FB pixel TP pixel
Adaptaci Last of Us od HBO opustil režisér Černobylu. Kdo ho nahradí? © TMDB

Adaptaci Last of Us od HBO opustil režisér Černobylu. Kdo ho nahradí?

Mnozí fanoušci budou určitě zaskočeni a rozesmutněni zprávou, podle které se režisér minisérie Černobyl Johan Renck nebude podílet na tvorbě adaptace slavné videohry Last of Us. HBO ale potvrdilo pro první díl seriálu nového režiséra, který by měl být adekvátní náhradou.

Filmové novinky

Johan Renck, držitel ceny Emmy za režii loňského dramatického hitu Černobyl, měl znovu spojit síly se scenáristou Craigem Mazinem a HBO, a režírovat pilotní díl televizní adaptace veleúspěšné videohry The Last Of Us. Mazin jako scenárista a showrunner u seriálu zůstává, ale Renck se omluvil a kvůli pracovní vytíženosti z projektu odstoupil. HBO pak rovnou přišlo s náhradním jménem, kterým bude ruský režisér Kantemir Balagov. Ten se proslavil především tíživým poválečným dramatem Vysoká dívka, které vyprávělo o dvojici dívek, které se snaží přežít ve válkou zdevastovaném Leningradu plném vražd, rabování a kanibalismu. Toto drama v roce 2019 bodovalo na festivalu v Cannes, kde snímek získal jak cenu kritiky, tak cenu pro nejlepšího režiséra v kategorii Un Certain Regard.

Takže vykreslení depresivní postapokalyptické doby v chystaném The Last of Us, ve kterém pašerák Joel a čtrnáctiletá Ellie společně putují pandemickou nákazou zničenou a zdecimovanou Amerikou, by pro režiséra Balagova neměl být problém. Výběr režiséra také naznačuje, že tvůrci se budou snažit o vážný dramatický tón. Craigu Mazinovi pak bude při psaní scénáře pomáhat scenárista a kreativní režisér videohry Neil Druckmann, který bude na seriál dohlížet i z pozice výkonného producenta. Natáčet by se mělo začít ještě v tomto roce.

 355 zobrazení   20 se líbí
HBO Max vykládá trumfy! Natočí nový seriál ze světa Harryho Pottera
HBO Max vykládá trumfy! Natočí nový seriál ze světa Harryho Pottera
26.01.2021 | Filmové novinky

Warneři to, jak vidno, myslí se svou novou streamovací službou vážně. Vedle uvádění svých kinohitů rovnou na HBO Max, se pokusí podchytit i obří fanouškovskou základnu kolem knih a filmů s Harrym Potterem, když pro ně vytvoří nové příběhy z tohoto univerza.

Prokletá 2. řada Zaklínače se znovu natáčí. Letní premiéra se asi nestihne
Prokletá 2. řada Zaklínače se znovu natáčí. Letní premiéra se asi nestihne
25.01.2021 13:00:00 | Filmové novinky

Přes všemožné peripetie, které opakovaně narušují natáčení populární fantasy Zaklínač, to vypadá, že se kamery opět spustily a druhou řadu se snad podaří konečně dokončit. Předpokládaná srpnová premiéra je ale v ohrožení.

Nová Bondovka Není čas zemřít se znovu odkládá. Streameři o ni nestojí
Nová Bondovka Není čas zemřít se znovu odkládá. Streameři o ni nestojí
22.01.2021 | Filmové novinky

Poslední bondovská štace Daniela Craiga měla konečně dorazit do kin letos v dubnu. Jenže jak všichni víme, tam venku je drobný problém zvaný pandemie koronaviru, kvůli němuž jsou již několikátý měsíc zavřená kina. A ta se zřejmě neotevřou do léta. Bond tedy opět mění datum premiéry.

HBO Max neuvede Snyderovu Ligu spravedlnosti jako minisérii
HBO Max neuvede Snyderovu Ligu spravedlnosti jako minisérii
20.01.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Již v březnu by se zákazníci streamovací platformy HBO Max měli dočkat nové verze komiksového blockbusteru Liga spravedlnosti v režii Zacka Snydera. Oproti původně uváděným informacím se ale nedočkáme minisérie, ale jednoho čtyřhodinového filmu.