FB pixel TP pixel
House of the Dragon, prequel ke Hře o Trůny, bude ve slibovaném termínu © TMDB

House of the Dragon, prequel ke Hře o Trůny, bude ve slibovaném termínu

Prequelový seriál Hry o trůny House of the Dragon, vyprávějící další příběhy z tohoto podmanivého ale krutého fantasy světa, si i nadále drží datum uvedení v roce 2022. Právě se nachází v intenzivní castingové fázi.

Filmové novinky

Programový ředitel HBO Casey Bloys pro server Deadline potvrdil, že uvedení prequelu ke Hře o trůny, seriálovému fenoménu několika posledních let, který ponese název House of the Dragon, se i nadále plánuje na rok 2022, a ani koronavirová pandemie by neměla mít na premiérové uvedení vliv. Nový seriál z univerza sepsaného Georgem R. R. Martinem by se tak oproti jiným očekávaným seriálům jako Zaklínač neměl opozdit. Bloys také oznámil, že i nadále usilovně probíhá casting, což je v souladu s předchozími informacemi z července, dle kterých se údajně sháněly herečky, které by ztvárnily ústřední ženské postavy seriálu - Rhaenyru Targaryen a Alicent Hightower. Nyní by se měla obsazovat postava Daemona Targaryena.

House of the Dragon, prequel ke Hře o Trůny, bude ve slibovaném termínu © TMDB

Připomeňme, že scénář k novému seriálu vytrvale píše Ryan Condal a předlohou mu k němu je Martinova kniha Fire and Blood, která je časově zasazena 300 let před námi známými seriálovými událostmi a zkoumá historii rodu Targaryenů. Condal bude kromě psaní scénáře spolu s režisérem Miguelem Sapochnikem dohlížet na seriál i z pozice showrunnera. Původně plánovaná série o prvním příchodu Bílých jezdců, v němž měla sehrát hlavní part Naomi Watts, byl nakonec po pilotním díle zrušen. Tak doufejme, že do plánů Caseyho Bloyse nevstoupí další nenadálá katastrofa a my se tak do dvou let dočkáme slíbeného a mnoha fanoušky velmi očekávaného fantasy.

 559 zobrazení   21 se líbí
Disney+ představil své chystané hity. Nechybí marvelovka WandaVision
Disney+ představil své chystané hity. Nechybí marvelovka WandaVision
23.09.2020 12:00:00 | Filmové novinky

Produkce Disneyho se v důsledku pandemie koronaviru nevyhnuly několika zpožděním, to ale neznamená, že by domov Mickey Mouse neměl na následující týdny a měsíce nic v rukávu.

Emmy 2020: HBO kraluje, Netflix je zklamaný
Emmy 2020: HBO kraluje, Netflix je zklamaný
22.09.2020 | Filmové novinky

Letošní netradiční pandemické udílení amerických cen Emmy, které se konalo již po dvaasedmdesáté, má již ceny rozdány a radovat se z nich musí především autoři seriálů Boj o moc, Watchmen a Shitt’s Creek.

HBO má další sci-fi megahit. Novinka Ridleyho Scotta dostane pokračování
HBO má další sci-fi megahit. Novinka Ridleyho Scotta dostane pokračování
20.09.2020 14:00:00 | Filmové novinky

Režisér Ridley Scott si může gratulovat. Jeho nová sci-fi Vychováni vlky totiž zaznamenala razantní růst ve sledovanosti a HBO je natolik spokojeno, že již nyní schválilo pokračování.

První reakce: Netflixovka Ratchedová je zbytečné, leč zábavné drama
První reakce: Netflixovka Ratchedová je zbytečné, leč zábavné drama
18.09.2020 | Filmové novinky

Po satirickém seriálu Politik a dramatické pohádce Hollywood přichází producent Ryan Murphy na Netflix s třetím seriálem. Tentokrát je to ambiciózní psychologické drama Ratchedová o proslulé zlé ošetřovatelce. Jak se seriál líbil kritikům?