FB pixel TP pixel
Nová marvelovka baví hororem a čarodějnicemi. Kritici chválí svérázný přístup k superhrdinům © Disney Plus

Nová marvelovka baví hororem a čarodějnicemi. Kritici chválí svérázný přístup k superhrdinům

Na Disney+ se dočkal premiéry nový seriál od Marvelu Agatha: Za vším schovaná. Přestože je spin-off chváleného předchůdce WandaVision kritiky přijat rozporuplně, seriálu prý nechybí odvážný a svérázný přístup k superhrdinskému žánru.

Filmové novinky 19. 9. 2024 16:00 | Filmové novinky

Od včerejška jsou na Disney+ k vidění první dvě epizody nového seriálu z dílny Marvelu Agatha: Za vším schovaná. Příběh se zaměřuje na postavu mocné čarodějky Agathy Harkness, kterou diváci znají ze seriálu WandaVision. Agatha, kterou opět ztvárnila všestranná a charismatická Kathryn Hahn, se krátce po událostech z WandaVision vydává na cestu za znovuzískáním svých dřívějších schopností, na níž nachází nepravděpodobné spojence. Vedle Hahn se v Agathě objeví také Aubrey Plaza, Joe Locke nebo Ali Ahn. K seriálu, za nímž stojí v pozici showrunnerky tvůrkyně WandaVision Jac Schaeffer, se tak začínají množit kritické i divácké reakce. Server Rotten Tomatoes v tuto chvíli nastřádal 52 recenzí, z nichž je 67 % pozitivních s průměrnou známkou 6,3 bodů z 10. Diváci pak seriál na tomto serveru hodnotí kladněji, když mu udělují v rámci Popcornometru 77 %.

Mnoho kritiků chválí vizuální stránku seriálu, jeho hororové prvky a celkovou atmosféru. Někteří recenzenti podobně jako u WandaVision vyzdvihují odvážný a svérázný přístup seriálu k superhrdinskému žánru a kladně hodnotí i celkový zábavný tón pořadu. Většina také cení výkony herců, zejména vynikají Kathryn Hahn a Aubrey Plaza (Bílý lotos). Na druhou stranu, část kritiků považuje seriál za méně poutavý než je velebený předchůdce WandaVision. Někteří zmiňují, že seriálu trvá několik epizod, než se najde, a že může být matoucí pro diváky, kteří nejsou obeznámeni s širším univerzem Marvelu. Někteří recenzenti dokonce považují seriál za průměrný příspěvek do Marvel franšízy, který nepřináší nic nového, přesto většina kritiků uznává, že seriál nabízí zábavný a jedinečný pohled na svět čarodějnic v rámci MCU.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  7 477 zobrazení   134 se líbí
Nejoriginálnější sci-fi roku ve skvělém traileru. Naklonovaný Pattinson nekonečně umírá
Nejoriginálnější sci-fi roku ve skvělém traileru. Naklonovaný Pattinson nekonečně umírá
18.09.2024 17:45:00 | Filmové novinky

V roce 2019 režisér Pon Džun-Ho navždy změnil filmovou historii, když vyhrál se svým neanglicky mluveným filmem šest Oscarů. O pět let později se vrací se svým hollywoodským spektáklem, který má být opět kousavou satirou. A my se máme, na co těšit.

Nový Zaklínač od Netflixu potěší fanoušky her. První ukázka se vrací i k Sapkowskému
Nový Zaklínač od Netflixu potěší fanoušky her. První ukázka se vrací i k Sapkowskému
18.09.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci Zaklínače konečně od Netflixu dostali termín, kdy se dočkají animovaného titulu Zaklínač: Sirény z hlubin, který vzniká již více než dva roky. Streamovací služba nyní odhalila nový klip z chystaného fantasy filmu i pevné datum premiéry, které nakonec sklouzne až do příštího roku.

Seriálový Vetřelec přepíše historii série. Tvůrce prozradil nový typ xenomorfa
Seriálový Vetřelec přepíše historii série. Tvůrce prozradil nový typ xenomorfa
18.09.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Tvůrce seriálu Vetřelec: Země Noah Hawley právě odhalil nové detaily o projektu, na který se fanoušci netrpělivě těší. Mimo jiné prozradil, že se dočkáme i nových verzí xenomorfa, jehož finální podoba bude tentokrát výrazně ovlivněna hostiteli, kteří nebudou nutně lidského původu.

Nová dystopická sci-fi Netflixu zklamala. Rozsekal ji moderní Rambo
Nová dystopická sci-fi Netflixu zklamala. Rozsekal ji moderní Rambo
18.09.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Začíná podzimní sezóna, což znamená, že Netflix začíná tahat z rukávu svá hlavní esa. Letos zahájil sezónu s akční variací na Ramba a následnou dystopickou sci-fi Oškliví. Sází nám streamovací gigant opravdu jeden hit za druhým?