FB pixel TP pixel
Exkluzivně: Testujeme Disney+ 2 měsíce před startem a máme komplet nabídku! © TMDB

Exkluzivně: Testujeme Disney+ 2 měsíce před startem a máme komplet nabídku!

Jednou z výhod přesídlení Filmtora dočasně do Nizozemí je i možnost být blíže všem velkým událostem. Nizozemí je totiž jednou ze třech zemí, kde bude 12. listopadu spuštěna služba Disney+. A včera byla dokonce pro místní otevřena testovací verze. Podívali jsme se podrobně dovnitř a přinášíme seznam všech titulů, které jsme tam objevili.

Streaming novinky

Spuštění

Oficiální spuštění služby bude 12. listopadu 2019. V tento den bude Disney+ dostupná ve třech zemích - USA, Velké Británii a Nizozemí, a to za 6,99 dolarů/euro za měsíc. V USA začal Disney už během nedávného veletrhu D23 nabízet předplatné za zvýhodněnou cenu a také v balíčku se sportovním kanálem ESPN za 12,99 dolarů za měsíc. V Nizozemí spustil 11. září testovací verzi na dva měsíce zdarma, první platba přijde v listopadu. A protože se aktuálně nacházíme s Filmtoro v Nizozemí, mohli jsme pro vás nejen nahlédnout dovnitř, ale také sestavit kompletní seznam titulů, které jsou k dispozici. V Česku si na službu budeme muset ještě chvíli počkat. Na přelomu roku 2019 a 2020 se Disney+ vydá do západní Evropy a východní Asie, východní Evropa a Jižní Amerika přijdou na řadu koncem roku 2020, tedy nejdříve za rok. Technicky expanze zřejmě není náročná, ale Disney si bude chtít pravděpodobně ohlídat plnou lokalizaci. V kódu webu je už nyní vidět, že má připravené jazykové verze pro Německo či Francii, české dabingy či titulky by tak měly být po tomto zpoždění automaticky zřejmě u všech titulů.

Vzhled

Exkluzivně: Testujeme Disney+ 2 měsíce před startem a máme komplet nabídku! © TMDB

Po přihlášení do aplikace se budete moci těšit na podobné rozhraní jako má třeba Netflix či HBO. Tedy tmavé panely s náhledy obrázků a také profily jednotlivých uživatelů. Na rozdíl od Netflixu se vás zatím rozhraní nesnaží zahltit animovanými náhledy či trailery, většina kategorií také nemá automatické načítání obsahu. Více se pracuje s kategoriemi či chcete-li sekcemi podle brandů (Star Wars, Marvel atd). Samotný přehrávač vypadá opět velmi podobně jako u konkurence, nastavení zvukových stop a titulků najdete vpravo nahoře (standard je vpravo dole). U mnoha titulů najdete kromě traileru také bonusy, typické krátké filmy o filmu, dokumenty či vystřižené scény. Pouze několik novějších filmů má zatím k dispozici maximální kvalitu 4K ve standardu HDR (noví Avengers či Star Wars), Disney ale slíbil, že tato nabídka se má rozšířit.

Obsah

Měřeno počtem titulů, napočítali jsme zatím 623 unikátních titulů, 528 filmů, 85 seriálů a 10 dokumentů. Zde je přehled těch nejzajímavějších, kompletní seznam najdete zde.

Disney+ Originals

S oficiálním spuštěním služby bychom se měli dočkat exkluzivních seriálů a filmů, ale nabídka pod menu je zatím prázdná. Nejočekávanější je Star Wars spin-off Mandalorian, ve stejný den bude mít premiéru také restartovaná série Muzikálu ze střední. Z filmů v den spuštění služby uvidíme hranou verzi Lady a Trampa a také vánoční komedii Noelle s Annou Kendrick. Plus několik dokumentů a nových kraťasů. Všechno další, ať už je to pak zásoba nových marveláckých seriálů (Falcon+Winter Soldier, Loki), další Star Wars výpravy (Klonové války) nebo další hrané remaky, to všechno bude až v roce 2020.

