FB pixel TP pixel
10 věcí, které nás čekají v druhé řadě Westworld © TMDB

10 věcí, které nás čekají v druhé řadě Westworld

22. dubna startuje na HBO 2. řada seriálu Westworld, vedle Hry o trůny jednoznačně nejambicióznějšího televizního projektu současnosti. Na co všechno se můžeme těšit?

Tipy na film

Více časových rovin?

Děj 2. sezóny by měl přímo navazovat na události z konce posledního dílu 1. řady. Zároveň se ale i nadále budeme pohybovat hned v několik časových rovinách. Takže Williamové Ed Harris a jeho mladší verze Jimmi Simpson rozhodně nebudou chybět.

Návrat starých známých?

Samozřejmě bude děj dále rozvíjet také osudy Dolores (Evan Rachel Wood), Maeve (Thandie Newton) Teddyho (James Marsden) a rovněž Bernarda (Jeffrey Wright). S tím souvisí skutečnost, že do jejich příběhu budou více zapojeni „otec“ Dolores Peter Abernathy (Louis Herthum), Clementine Pennyfeather (Angela Sarafyan) a také arogantní scenárista píšící příběhy jednotlivých aktérů Lee Sizemore (Simon Quarterman), jenž se hned na začátku nové řady stane rukojmím Maeve.

A co doktor Robert Ford??

Anthony Hopkins si svoji roli stvořitele Westworldu v 1. sezóně pořádně užil, včetně šokujícího konce. Jeho příběh tedy již pokračování mít nebude, ovšem to neznamená, že se postava doktora Forda ve 2. řadě neobjeví – podle posledních informací bychom se totiž měli s touto postavou začít potkávat v časové rovině s mladým Williamem. Který herec si mladší verzi Anthonyho Hopkinse zahraje ale zatím není známo.

Delos Incorporated vrací úder?

A pak tu máme společnost, které Westworld patří. Ta rozhodně nehodlá svou obří investici jen tak odepsat. Navíc v roli nechtěných hostů zůstali ve Westworldu uvězněni programátorka Elsie Hughes (Shannon Woodward), šéf ochranky Ashley Stubbs (Luke Hemsworth), členka nejužšího vedení Charlotte Hale (Tessa Thompson) a koneckonců i starý William. Potlačení rebelie a záchrana svých lidí nebude jednoduchá, ale Delos se rozhodně jen tak nevzdá.

Shogun World?

Bylo potvrzeno, že Delos vlastní celkem šest různých parků. Na konci 1. řady jsme viděli pár kostýmu z feudálního Japonska a logo SW, které nakonec neznamená Samurai World, jak bylo mnohými fanoušky spekulováno, nýbrž tematicky téměř totožný Shogun World. Ten bude hrát nyní významnější roli, a právě proto do seriálu nově zamířil Hiroyuki Sanada, oblíbený japonský herec známý například ze seriálů Ztraceni nebo Helix. Ve filmových dílech přímo navazujících na knižní předlohu Michaela Crichtona se objevily i svět starověkého Říma či svět artušovských rytířů kulatého stolu, o těch (nebo o nějakých dalších) ovšem v souvislosti s 2. sezónou Westworldu zatím žádné info nepadlo.

Větší a dražší?

10 věcí, které nás čekají v druhé řadě Westworld © TMDB

Tvůrci Westworldu Jonathan Nolan a Lisa Joy se nechali slyšet, že 2. sezóna rozhodně bude důstojným pokračováním. Zatímco 1. řada byla cestou dovnitř Westworldu, nyní půjde o cestu ven. Budeme svědky pátrání po tom, jak vypadá svět mimo Westworld. A představitel Bernarda Jeffrey Wright trefně poznamenal: „Velkolepost 2. řady je ohromující. Byla o tolik dražší, že 1. sezóna nám nyní připadá jako komorní ateliérové drama.“

Komplikace při natáčení?

Už natáčení 1. sezóny provázely velké komplikace. Natáčení muselo být tehdy dokonce na několik měsíců přerušeno, jak se později ukázalo, bylo to ovšem z toho důvodu, aby mohli Jonathan Nolan a Lisa Joy lépe provázat příběh se zamýšleným dějem dalších řad. Malé zdržení nastalo i v průběhu natáčení 2. sezóny, tentokrát však bylo důvodem vážné zranění hlavy herce Zahna McClarnona.

