FB pixel TP pixel
Nový seriál o Kramném zkoumá vraždu v Egyptě. Kauza stále rozděluje Česko © Voyo

Nový seriál o Kramném zkoumá vraždu v Egyptě. Kauza stále rozděluje Česko

Podivná smrt manželky a dcery. Ještě divnější chování otce rodiny. Následné zatčení a odsouzení za vraždu. Česko za posledních 10 let nezažilo zvláštnější případ vraždy než ten, v jehož středu stojí Petr Kramný. Nový dokumentární seriál nyní případ, který stále rozděluje Česko, detailně zkoumá.

Filmové novinky 19. 7. 2024 13:30 | Filmové novinky

V loňském roce uplynulo od počátku kauzy Kramný už 10 let a pro Česko případ úmrtí Moniky a Kláry Kramných stále zůstává v živé paměti. Stejně jako odsouzený vrah, kterým byla soudem shledána hlava rodiny Petr Kramný. Dodnes se přesně neví, co se v Egyptě vlastně stalo. Na případ nyní nahlíží nový dokumentární seriál režiséra Petr Hátleho, který nedávno uvedl do kin i úspěšný snímek Manželé Stodolovi.

Nová pětidílná série Kauza Kramný spadá mezi Voyo Originály a věnuje se případu Petra Kramného, odsouzeného za vraždu manželky a dcery během rodinné dovolené v Egyptě v roce 2013, skutečně zevrubně. Ostatně nebývalý zájem médií a veřejnosti, spolu s ochotou Petra Kramného s novináři hovořit, vedl k bezprecedentnímu počtu vydaných článků. Pod jejich nánosem se však ztrácela fakta, co se v egyptském hotelu stalo i co tragédii předcházelo. Seriál se ve vyprávění příbuzných, blízkých přátel, právníků, znalců, odborníků i samotného Petra Kramného po více než 10 letech vrací k případu a nebulvárním způsobem ukazuje osudy lidí, kterým tato kauza změnila život.

Diváci budou moci celý případ sledovat kontinuálně napříč pěti pátečními večery. První epizoda je již dostupná na Voyo, další se objeví každý pátek. Vyprávění dokumentu je lineární, to znamená, že první epizoda pokrývá události před, během a po tragické dovolené. Příbuzní stále nechápou, co se v Egyptě stalo. Kramní totiž působili jako fungující a bezproblémová rodina. Následuje oznámení o úmrtí matky a dcery a také záběry samotného Kramného z věznice Mírov. Další epizody sledují Kramného truchlivé výstupy před novináři, spory mezi odborníky, samotný soudní proces a v závěru i návrat do Egypta, kde se filmaři snaží objevit nové skutečnosti a objevují nepříliš dobrou práci tamní policie.

Kromě seriálu Kauza Kramný jsou na Voyo stále dostupné i další populární projekty jako Případ Stodolovi nebo Málo mě znáš o Ivetě Bartošové.

Zdroj: TV Nova / Voyo

Sériový vrah Dexter se vrací! První fotky ukazují mladou verzi a první vraždu
Sériový vrah Dexter se vrací! První fotky ukazují mladou verzi a první vraždu
19.07.2024 13:00:00 | Filmové novinky

Jeden z nejznámějších sériových vrahů televizní historie se vrací. Na konci června se začal natáčet prequel Dexter: Original Sin, který popíše zrod legendárního zabijáka a jeho kodexu. Podívejte se na první fotky ze seriálu, v němž uvidíme Christiana Slatera a Sarah Michelle Gellar.

Boj o osud lidstva končí předčasně. Akční sci-fi Halo je zrušena, existuje naděje na spásu
Boj o osud lidstva končí předčasně. Akční sci-fi Halo je zrušena, existuje naděje na spásu
19.07.2024 10:50:00 | Filmové novinky

Adaptace akční sci-fi videohry Halo vstoupila na obrazovky služeb Paramount+ a SkyShowtime před dvěma roky. Startovala jako jeden z nejúspěšnějších seriálů na streamovacích platformách, jenže v zákulisí to vřelo. Druhá řada doznala výrazných změn a ačkoli šla kvalita nahoru, nyní se Paramount rozhodl se seriálem skončit předčasně. Boj proti Covenantům ale možná není u konce.

Wednesday utíká ze světa mrtvých. Jenna Ortega září v traileru Burtonova Beetlejuice
Wednesday utíká ze světa mrtvých. Jenna Ortega září v traileru Burtonova Beetlejuice
18.07.2024 18:45:00 | Filmové novinky

Ještě než se Jenna Ortega vrátí v pokračování netflixovského hitu Wednesday, uvidíme ji v jiném morbidním projekty od režiséra Tima Burtona. Vrací se totiž legendární Beetlejuice a hvězda seriálové verze Addamsovy rodiny je nepochybně jeho hlavní hvězdou. Michael Keaton se ale dlouho nebavil tak jako tady.

Strach, hnus a kyselina! Vetřelec: Romulus ve fantastickém traileru nešetří krví a násilím
Strach, hnus a kyselina! Vetřelec: Romulus ve fantastickém traileru nešetří krví a násilím
18.07.2024 18:25:00 | Filmové novinky

Už za měsíc se do světových kin přiřítí nejnovější Vetřelec, který si rozhodně neklade malé cíle. Po zklamání z filmů Prometheus a Vetřelec: Covenant se série vrací blíž ke kořenům a snaží se najít kompromis mezi přístupy Ridleyho Scotta a Jamese Camerona. Výsledek zatím vypadá naprosto skvěle.