FB pixel TP pixel
Netflix přiznal slabý obsah filmů a seriálů. Řekl, kdy přijde konečně zlepšení © Netflix

Netflix přiznal slabý obsah filmů a seriálů. Řekl, kdy přijde konečně zlepšení

Během ohlašování čtvrtletních výsledků Netflix přiznal, že kvůli stávkám scenáristů a herců je letošní programová nabídka méně stabilní než v minulých letech. Návrat k běžnému provozu je ale očekáván v dohledné době.

Streaming novinky 18. 10. 2024 14:30 | Streaming novinky

V rámci obligátních rozhovorů k výsledkům Netflixu ke třetímu čtvrtletí letošního roku spoluředitel společnosti Ted Sarandos uvedl, že některé oblíbené pořady včetně seriálů Cobra Kai a Emily in Paris, nebo i novějších pořadů jako Svatba roku a Tohle nikdo nechce, jenž byly původně naplánovány k vysílání „mnohem dříve“, byly odloženy kvůli dopadům stávek herců a scenáristů z roku 2023. „V první polovině letošního roku byla naše programová nabídka mnohem chudší, než jsme chtěli, a to především kvůli zastaveným produkcím v důsledku stávek. Nejvíce to zasáhlo USA, Kanadu a Austrálii, ale určité dopady se projevily ve výrobě po celém světě,“ řekl Sarandos.

Šedesátiletý spolušéf Netflixu předpokládá, že návrat produkce se k běžnému stavu dostane až v roce 2025 a zdůraznil, že seriálová výroba se vrací do normálu rychleji než filmy. Netflix, který v posledních letech klade důraz na kvantitu, chce mít samozřejmě stabilní nabídku nových pořadů a filmů, aby diváci vždy mohli očekávat něco nového. Kvůli změnám v produkčním harmonogramu a personálním změnám na vedoucích pozicích ve filmové divizi je však tento proces zpomalen. Navzdory výše zmíněným okolnostem se Netflixu podařilo ve třetím čtvrtletí přidat 5 milionů nových předplatitelů, uživatelé pak strávili průměrně dvě hodiny denně sledováním jeho obsahu. Společnost navíc vykázala výrazný meziroční nárůst příjmů a provozního zisku.

Zdroj: THR

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

Netflix slaví neočekávaně vysoký nárůst předplatitelů. Potvrdil největší kvartálové hity
Netflix slaví neočekávaně vysoký nárůst předplatitelů. Potvrdil největší kvartálové hity
18.10.2024 14:00:00 | Streaming novinky

Další kvartál za námi a s ním i pravidelné výsledky velkých streamovacích služeb pro akcionáře. První jako vždy odšpuntuje svoje výsledky Netflix, což je symbolické, protože se jedná o neochvějnou jedničku a všichni za ním většinou v následujících reportech jen ztěžka funí. A ani tentokrát to nebude jiné.

Netflix už o Zaklínače nestojí. Seriál dotočí neskutečně rychle, Cavillův náhradník knihy nečetl
Netflix už o Zaklínače nestojí. Seriál dotočí neskutečně rychle, Cavillův náhradník knihy nečetl
09.10.2024 17:00:00 | Streaming novinky

Netflix se nijak netají tím, že nad ambicí vytvořit si vlastní veleúspěšnou sérii o Zaklínači už definitivně zlomil hůl. Poslední pátá řada by se tak měla začít natáčet téměř ihned poté, co skončí produkce té čtvrté. Nový představitel Geralta Liam Hemsworth nyní odhalil, jak velká pauza ho ve skutečnosti čeká.

Peklo zamrzlo. SkyShowtime konečně přidává 4K podporu. Chce však více peněz
Peklo zamrzlo. SkyShowtime konečně přidává 4K podporu. Chce však více peněz
08.10.2024 16:45:00 | Streaming novinky

S překvapivou novinkou přijde od 29. října ve všech svých evropských zemích streamovací služba SkyShowtime. Nabídne nový tarif, který bude umět opravit dlouho kritizovanou vlastnost stávající knihovny - 4K kvalitu pro vybrané tituly.

Disney začal blokovat sdílení hesel jako Netflix. Požaduje výrazný příplatek
Disney začal blokovat sdílení hesel jako Netflix. Požaduje výrazný příplatek
26.09.2024 17:00:00 | Streaming novinky

Streamovací služba Disney Plus po vzoru Netflixu zahájila tažení proti sdílení hesel. Akce se právě rozběhla ve Spojených státech, Česko by mělo následovat v nebližší době.