FB pixel TP pixel
Nejlepší sci-fi roku míří online. Dorazí s hromadou bonusů a tučnou cenou © Warner Bros.

Nejlepší sci-fi roku míří online. Dorazí s hromadou bonusů a tučnou cenou

Písečný sci-fi velkofilm Duna: Část druhá s Timothée Chalametem a Zendayou si již brzy budeme moci pustit v našich obývácích. Nejvýdělečnější film tohoto roku navíc dorazí i s kupou bonusů.

Filmové novinky

Druhý díl epické sci-fi Duna vstoupil do kin poslední únorový den. Po měsíci a půl stihl v temných sálech snímek Denise Villeneuvea globálně nastřádat slušných 666 milionů dolarů a prozatím drží titul pro nejvýdělečnější film roku 2024. Pokud jste tak film s hvězdnými Timothée Chalametem a Zendayou v hlavní roli ještě na velkém plátně neviděli, raději se do kina co nejdříve vypravte, protože se chystá jeho uvedení online, na 4K UHD, Blu-ray a DVD nosičích. Podle posledních informací bychom se měli řádění písečných červů dočkat na PVOD platformách jako Google Play, iTunes či Rakuten již 16. dubna. Na fyzických nosičích pak bude druhá Duna dostupná divákům v USA 14. května, v Česku se dočkáme 29. května. Online uvedení tak proběhne jen měsíc a půl od mocného nástupu do kin, kde film utržil přes 666 milionů dolarů celosvětově. Brzké uvedení si však vyžádá i tučnou cenovku. Ta je na Apple TV stanovena na 399 korun za předobjednávku. Levnější vypůjčení prozatím nebude dostupné.

Digitální verze filmu na Apple TV (bývalé iTunes) má obsahovat i desítky bonusových materiálů, včetně čtyř "Filmbooků" zaměřených na různé aspekty filmu, jako je drahocenná voda nebo tajemná Ctihodná matka. Dále nebudou chybět krátké dokumenty o hereckém obsazení, výcviku Fremenů, budování světa Fremenů, hledání lokací pro Dunu, jízdě na červech či proměně Feyda. Tyto bonusy by měly být samozřejmě k dispozici i na fyzických nosičích. Kromě tržebního úspěchu sklidil film i uznání kritiků a diváků. Na serveru Rotten Tomatoes nasbíral snímek od recenzentů úctyhodných 93 % kladných reakcí, na serveru IMDB pak od 325 tisíců diváků drží Villeneuvův snímek skóre 8,8 bodů z 10.

Zdroj: Variety

Nejlepší apokalypsa od The Last of Us. Sci-fi Fallout naprosto nadchla kritiky
Nejlepší apokalypsa od The Last of Us. Sci-fi Fallout naprosto nadchla kritiky
10.04.2024 17:40:00 | Filmové novinky

Již dnes má v USA premiéru nový sci-fi seriál Fallout, který vychází z populární série RPG videoher. Novinku už měli možnost vidět recenzenti, a tak se do éteru hrnou první recenze. A zdá se, že nás čeká ohromná post-apokalyptická pecka, která tu nebyla od fenoménu The Last of Us. Herní adaptace zažívají velké obrození.

Výsměch do tváře obětí: Násilnická hvězda Marvelu byla odsouzena se směšným trestem
Výsměch do tváře obětí: Násilnická hvězda Marvelu byla odsouzena se směšným trestem
10.04.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Mysleli jste si, že tresty za domácí násilí či sexuální obtěžování jsou v České republice výsměchem do tváře obětí? Bohužel na tom nejsme špatně sami, jak ukazuje nový trest pro padlou hvězdu Marvel Universa Jonathana Majorse.

Nejslavnější klaun je zpátky! Joker 2 v prvním traileru prchá z blázince
Nejslavnější klaun je zpátky! Joker 2 v prvním traileru prchá z blázince
10.04.2024 9:30:00 | Filmové novinky

Režisér Todd Phillip a studio Warner Bros. představili první trailer očekávaného snímku Joker: Folie a Deux, který naváže na osudy Arthura Flecka z filmového megahitu Joker. Pokračování bude částečně muzikálem a zaměří se na vztah Jokera s jeho mentálně nestabilní láskou Harley Quinn.

Cavillův náhradník je připraven. Nový Zaklínač ukázal obří svaly
Cavillův náhradník je připraven. Nový Zaklínač ukázal obří svaly
09.04.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Ve čtvrté řadě fantasy seriálu Zaklínač se diváci již nesetkají s hercem Henrym Cavillem, který produkci Netflixu opustil na konci třetí řady. Role se nově ujme Liam Hemsworth, který nyní ukázal své obří svaly. Ty dokazují, že minimálně fyzicky je připraven.