FB pixel TP pixel
Nejoriginálnější sci-fi roku ve skvělém traileru. Naklonovaný Pattinson nekonečně umírá © Warner Bros.

Nejoriginálnější sci-fi roku ve skvělém traileru. Naklonovaný Pattinson nekonečně umírá

V roce 2019 režisér Pon Džun-Ho navždy změnil filmovou historii, když vyhrál se svým neanglicky mluveným filmem šest Oscarů. O pět let později se vrací se svým hollywoodským spektáklem, který má být opět kousavou satirou. A my se máme, na co těšit.

Filmové novinky 18. 9. 2024 17:45 | Filmové novinky

Pon Džun-Ho je jedním z nejoriginálnějších tvůrců současnosti. Jeho um mísící žánrovou tvorbu místy s humorem, jindy se sociální kritikou, dlouho oceňovalo především festivalové publikum. Do širšího mainstreamu pronikl pětapadesátiletý Korejec především díky dystopické sci-fi Ledová archa, která mu vynesla dohodu na další film s Netflixem. Po humorně laděné sci-fi s obřím prasetem Okja se ale vrátil do rodné Koreje a natočil bezpochyby jeden z nejskloňovanějších filmů uplynulé dekády. Parazit nadchl nejdříve v Cannes, podařilo se mu ale vymanit ze škatulky festivalového filmu, získal šest Oscarů včetně toho nejprestižnějšího a celosvětově utržil přes 260 milionů dolarů. Nyní se po více než pěti letech vrací Pon Džun-Ho opět do hollywoodských vod a doufá, že tentokrát se mu do Hollywoodu opravdu podaří prosadit.

Jeho novinka Mickey 17 rozhodně nezapře jeho typický satirický humor a fascinaci dystopický světy. Robert Pattinson si zde zahraje vesmírného kolonizátora Mickeyho Barnese, který se rozhodne své tělo věnovat experimentům. Umírá a ožívá tak znovu a znovu… než jeho předchozí verze nepotká tu novější. Trailer naznačuje, že ani v angličtině neztrácí Džun-Ho svou režijní kreativitu a Pattinson si připíše další z podivínských kreací. Ačkoliv se premiéra Mickey 17 dlouho odkládala, rozhodně nevypadá, že by se mělo jednat o film, které provázely těžkosti ve střižně. Tohle vypadá na jeden z nejlepších zimních bijáků, který uvidíme již 31. ledna 2025.

Zdroj: Warner Bros.

 10 258 zobrazení   32 se líbí
Nový Zaklínač od Netflixu potěší fanoušky her. První ukázka se vrací i k Sapkowskému
Nový Zaklínač od Netflixu potěší fanoušky her. První ukázka se vrací i k Sapkowskému
18.09.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Fanoušci Zaklínače konečně od Netflixu dostali termín, kdy se dočkají animovaného titulu Zaklínač: Sirény z hlubin, který vzniká již více než dva roky. Streamovací služba nyní odhalila nový klip z chystaného fantasy filmu i pevné datum premiéry, které nakonec sklouzne až do příštího roku.

Seriálový Vetřelec přepíše historii série. Tvůrce prozradil nový typ xenomorfa
Seriálový Vetřelec přepíše historii série. Tvůrce prozradil nový typ xenomorfa
18.09.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Tvůrce seriálu Vetřelec: Země Noah Hawley právě odhalil nové detaily o projektu, na který se fanoušci netrpělivě těší. Mimo jiné prozradil, že se dočkáme i nových verzí xenomorfa, jehož finální podoba bude tentokrát výrazně ovlivněna hostiteli, kteří nebudou nutně lidského původu.

Nová dystopická sci-fi Netflixu zklamala. Rozsekal ji moderní Rambo
Nová dystopická sci-fi Netflixu zklamala. Rozsekal ji moderní Rambo
18.09.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Začíná podzimní sezóna, což znamená, že Netflix začíná tahat z rukávu svá hlavní esa. Letos zahájil sezónu s akční variací na Ramba a následnou dystopickou sci-fi Oškliví. Sází nám streamovací gigant opravdu jeden hit za druhým?

Odporný kříženec z nového Vetřelce měl vypadat úplně jinak. Prohlédněte si okřídlené monstrum
Odporný kříženec z nového Vetřelce měl vypadat úplně jinak. Prohlédněte si okřídlené monstrum
17.09.2024 16:50:00 | Filmové novinky

Fede Álvarez ve filmu Vetřelec: Romulus představil novou verzi hybridního monstra známého jako Potomek, kterého ovšem mnozí fanoušci nepřijali. Koncepční umělec Dane Hallett nyní ukázal působivý původní design zrůdy, který zahrnoval i okřídlenou verzi.