FB pixel TP pixel
Velkolepá zombie řežba Netflixu končí předčasně. Armáda mrtvých přitom měla rozjet celou ságu © Netflix

Velkolepá zombie řežba Netflixu končí předčasně. Armáda mrtvých přitom měla rozjet celou ságu

Zack Snyder se měl vedle Davida Finchera nebo bratrů Russoových řadit mezi velká režisérská jména, která budou tvořit exkluzivní hity pro Netflix a uspokojí jak čísly sledovanosti, tak svou kvalitou. Poslední dobou se však první ze jmenovaných takovým favoritem být nezdá.

Filmové novinky 9. 8. 2024 16:00 | Filmové novinky

Zack Snyder se na Netflixu uvedl v roce 2021 zombie jízdou Armáda mrtvých, která byla jedním z nejúspěšnějších titulů roku a během prvních 28 dní zaznamenala okolo 75 milionů zhlédnutí. Postapokalyptický heist se skupinkou nesourodých zlodějů s Davem Bautistou v čele se těšil i velice příznivému hodnocení diváků i kritiků, dnes jej nalezneme na serveru Rotten Tomatoes se 75% diváckým hodnocením.

Úpadek Zacka Snydera

Osmapadesátiletý wisconsinský rodák následně dostal volnou ruku a měl realizovat jednat zombie pokračování spolu s jeho animovanou seriálovou adaptací a též velkolepou sci-fi vizi Rebel Moon, kterou zamítl Lucasfilm jako pokračování Star Wars. Netflix si sliboval, že má v kapse další hit, ale vývoj Snyderovy popularity šel trochu jiným směrem. A nyní je podle všeho jakékoli pokračování Armády mrtvých v koncích podobně jako pokračování Rebel Moon.

První díl sci-fi ságy se Sofií Boutellou v hlavní roli s podtitulem Zrozená z ohně zaznamenal v týdnu po premiéře kolem 34 milionů zhlédnutí, v následujícím týdnu pak pouhých 11 milionů, což bylo o více než o dvě třetiny méně. Už premiérová sledovanost se dá označovat za poměrně slabou v porovnání s jinými podobně drahými tituly, korunu neúspěchu však Snyderovi plně nasadil až druhý díl. V porovnání s prvním dílem si Jizvonoška počínala ve všech ohledech ještě hůře. Nedoprovázela ji masivní kampaň, divácké hodnocení byla o chlup nižší než v případě již tak dost bídných ohlasů u prvního dílu a i žebříčky serveru Flixpatrol.com, sledujícího populární tituly na streamovacích platformách, ukazovaly nižší čísla. Za třídenní víkendový release nasbíral souboj válečnice Kory s generálem Noblem jen něco málo kolem 21 milionů zhlédnutí, což je o další dva miliony (a přibližně desetinu) méně než v případě prvního dílu.

Konec v tichosti

Streamovací gigant tak pravděpodobně začal bít na poplach, a navíc se pravděpodobně ve svých obavách ještě utvrdil kolosálním propadem režisérských verzí Rebel Moon, které mají ještě horší hodnocení než původní verze a už se ani nedostali do top desítky sledovanosti. Netflix tedy, i vzhledem k nákladnosti chystaných projektů, zatáhl za záchrannou brzdu a v tichosti vývoj dalších Snyderových projektů dal k ledu. Raději mimo zrak Zackových oddaných fanoušků, kteří byli hlavním hlasem, který volal po necenzurované režisérské verzi Rebel Moon. Podle informací magazínu The Wrap Netflix zrušil kompletní vesmír Armády mrtvých, tj. plánované hrané pokračování Planeta mrtvých i zmíněný animák s podtitulem Lost Vega. Snyderova manželka a producentka Deborah Snyder nicméně tvrdí, že série není úplně mrtvá. Bude mít totiž svou vlastní atrakci na letošním Six Flags Fright Festu, což je děsivý event odehrávající se na Halloween napříč USA, Kanadou a Mexikem. Ten má ale hodně daleko ke globálnímu dosahu, který si od Snydera sliboval Netflix.

Zdroj: Movieweb

Nejhorší herní adaptace všech dob: Náhrada Strážců Galaxie sklízí rekordní posměch
Nejhorší herní adaptace všech dob: Náhrada Strážců Galaxie sklízí rekordní posměch
09.08.2024 14:30:00 | Filmové novinky

Hvězdně obsazená videoherní sci-fi Borderlands v režii Eliho Rotha čelí po své premiéře tvrdé kritice od diváků i kritiků. Na serveru Rotten Tomatoes snímek dokonce po určitou dobu figuroval jako nejhůře hodnocená herní adaptace v historii webu.

Nová dystopická sci-fi Netflixu ukazuje válku o dokonalou společnost. Trailer nešetří akcí
Nová dystopická sci-fi Netflixu ukazuje válku o dokonalou společnost. Trailer nešetří akcí
09.08.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Netflix odhalil první upoutávku na svou novou dystopickou sci-fi od režiséra McG, ve které ztvární hlavní roli herečka Joey King. Ta je fanynkou literární předlohy již od svých 11 let. Trailer odhaluje dokonalou společnost, jejíž krása se však ukáže jako vysoce umělá.

Rambo od Netflixu ve skvělém traileru. Vietnamského veterána nahrazuje drsný mariňák
Rambo od Netflixu ve skvělém traileru. Vietnamského veterána nahrazuje drsný mariňák
08.08.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix odhalila první upoutávku na chystaný snímek Rebel Ridge talentovaného režiséra Jeremyho Saulniera, který má s drsnými a atmosférickými filmy bohaté zkušenosti. Ve své novince se rozhodl nepřímo adaptovat Ramba a Vietnam vyměnil za americký rasismus.

Nejhorší blockbuster roku: Vykrádačku Strážců Galaxie kritici označili za chaos a katastrofu
Nejhorší blockbuster roku: Vykrádačku Strážců Galaxie kritici označili za chaos a katastrofu
08.08.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Po slavnostní premiéře hvězdně obsazeného filmu Borderlands režírovaného Elim Rothem zaplavily sociální sítě první kritické ohlasy. Navzdory vysokým očekáváním fanoušků převažují negativní reakce plné zklamání.