Marvel

Exkluzivně: Testujeme Disney+ 2 měsíce před startem a máme komplet nabídku! © TMDB

Jeden z hlavních klenotů sbírky je samozřejmě významně zastoupen v nabídce. Ale nečekejte celý Marvel Cinematic Universe. Chybí jednak Neuvěřitelný Hulk (film i postava pořád patří Universalu), Spider-Man: Homecoming (patří Sony) a také trojice letošních filmů. Spider-Man: Daleko od domova tam zdá se nikdy nebude, Captain Marvel i Avengers: Endgame zatím také v testovací verzi nejsou. Může to být dané tím, že šli nyní do klasického prodeje (DVD, Blu-Ray, iTunes, Google, Amazon) a Disney musí čekat na povinnou mezeru. Captain Marvel by ale už v listopadu na službě měla být. Kromě hraných Marvelovek se dočkáte také spousty animovaných seriálů a filmů ze světa Marvelu, z nichž hodně znáte i z českých televizí, ale online jsou jen vybrané. Z hraných seriálů jsou k dispozici Agenti S.H.I.E.L.D.u, Agent Carter, Inhumans či Runaways, netflixovské originály samozřejmě nikoli.

Star Wars

Další výstavní klenot Disney sbírky obsahuje samozřejmě všech dosavadních 8 hlavních epizod a také 2 prequely (Rogue One a Solo). Kromě toho uživatele také čeká hodně animovaných seriálů od Klonových válek přes Povstalce až po šílené epizody Lego Star Wars. Nejdůležitější je hlavně výskyt prvních šesti dílů Star Wars, protože dlouhou dobu se řešilo, že práva na jejich online distribuci za předplatné drží konkurence. A nemyslí se tím FOX, kterého nyní už Disney vlastní, ale konkurenční Warneři, kteří si práva od Foxů před lety koupili za velké peníze. Zdá se, že došlo k dohodě a (minimálně) v Evropě budou online i staré díly. A pro fanoušky důležitá informace - u původní trilogie se jedná o upravené/rozšířené verze z roku 1997. Takže bohužel Han nestřílel první…

Pixar

Exkluzivně: Testujeme Disney+ 2 měsíce před startem a máme komplet nabídku! © TMDB

Na holandské verzi zatím nabídka Pixaru překvapivě není kompletní, z dosud uvedených 20 pixarovek chybí Ratatouille nebo Rebelka. To je ale zřejmě jen dočasné, protože práva patřila vždy Pixaru. A dá se čekat, že brzy tam uvidíme i nové Toy Story. Příjemné rozšíření do budoucna by bylo vždy tam mít i všechny kraťasy uváděné před filmem v kině, zatím tam najdete jen několik krátkých animáků, které rozšiřují příběhy některých pixarovek.

Disney animáky

Nejstarší větev studia Disney zaujímá samozřejmě významné místo v nabídce. Můžete se těšit nejen na všechny hlavní původní princezny (Sněhurka, Popelka, Šípková růženka), ale i na nové (Kráska a zvíře, Malá mořská víla, Aladin). V knihovně titulů jsou zastoupeny jak temnější animáky ze 70. či 80. let (Meč v kameni), tak i experimenty z přelomu století (Atlantida, Není král jako král). A pokud k nim vzniklo video pokračování nebo televizní seriál, tak samozřejmě i ten. Nechybí ani novodobé televizní hvězdy jako Zvonilka.

Disney večerníčky

Exkluzivně: Testujeme Disney+ 2 měsíce před startem a máme komplet nabídku! © TMDB

Pro mnohé z nás byly Disney kraťasy prvními zahraničními večerníčky a nabídka v tomto směru je skoro kompletní. Jsou tu samozřejmě My z Kačerova nebo Rychlá rota, z novějších příběhů pro nejmenší je tu Mickeyho klubík a nechybí také novodobé kultovní klasiky pro větší a menší jako je Phineas & Ferb (Dutošvarcova korporaceeeee) nebo Městečko záhad. Tady bude budoucí přítomnost českého dabingu nejdůležitější.

Hrané Disney filmy

Než Disney začal ve velkém nakupovat konkurenci, sám o sobě produkoval dost rodinných hraných filmů. A především američtí pamětníci si přijdou na své, protože zde najdou jednak ty nejznámější klasiky (Mary Poppins, Můj miláček Brouk), tak i starší u nás nepříliš známé kousky (Kouzelná slečna Priceová). Jak se vyvíjel vkus diváků, doplňoval Disney svojí hranou nabídku buď rodinnými filmy jako Mezi námi děvčaty nebo Tři muži a nemluvně, veleúspěšnou sérii Piráti z Karibiku či fantasy ságou Letopisy Narnie či v poslední době tunami hraných remaků svých animáků (Kráska a zvíře, Kniha džunglí).

