FB pixel TP pixel
První seriál s Vetřelcem chce potěšit fanoušky. Tón a zápletka nezní špatně © 20th Century Fox

První seriál s Vetřelcem chce potěšit fanoušky. Tón a zápletka nezní špatně

Vetřelec se po nedávno oznámeném filmu vydá i do světa televizních seriálů. Vytvoří jej autor brilantního seriálového Farga, který fanouškům prozradil, co od nového projektu očekávat.

16. 1. 2023 15:40 | Filmové novinky

Po několika letech klidového režimu musejí mít fanoušci slizkého zabijáckého monstra Vetřelce velkou radost, protože se do výroby dostávají hned dva velké projekty. Nedávno jsme informovali, že se v příštích dnech dostane do natáčecí fáze plánovaný restart Vetřelce, který má pod palcem hororový režisér Fede Álvarez, nyní přichází zpráva od televizní stanice FX (spadající pod Disneyho), že se o xenomorfním zabijákovi chystá natočit i seriál. Šéf FX John Landgraf prozradil, že jako showrunner bude stát za seriálem respektovaný Noah Hawley, který stojí za oceňovaným seriálem Fargo a v současné době pracuje na jeho páté řadě. Po dokončení Farga se má Hawley bezprostředně pustit do produkce Vetřelce.

Za produkcí dosud nepojmenovaného seriálu stojí režisér původního Vetřelce Ridley Scott, scénář k němu píše zmíněný Hawley. Zatímco podrobnosti o ději jsou kusé, Hawley naznačil, že seriál bude mít podobný tón jako první dva filmy série, které si jsou ovšem stylově poměrně vzdálené, takže nyní si můžeme jen těžko představit, co tím showrunner myslel. Hawley také prozradil, že se seriál bude odehrávat na Zemi v budoucnosti, konkrétně někdy na konci 21. století, a tematicky bude zkoumat společnosti jako Weyland-Yutani, které vyvíjí umělou inteligenci a skrze ni se snaží dosáhnout nesmrtelnosti. Hawleyho projekt, který by se měl dostat do natáčecí fáze již letos, bude prvním televizním seriálem zasazeným do vetřelčího univerza.

Zdroj: Collider

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Luxus, smetánka a nacisti. Nový český výpravný seriál bude brzy online
Luxus, smetánka a nacisti. Nový český výpravný seriál bude brzy online
15.01.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Tvůrci chválených a oblíbených historických seriálů Vyprávěj a První republika mají téměř dokončený svůj nejnovější projekt, ve kterém nás zavedou až do roku 1939.

9 největších lednových novinek, které musíte vidět na Netflixu
9 největších lednových novinek, které musíte vidět na Netflixu
13.01.2023 15:55:00 | Filmové novinky

První měsíc nového roku je již v plném proudu a my se můžeme podívat, které nejzajímavější lednové novinky si pro nás Netflix přichystal. Těšit se můžeme na nové hard sci-fi, pokračování oblíbeného akčního krimi či seriálovou fantasy duchařinu.

Jeden z nejlepších seriálů loňského roku se vrátí úžasně brzy. V Česku ho skoro nikdo neviděl
Jeden z nejlepších seriálů loňského roku se vrátí úžasně brzy. V Česku ho skoro nikdo neviděl
13.01.2023 15:35:00 | Filmové novinky

Tvůrce jednoho z nejpovedenějších seriálů uplynulého roku prozradil, že kuchařská a značně vystresovaná novinka Medvěd bude pokračovat již v letošním roce. Termín uvedení je navíc překvapivě brzký.

Nový fantasy seriál Netflixu ukazuje v traileru válku s duchy. Dorazí na konci ledna
Nový fantasy seriál Netflixu ukazuje v traileru válku s duchy. Dorazí na konci ledna
12.01.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Už 27. ledna se na Netflixu objeví nová fantasy série Lockwood a spol., která vychází z populární knižní fantasy série. Za seriálem stojí jeden z nejtalentovanějších mladých tvůrců Joe Cornish, který oslnil mimo jiné režijním debutem Útok na věžák.