FB pixel TP pixel
Netflix slaví nový globální hit díky krvavému akčňáku. HBO vládne mysteriózní drama © Max

Netflix slaví nový globální hit díky krvavému akčňáku. HBO vládne mysteriózní drama

Streamovací služby Netflix a (HBO) Max se mohou pochlubit novými úspěšnými tituly. Zatímco první jmenovaná platforma oslavuje globální úspěch díky krvavé akční řežbě, Max se může pochlubit novým mysteriózním dramatem, za nímž stojí mimo jiné M. Night Shyamalan.

Filmové novinky 22. 10. 2024 15:40 | Filmové novinky

Netflix sice nedávno přiznal, že v letošním roce svou programovou náplň výrazně lepí a nemá ji ve stavu, ve kterém by ji chtěl mít, to ale neznamená, že nemá úspěch. Právě naopak, nyní Netflix zaznamenal další z globálních úspěchů i s filmem, kde ho nikdo moc nečekal. Uspěla mu totiž jeho akční novinka Ze stínů. Ta nás zavádí do světa nájemných zabijáků a předkládá příběh mladé vražedkyně, která se snaží navzdory své matce a organizaci zachránit chlapce, jehož matka zemřela rukou kriminálního syndikátu. Novinka původem z Indonésie se stala doslova přes noc globálním hitem a aktuálně vládne žebříčkům sledovanosti v 25 zemích světa, v dalších se pak objevuje v TOP 10 nejsledovanějších pořadů. Celkem zaznamenala úspěch ve více než 80 státech planety.

Snímek sbírá popularitu skutečně napříč glóbem, když je na špičce sledovanosti třeba na Bahamách, ale také v Brazílii, na Kypru, zcela logicky v Indonésii, ale také Saudské Arábii či na Jamajce. Daří se mu i v Česku, kde v posledních dnech zakotvuje na příjemné druhé pozici. V tuzemsku ho překonává pouze dramedie Zahradníkův rok Ondřeje Havelky.

Nájemní vrazi a tajemství jezera

Úspěch však potkal i původní film ze stáje streamovací služby Max a kabelovky HBO. Mysteriózní drama Tajemství jezera Caddo dorazilo na Max vcelku nepozorovaně, daří se mu však báječně a od premiéry 9. října se stabilně drží v TOP 10 nejsledovanějších pořadů služby. Kupříkladu v Česku si drží poměrně stabilní první pozici, úspěch slaví v Bosně, ve Francii, Nizozemsku, ale i v USA. Po téměř 14 dnech od premiéry je na špičce sledovanosti hned ve 20 zemích světa. Mezi nejsledovanějšími pořady je však v téměř pěti desítkách států po celém světě.

Napínavá novinka v hlavní roli s Dylanem O'Brienem vypráví o případu ztracené osmileté dívky, na kterou posléze naváže série úmrtí a dalších zmizení, které mají spojitost. Filmovou novinku pro Max produkoval mimo jiné režisér M. Night Shyamalan.

Zdroj: FlixPatrol

 24 010 zobrazení   60 se líbí
Nový Daredevil má datum premiéry. Konkurence odstartuje dřív a má brutální trailer
Nový Daredevil má datum premiéry. Konkurence odstartuje dřív a má brutální trailer
22.10.2024 14:40:00 | Filmové novinky

Probíhající Comic Con v New Yorku nabídl celou řadu panelů věnujících se novým komiksovým projektům. Na jednom se třeba Tom Hardy konečně potkal s tvůrcem Venoma Toddem McFarlanem. My se ale podívejme, jaké novinky přinesli vrchní tvůrci marvelovek i konkurenčního DC.

Venom 3 je absolutně šílený a velkolepý. Kritici neskrývají šok ze zábavné stupidity
Venom 3 je absolutně šílený a velkolepý. Kritici neskrývají šok ze zábavné stupidity
22.10.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Už tento čtvrtek vtrhne do kin závěr trilogie o antihrdinovi Venomovi a jeho lidském souputníkovi Eddiem Brockovi. Herec Tom Hardy se s rolí loučí v bláznivém akčňáku, který je stejně hloupý jako zábavný.

Evropská Hra o trůny ve velkolepém traileru. Na historickém seriálu se pracovalo 10 let
Evropská Hra o trůny ve velkolepém traileru. Na historickém seriálu se pracovalo 10 let
22.10.2024 12:20:00 | Filmové novinky

V Cannes si odbyl světovou premiéru výpravný historický seriál Rise of the Raven. Evropský koprodukční projekt, který vznikal 10 let, sleduje životní cestu velitele uherské armády Jana Hunyadiho, který se postavil osmanské hrozbě. Trailer slibuje mocenské intriky, romanci i velkolepé kruté bitvy.

Ostudný přístup k legendě: Eastwoodův poslední film neuvidíme tak, jak si zaslouží
Ostudný přístup k legendě: Eastwoodův poslední film neuvidíme tak, jak si zaslouží
21.10.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. je v posledních letech mezi hollywoodskými filmaři považováno za padoucha, který přes peníze nevidí nic jiného. Nyní se značného pohrdání dočkala režijní a herecká legenda Clint Eastwood.