FB pixel TP pixel
Applu se nelíbí nízká sledovanost. Zvažuje změnu po vzoru Netflixu © Apple TV+

Applu se nelíbí nízká sledovanost. Zvažuje změnu po vzoru Netflixu

Přestože streamovací služba Apple TV+ nabízí ve svém katalogu kvalitní a ceněné seriály a filmy, její podíl sledovanosti dosud nepřesáhl jedno procento. To se nyní pokusí změnit nákupem pořadů od velkých hollywoodských studií.

Filmové novinky 22. 7. 2024 17:25 | Filmové novinky

Od svého spuštění v roce 2019 se Apple TV+ zaměřuje téměř výhradně na produkci vlastního obsahu. Na rozdíl od Netflixu nebo Amazonu, kteří nabízí licencované filmy a seriály od jiných studií, se Apple těmto nákupům zatím vyhýbal. Max, Disney nebo SkyShowtime se sice také většinově spoléhají na svou produkci, díky svým bratrským televizním a filmovým studiím ale mohou čerpat z nesrovnatelně širší nabídky titulů. Podle nedávné zprávy společnosti Nielsen má Apple TV+ méně než jedno procento podílu na americkém trhu, což by technologický gigant rád změnil. Podle agentury Bloomberg totiž v Applu uvažují, že by svůj na počet chudý katalog po vzoru Netlixu rozšířili o licencování starších filmů od velkých hollywoodských studií.

Apple zatím jednal s jednotlivými studii jako Paramount či Sony převážně kvůli distribuci svých filmů v kinech. Tato strategie ovšem nemá valné finanční výsledky. Snímky jako Argylle: Tajný agent, Napoleon, Zabijáci rozkvetlého měsíce a nově i dobová romantická komedie Vezmi mě na Měsíc divácky v kinech zaostaly za očekáváním a neobhájily si své nafouknuté rozpočty, což musí Apple i se svými bezednými zdroji trápit. Apple již dříve zkusil rozšířit svůj katalog o klasické filmy jako byly Vlk z Wall Street, Postradatelní, Protivný sprostý holky nebo Con Air, a pravděpodobně zaznamenal, že o ně byl mezi předplatiteli zájem. V Applu si tak možná uvědomili, že i s kvalitním originálním obsahem potřebují spolehlivé starší hity, aby jejich nabídka působila atraktivněji a mohla lépe konkurovat ve světě streamování.

Zdroj: IndieWire

Nejmrazivější horor roku: Duchařská novinka má stoprocentní hodnocení kritiků
Nejmrazivější horor roku: Duchařská novinka má stoprocentní hodnocení kritiků
21.07.2024 11:20:00 | Filmové novinky

Tento víkend vstoupila do zámořských kin paranormální hororová podívaná Oddity. Kritici film hodnotí jako další originální přírůstek moderního hororu a označují jej za jeden z nejlepších žánrových počinů roku.

Nový trailer Deadpoola 3 odhaluje hvězdná překvapení. Uvidíme i 8 Wolverinů
Nový trailer Deadpoola 3 odhaluje hvězdná překvapení. Uvidíme i 8 Wolverinů
21.07.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Už příští týden čeká fanoušky Marvelu jediný velký komiksový spektákl od studia, které ovládlo svět s hrdinskými Avengers. Marvel nyní přichází s finální upoutávkou, která už se nebojí přinést i nejedno překvapení. Ve filmu bude i vícero verzí Wolverina.

Nový seriál o Kramném zkoumá vraždu v Egyptě. Kauza stále rozděluje Česko
Nový seriál o Kramném zkoumá vraždu v Egyptě. Kauza stále rozděluje Česko
19.07.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Podivná smrt manželky a dcery. Ještě divnější chování otce rodiny. Následné zatčení a odsouzení za vraždu. Česko za posledních 10 let nezažilo zvláštnější případ vraždy než ten, v jehož středu stojí Petr Kramný. Nový dokumentární seriál nyní případ, který stále rozděluje Česko, detailně zkoumá.

Sériový vrah Dexter se vrací! První fotky ukazují mladou verzi a první vraždu
Sériový vrah Dexter se vrací! První fotky ukazují mladou verzi a první vraždu
19.07.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Jeden z nejznámějších sériových vrahů televizní historie se vrací. Na konci června se začal natáčet prequel Dexter: Original Sin, který popíše zrod legendárního zabijáka a jeho kodexu. Podívejte se na první fotky ze seriálu, v němž uvidíme Christiana Slatera a Sarah Michelle Gellar.