Dveře dokořán?

Již několikrát zmíněný manželský pár Lisa Joy a Jonathan Nolan (mimochodem jeho starším bratrem je režisér Christopher Nolan) také prozradil, že pro každou sezónu si vymysleli vlastní název. Zatímco 1. řadu pojmenovali Labyrint (po němž starý William tak dlouho pátral, aby se nakonec ukázalo, že jde pouze o metaforu), 2. řada se pro ně jmenuje Dveře. A tady už nám fantazie může začít pracovat naplno. Půjde opět o metaforické dveře? Dveře pryč z Westworldu? Dveře do skutečného světa? Dveře do dalších parků? Nebo snad zadní vrátka (v angličtině backdoor) do temných zákoutí robotických myslí? Odpovědí se dočkáme již brzy.

Kolik epizod?

Stejně jako první sezóna, bude mít i druhá řada seriálu celkem 10 epizod. Začíná se i na českém HBO v neděli 22. dubna, každý týden čekejte jednu, Westworld tedy s námi bude až do půlky června.

Další sezóny?

Pokud se nestane něco mimořádného, seriál bude rozhodně dále pokračovat i po druhé sezóně. Komplikace při natáčení 1. sezóny byly způsobeny právě tím, aby tvůrci dostali prostor dobře promyslet děj na dlouho dopředu. Zatím se nechali slyšet, že plánují 5 až 6 sezón, vše bude samozřejmě záviset na úspěchu sezóny druhé. Můžeme jen doufat, že mezi řadami nebude taková pauza jako nyní, na druhou musíme čekat skoro rok a půl po skončení první.

© TMDB

Westworld

Westworld | USA | 2016 | Sci-fi seriály | Roboti

Vítejte v zábavním parku Westworld, ve kterém od člověka neodlišitelní roboti poskytují jakýkoliv zdroj zábavy. Mohou se vzbouřit? A pokud ano, kdo je k tomu navedl? Hrají: Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Aaron Paul, James Marsden, Angela Sarafyan, Ed Harris, Luke Hemsworth

 85 %
 98 zobrazení   150 se líbí
10 nejlepších monstr filmů ve stylu Pacific Rim
10 nejlepších monstr filmů ve stylu Pacific Rim
26.03.2018 | Tipy na film

V kinech zrovna duní druhý díl Pacific Rimu, ve kterém lidstvo za pomoci obřích robotů bojuje proti nestvůrným japonským monstrům Kaiju. Proto jsme shromáždili desítku filmů o obřích příšerách, které devastují lidskou civilizaci a nezastaví se téměř před ničím.

10 filmů a seriálů na tento víkend
10 filmů a seriálů na tento víkend
24.03.2018 | Tipy na film

Pravidelná rubrika s tipy na dva dny volna je tu. Tentokrát bude hodně v kurzu Netflix, kde pokračují seriály jako B: The Beginning nebo Santa Clara Diet. Z filmových novinek doporučujeme Suburbicon nebo Dokud nás svatba nerozdělí. A pro fanoušky českých filmů - online je už třetí Zahradnictví nebo dokument Nic jako dřív. Plus konečně i peckovní Wind River.

10 nadupaných trailerů na nové filmy a seriály od Netflixu
10 nadupaných trailerů na nové filmy a seriály od Netflixu
23.03.2018 | Tipy na film

Netflix ani letos nezahálí a jak sliboval, nabídne i v následujících týdnech mraky původní tvorby. Těšit se můžete na solidní festivalová dramata, sportovní filmy, nějakou tu romantickou komedii i nové sci-fi seriály a filmy. V druhých sezónách se letos navíc vrátí i dva seriálové hity posledních let.

Nejen Tomb Raider: 10 nejslavnějších akčních hrdinek
Nejen Tomb Raider: 10 nejslavnějších akčních hrdinek
22.03.2018 | Tipy na film

V kinech právě září nová Lara Croft, proto jsme se v souvislosti s touto událostí rozhodli podívat trochu do historie a připomenout si deset nejdůležitějších ženských hrdinek filmové historie. V našem výčtu se zaměříme na vývoj silných ženských postav v průběhu času a jak se měnil pohled na ně.