Ritchieho Gentlemani. Novinka zatím sbírá převážně pozitivní kritické ohlasy, které ji hodnotí jako zábavnou a nahláškovanou jízdu. Objevují se ale i ostré výtky.

Filmové novinky

Před čtyřmi lety dorazila do kin zábavná gangsterka Guye Ritchieho Gentlemani, která si mezi fanoušky díky svému dravému vizuálnímu stylu, charismatickým postavám, humornému tónu a ději s překvapivými zvraty získala kultovní status. Dnes na Netflix vstupuje očekávaná seriálová verze, která se pokusí na oblíbenou gangsterku navázat. Zatímco postavy budou zcela odlišné od filmové verze, seriál si hodlá zachovat všechen vypravěčský a audiovizuální styl předlohy. V hlavní roli se objeví Theo James jako vévoda z Halsteadu, Eddie Horniman, který se ocitá v podsvětí kriminálního impéria industriálního konopí východního Londýna, vedeného kariérním zločincem Bobbym Glassem. Jak na seriál, který v úvodní řadě nabídne osm epizod, reagují kritici?

Hodnocení ze serveru Rotten Tomatoes naznačuje, že se seriál, jehož první dvě epizody režíroval sám Ritchie, s výhradami povedl. Z dosavadních 24 recenzí jich Gentlemani nasbírali 74 % kladných. Pozitivní kritiky Ritchieho seriál hodnotí jako zábavnou nahláškovanou jízdu, která se nebojí vyobrazit krvavé násilí. Gangsterský příběh se nebere vážně a nabízí svižnou a povedenou podívanou. A i když může vyprávění místy působit natahovaně, luxusní herecké obsazení dokáže vždy vtáhnout do děje. Těšit se můžeme na rychlá auta, vyšinuté padouchy a čím dál tím efektnější způsoby, jak se může něco pokazit.

Pro fanoušky Ritchieho je seriál povinností. Na druhou stranu se nezřídka objevují výtky, že zápletka je nechtěně hloupá a určitě v ní není dost nosného příběhu na osm epizod. Vyprávění se tak vleče a protahuje způsobem, kvůli kterému je těžké se zajímat o to, co se s postavami stane. Navíc seriál má slabý závěr a nakonec vyšumí do ztracena. Gentlemeni sice doručí typický Ritchieho styl, ale chybí mu vypointovaný příběh jeho nejlepších filmů.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Vesmírný parazit zaútočí na lidské mozky. Trailer Netflixu odhaluje mrazivou sci-fi novinku
Vesmírný parazit zaútočí na lidské mozky. Trailer Netflixu odhaluje mrazivou sci-fi novinku
07.03.2024 11:45:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix odhalila jednu z nejočekávanějších sci-fi novinek letošního roku. V novém seriálu se dočkáme zvrácené variace na legendární Invazi lupičů těl, když vesmírný parazit napadne lidstvo a rozhodne se obsadit mozky lidí. V případě jedné dívky se však jeho snaha úplně nepovede.

Nový fantasy megahit Netflixu potvrzen! Video s oznámením pokračování herce málem rozbrečelo
Nový fantasy megahit Netflixu potvrzen! Video s oznámením pokračování herce málem rozbrečelo
06.03.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Netflix si připisuje další obří vítězství na streamovacím trhu, když jeho fantasy novinky Avatar: Legenda o Aangovi prokázala velký zásah u diváků a v druhém týdnu po premiéře si zachovala vysoká čísla sledovanosti. Ta jsou na úrovni nejlepších čísel Zaklínače, takže Netflix neváhal a rychle oznámil hned dvě pokračování, které příběh završí.

Největší březnové novinky v televizi: Návrat Pohlreicha i sága Ivety Bartošové
Největší březnové novinky v televizi: Návrat Pohlreicha i sága Ivety Bartošové
06.03.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Březnová nabídka tuzemských televizních stanic přinese řadu lákavých novinek. Komerční stanice i Česká televize odvysílají pestrou dávku pořadů zahrnující gastronomické soutěže, komediální seriály, hitové reality show či nové dokumentární série.

Čtyřhodinová verze Napoleona ohrožena. Režisér zařadil zpátečku, scenárista má jasno
Čtyřhodinová verze Napoleona ohrožena. Režisér zařadil zpátečku, scenárista má jasno
05.03.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Historický epos Ridleyho Scotta je od začátku března dostupný na Apple TV+. Vedle kinoverze měl dorazit i režisérský čtyřhodinový sestřih, který ovšem na platformě k dispozici není. A podle tvůrců ani nebude.