FB pixel TP pixel
Já, legenda s Nicolasem Cagem. Hororová sci-fi s krvelačnými monstry v napínavém traileru © RLJE Films

Já, legenda s Nicolasem Cagem. Hororová sci-fi s krvelačnými monstry v napínavém traileru

O výběru rolí Nicolase Cage si můžeme myslet všechno možné, jednu věc mu ovšem upřít nelze. Alespoň je jeho kariéra neskutečně pestrá a zábavná. V poslední době navíc pracuje i se zajímavými tvůrci. Výjimkou není ani hororové sci-fi Arcadian.

Filmové novinky

V nové hororové sci-fi se Nicolas Cage promění v otce dvou synů, kteří společně přežívají v postapokalyptickém světě, jemuž po nocích vládnou krvežíznivá monstra a ve kterém přežití zbytku lidstva visí na vlásku. Když se však jeden ze synů jednoho dne nestihne před soumrakem vrátit domů, vydá se Cage za jeho záchranou, čímž odstartuje boj o přežití jako z noční můry.

Tvůrce Ještěra na Netflixu

Za žánrovou novinkou stojí jako režisér Benjamir Brewer, což je jméno, které vám na první dobrou mnoho neřekne. Vězte však, že jde o scenáristu povedeného thrilleru Ještěr na Netflixu. Za scénářem však Brewer tentokrát nestojí, film totiž napsal Michael Nilon, který s Cagem naposledy jako producent spolupracoval na zábavné a značně sebereflexivní komedii Nesnesitelná tíha obrovského talentu. Zápletka pak připomíná kombinaci jiných dvou populárních sci-fi Já, legenda a Tiché místo.

Dobrou zprávou je, že film zaujal dramaturgy žánrového festivalu SXSW v americkém Austinu, z něhož vzešla řada hororových a sci-fi talentů jako Adam Wingard, který aktuálně finišuje snímek Godzilla x Kong: Nové impérium. Kromě Cage se v rolích bratrů objeví Jaeden Martell z hororu To a Maxwell Jenkins ze seriálů Milý Edwarde a Jack Reacher. Ačkoli trailer slibuje především tuhou a krvavou řež s divokými příšerami, film si očividně neodpustí ani jemné ekologické popíchnutí. Trailer totiž jasně naznačuje, že za příchodem monster stojí znečišťování planety. Že půjde o syrovou podívanou pro milovníky hororů, potvrzuje i to, že za filmem stojí americká společnost Shudder, která se na podobné žánrové chuťovky specializuje.

Zdroj: RLJE Films / Entertainment Weekly

Vítejte v apokalypse! Brutální trailer Falloutu je fenomenální sci-fi zábavou
Vítejte v apokalypse! Brutální trailer Falloutu je fenomenální sci-fi zábavou
07.03.2024 15:45:00 | Filmové novinky

Už 11. dubna bude mít premiéru jedna z největších sci-fi novinek letošního roku od tvůrce Westworldu Jonathana Nolana. Nový trailer jasně naznačuje, že nás čeká ultrabrutální zábava, která bude dost možná trumfovat i superhrdinská jatka s názvem Banda. Apokalyptický Fallout vypadá skvostně a potěší fanoušky herní předlohy i úplné nováčky.

Hromada hlášek i krvavé násilí. Seriáloví Gentlemani dorazili na Netflix ve velkém stylu
Hromada hlášek i krvavé násilí. Seriáloví Gentlemani dorazili na Netflix ve velkém stylu
07.03.2024 15:10:00 | Filmové novinky

Na Netflix právě dorazila seriálová verze stylové gangsterky Guye Ritchieho Gentlemani. Novinka zatím sbírá převážně pozitivní kritické ohlasy, které ji hodnotí jako zábavnou a nahláškovanou jízdu. Objevují se ale i ostré výtky.

Vesmírný parazit zaútočí na lidské mozky. Trailer Netflixu odhaluje mrazivou sci-fi novinku
Vesmírný parazit zaútočí na lidské mozky. Trailer Netflixu odhaluje mrazivou sci-fi novinku
07.03.2024 11:45:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix odhalila jednu z nejočekávanějších sci-fi novinek letošního roku. V novém seriálu se dočkáme zvrácené variace na legendární Invazi lupičů těl, když vesmírný parazit napadne lidstvo a rozhodne se obsadit mozky lidí. V případě jedné dívky se však jeho snaha úplně nepovede.

Nový fantasy megahit Netflixu potvrzen! Video s oznámením pokračování herce málem rozbrečelo
Nový fantasy megahit Netflixu potvrzen! Video s oznámením pokračování herce málem rozbrečelo
06.03.2024 17:10:00 | Filmové novinky

Netflix si připisuje další obří vítězství na streamovacím trhu, když jeho fantasy novinky Avatar: Legenda o Aangovi prokázala velký zásah u diváků a v druhém týdnu po premiéře si zachovala vysoká čísla sledovanosti. Ta jsou na úrovni nejlepších čísel Zaklínače, takže Netflix neváhal a rychle oznámil hned dvě pokračování, které příběh završí.