Dokumenty

Exkluzivně: Testujeme Disney+ 2 měsíce před startem a máme komplet nabídku! © TMDB

Ještě před nákupem studia FOX a jeho sekce National Geographic měl Disney u sebe pár slušných dokumentů ze série Disney Nature, nejčastěji na téma věda, příroda a zvířata. Kontroverzní dokumenty o politice či penězích nečekejte, ale najdete tu třeba i horkou novinku Free Solo.

FOX tituly

V nabídce zatím kromě původních Star Wars nejsou žádné tituly nedávno odkoupené filmové a televizní stanice FOX. Nejvíce se mluvilo o Simpsonových, ale i zatím v holandské nabídce nejsou. Chybí také série úspěšných FOX animáků z nedávna ( Doba ledová, Rio, Ferdinand), ale ty jsou podle všeho v plánu. Naopak moc hraných filmů a seriálů značky FOX neuvidíme, protože byly obvykle určeny staršímu publiku (Vetřelec, Predator, Planety opic, Den nezávislosti). Výjimku by měly tvořit rodinné kousky jako Sám doma, Alvin a Chipmunkové nebo Noc v muzeu, ale zatím v nabídce chybí. Samozřejmostí by měl být Cameronův Avatar a jeho pokračování, neboť Disney již značku implementoval i do svých zábavních parků. Zatím ale v nabídce rovněž není.

Verdikt

Exkluzivně: Testujeme Disney+ 2 měsíce před startem a máme komplet nabídku! © TMDB

Z hlediska fungování zatím není službě co vytknout, funguje hladce a bez technických problémů, i když má ještě 2 měsíce do ostrého startu. Nabídka obsahu je i bez Originals hodně vydatná. Měřeno počtem titulů se sice nemůže rovnat Netflixu nebo HBO, ale ruku na srdce, kvalitní nabídka se neměří počtem titulů a obě služby mají i spoustu balastu. Bude ale hodně záležet na doplňování, Disney ještě nevyčerpal všechny možnosti, především ve spojení s Hulu. Roční čekání na českou verzi bude perné, protože na rozdíl od nově oznámené služby Apple TV+ je tady záruka kvality obsahu jasná. Může nás těšit, že za rok dostaneme službu, která bude plně lokalizovaná a odladěná.

 1 501 zobrazení   36 se líbí
Noirová fantasy Carnival Row má již připravený materiál pro 3. a 4. řadu
Noirová fantasy Carnival Row má již připravený materiál pro 3. a 4. řadu
09.09.2019 | Streaming novinky

Producenti Amazonu své seriálové fantasy Carnival Row tak věřili, že dali zelenou druhé řadě ještě před online premiérou. Seriál pak byl diváky vřele přijat a jeho tvůrci Travis Beacham a Marc Guggenheim prozradili, co se seriálem dále zamýšlejí.

Známe datum premiéry očekávaného seriálu Watchmen od HBO
Známe datum premiéry očekávaného seriálu Watchmen od HBO
06.09.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Jedna z nejočekávanějších letošních seriálových premiér kabelové a streamovací společnosti HBO dostala spolu se stylovým teaserem datum své premiéry. Zapište si do kalendáře: první díl bude k dispozici již 20. října.

Netflix letos vyšle do boje o Oscara deset filmů, máme jejich seznam
Netflix letos vyšle do boje o Oscara deset filmů, máme jejich seznam
03.09.2019 | Streaming novinky

Po úporných jednáních s kinaři se letos Netflix domluvil na deseti filmech z jeho produkce, které budou mít krátké uvedení v kinech před online premiérou na obrazovkách jeho předplatitelů.

Disney+ nabídne v základu 4K rozlišení, aplikace připomíná Netflix
Disney+ nabídne v základu 4K rozlišení, aplikace připomíná Netflix
26.08.2019 12:00:00 | Streaming novinky

12. listopad se kvapem blíží a Disneyho chystaná streamingová služba už je prakticky za dveřmi. Příval podrobnějších informací se tudíž zvyšuje a my postupně můžeme získat konkrétnější představu jak bude Disney+ vypadat.