FB pixel TP pixel
Russell Crowe si při natáčení zlámal nohy. Zjistil to náhodou po 10 letech © Universal Pictures

Russell Crowe si při natáčení zlámal nohy. Zjistil to náhodou po 10 letech

Herec Russell Crowe je kovaný drsňák, který je zároveň pro umění obětovat i vlastní zdraví. Dokázal to i během natáčení snímku Robin Hood, při němž si zvládl zlámat nohy. Australská hvězda ale pokračovala v natáčení dál a až po 10 letech zjistila, co všechno si způsobila.

Filmové novinky

Australský herec Russell Crowe ze sebe prostě neumí setřást pověst kovaného drsňáka. Potvrdil to znovu v rozhovoru pro magazín People v rámci propagace nového filmu Land of Bad, který koprodukuje mimo jiné i Petr Jákl. Crowe totiž zavzpomínal na natáčení historického velkofilmu Ridleyho Scotta Robin Hood z roku 2010, který se snažil o „realističtější vylíčení mýtu o zbojníkovi ze Sherwoodského lesa“.

Vše proběhlo během natáčení scény z úvodu filmu, kdy armáda krále Richarda dobývá francouzský hrad. Crowe se dle svých slov odhodlal skočit z padací mříže hradu na nerovnou zem, kde měla být připravená schovaná matrace. Jenže nedostatek času a padající světlo tvůrce donutily ke spěchu a výsledkem byl nepříjemný dopad, který odnesly hercovy nohy.

Nešlo z toho vycouvat

„Okolo běhaly stovky komparzistů, všude létaly šípy a kolem se rozléval olej z kotlů na podpálení hradu, nešlo z toho vycouvat,“ popisuje Crowe v rozhovoru. „A tak jsem skočil a pamatuji si, jak jsem si říkal, že tohle bude hodně bolet,“ dodává.

Crowe podle všeho dopadl nešťastně na paty a dle jeho slov jím projela ostrá bolest podobná elektrickému šoku. „Byl to velký film, kdy se vším snažíte prostě prorvat, ale ten poslední měsíc natáčení byl obzvlášť komplikovaný. Byly týdny, kdy i chození bylo neskutečnou výzvou,“ vzpomíná a přiznává, že své zranění nikdy neřešil s produkcí a nikdy si nevzal den volna. „Prostě jsem pracoval dál.“

Zlomeniny v holenních kostech

O to zaskočenější byli podle Crowa jeho lékaři. Herec totiž po deseti letech začal mít silné bolesti a vydal se na rentgen. Ten rychle odhalil zbytky zlomenin v obou holenních kostech. „Zdá se, že jsem film dotočil s dvěma zlomanými nohami,“ směje se dnes herec, kterého nejvíce proslavila role v antickém spektáklu Gladiátor. „Všechno pro umění. Žádná sádra, žádné dlahy, ani prášky proti bolesti. Prostě jsem makal dál a vše se samo zahojilo,“ popsal dál hazardování se zdravím.

Crowe si vzal po natáčení Robina Hooda několikaleté volno a před kamery se vrátil až ve filmu Muž z oceli v roce 2013. Jeho novinka Land of Bad, ve které se objevují i herci jako Liam Hemsworth, Luke Hemsworth či Milo Ventimiglia, měla premiéru v USA 16. února. Uvedení v českých kinech zatím není plánováno.

Zdroj: Deadline / People

Nenápadný seriál Netflixu uchvátil Stevena Spielberga. Hlavní hvězdu tím dojal k slzám
Nenápadný seriál Netflixu uchvátil Stevena Spielberga. Hlavní hvězdu tím dojal k slzám
18.02.2024 13:45:00 | Filmové novinky

V roce 2022 měl na Netflixu premiéru nenápadný seriál odehrávající se v americkém Texasu, který získal nejen několik nominací a ocenění, ale také uznání jednoho z velikánů americké kinematografie Stevena Spielberga.

Takhle se zrodil Predátor. Video odhaluje vznikl kostýmu vesmírného monstra
Takhle se zrodil Predátor. Video odhaluje vznikl kostýmu vesmírného monstra
18.02.2024 12:30:00 | Filmové novinky

Akční snímek Predátor patří mezi legendární snímky 80. let a také mezi nejvýraznější projekty v kariéře režiséra Johna McTiernana. Projekt původně vznikal s jiným kostýmem, než jaký diváci po celém světě znají. Tvůrci ale naštěstí vzali rozum do hrsti a nechali vytvořit novou verzi legendárním Stanem Winstonem. A zbytek je historie.

Česká sci-fi patří mezi největší nové hity Netflixu. Překonává i Top Gun 2
Česká sci-fi patří mezi největší nové hity Netflixu. Překonává i Top Gun 2
16.02.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Česká sci-fi žije a ukazuje, že i drsnější žánrové filmy mají mezi romantickými komedie rozhodně své místo. Důkazem je nový snímek Bod obnovy, který v popularitě na Netflixu poráží velmi silnou konkurenci. V rámci nasazení si troufl i na megahit Top Gun 2 a patří mezi nejslibnější akvizice roku 2024.

Mistrovské dílo a nejlepší sci-fi generace. Duna 2 je podle kritiků nevídaným úkazem
Mistrovské dílo a nejlepší sci-fi generace. Duna 2 je podle kritiků nevídaným úkazem
16.02.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Druhá část velkolepé sci-fi Duna má za sebou světovou premiéru a sociální sítě světových médií se obratem zaplnily detailními ohlasy recenzentů. A reakce jsou snad ještě nadšenější, než se předpokládalo a mluví o nejzásadnějším sci-fi za poslední roky, které definuje celou generaci.