FB pixel TP pixel
Nenápadný seriál Netflixu uchvátil Stevena Spielberga. Hlavní hvězdu tím dojal k slzám © Paramount Pictures

Nenápadný seriál Netflixu uchvátil Stevena Spielberga. Hlavní hvězdu tím dojal k slzám

V roce 2022 měl na Netflixu premiéru nenápadný seriál odehrávající se v americkém Texasu, který získal nejen několik nominací a ocenění, ale také uznání jednoho z velikánů americké kinematografie Stevena Spielberga.

Filmové novinky

Mo Najjar je palestinský uprchlík žijící v texaském Houstonu, který usiluje o americké občanství. Během osmi epizod stejnojmenného seriálu se Mo spolu s rodinou přizpůsobuje životu v cizí kultuře a čelí jak vtipným, tak i vážným situacím. Představitel hlavní role a spolutvůrce seriálu Mohammed Amer o sobě tvrdí, že v podstatě ztvárnil fiktivní verzi sebe sama.

Spokojený Spielberg

V rozhovoru pro týdeník Entertainment Weekly Amer uvedl, že když se dozvěděl, že se seriál líbil režiséru Stevenu Spielbergovi, dojalo jej to k slzám. Vzpomíná, jak seděl naproti legendárnímu režisérovi, který celému projektu vyjadřoval podporu. Nejvíce si však váží dopisu, který mu Spielberg poslal a ve kterém zmiňuje, jak moc si seriál užil. „Sedět proti Jamesi Cameronovi a Spielbergovi bylo něco neskutečného. V Houstonu se seriály obvykle netočí a o rok později sedíte s dopise od Spielberga, který vám píše, jak moc se mu váš seriál líbill. Dohání mě to k slzám. Doslova. Člověk má pocit, že to, co udělal, stálo za to. Všechno úsilí, které jsme do seriálu vložili, abychom ho odlepili od země a posléze i získali nominace na ceny. Smekám klobouk před celým štábem, protože úsilí každého člena je důvodem, proč jsme nominace získali,“ řekl v rozhovoru Amer.

Seriál Mo se těší nejen pozitivnímu kritickému přijetí, ale také řady ocenění, jako je například Gotham Award za průlomový seriál. Na serveru Rotten Tomatoes má více než rok po premiéře stále 100 procent pozitivních recenzí. Seriál je oblíbený zejména pro svou různorodost, kdy dává prostor palestinským uprchlíkům v USA, což je téma, o kterém se v médiích mluví pomálu. Mo však zároveň nehraje na vážnou notu a prezentuje se spíše jako komedie, která má hlavu a patu. Druhá řada byla již potvrzena, stejně tak i skutečnost, že půjde o řadu poslední. Natáčet by se mělo začít v březnu letošního roku.

Zdroj: ScreenRant

Takhle se zrodil Predátor. Video odhaluje vznikl kostýmu vesmírného monstra
Takhle se zrodil Predátor. Video odhaluje vznikl kostýmu vesmírného monstra
18.02.2024 12:30:00 | Filmové novinky

Akční snímek Predátor patří mezi legendární snímky 80. let a také mezi nejvýraznější projekty v kariéře režiséra Johna McTiernana. Projekt původně vznikal s jiným kostýmem, než jaký diváci po celém světě znají. Tvůrci ale naštěstí vzali rozum do hrsti a nechali vytvořit novou verzi legendárním Stanem Winstonem. A zbytek je historie.

Česká sci-fi patří mezi největší nové hity Netflixu. Překonává i Top Gun 2
Česká sci-fi patří mezi největší nové hity Netflixu. Překonává i Top Gun 2
16.02.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Česká sci-fi žije a ukazuje, že i drsnější žánrové filmy mají mezi romantickými komedie rozhodně své místo. Důkazem je nový snímek Bod obnovy, který v popularitě na Netflixu poráží velmi silnou konkurenci. V rámci nasazení si troufl i na megahit Top Gun 2 a patří mezi nejslibnější akvizice roku 2024.

Mistrovské dílo a nejlepší sci-fi generace. Duna 2 je podle kritiků nevídaným úkazem
Mistrovské dílo a nejlepší sci-fi generace. Duna 2 je podle kritiků nevídaným úkazem
16.02.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Druhá část velkolepé sci-fi Duna má za sebou světovou premiéru a sociální sítě světových médií se obratem zaplnily detailními ohlasy recenzentů. A reakce jsou snad ještě nadšenější, než se předpokládalo a mluví o nejzásadnějším sci-fi za poslední roky, které definuje celou generaci.

Downey Jr. naprosto k nepoznání. Trailer špionážní novinky HBO vypadá skvěle
Downey Jr. naprosto k nepoznání. Trailer špionážní novinky HBO vypadá skvěle
15.02.2024 19:30:00 | Filmové novinky

Streamovací služba HBO Max odhalila upoutávku na očekávaný špionážní seriál Sympatizant. Ten jistojistě zaskočí fanoušky herce Roberta Downey Jr. který vypadá v roli stárnoucího agenta naprosto jinak, než jsme zvyklí.