FB pixel TP pixel
Nová dystopická sci-fi Netflixu ukazuje válku o dokonalou společnost. Trailer nešetří akcí © Netflix

Nová dystopická sci-fi Netflixu ukazuje válku o dokonalou společnost. Trailer nešetří akcí

Netflix odhalil první upoutávku na svou novou dystopickou sci-fi od režiséra McG, ve které ztvární hlavní roli herečka Joey King. Ta je fanynkou literární předlohy již od svých 11 let. Trailer odhaluje dokonalou společnost, jejíž krása se však ukáže jako vysoce umělá.

Filmové novinky 9. 8. 2024 13:30 | Filmové novinky

Sci-fi novinka Oškliví vychází ze stejnojmenné knihy Uglies od Scotta Westerfelda. Ta pojednává o zdánlivě dokonalé společnosti, která se snaží zabránit jakémukoli potenciálnímu konfliktu tím, že všichni lidé budou krásní. Což je jim umožněno po dosažení 16 let věku.

Herečka Joey King se do knihy začetla již v 11 letech a obratem se stala fanynkou série, která se nyní dostává i na televizní obrazovky Netflixu. Za novou dystopií stojí režisér McG, který natočil filmy jako Terminator Salvation, Charlieho andílci: Na plný pecky nebo netflixárnu Chůva na zabití. Režisér v námětu našel zalíbení díky jeho společenskému přesahu do současnosti, kdy lidé nejsou schopní dát obyčejnou fotku na internet bez okrasného filtru.

V nové sci-fi Netflixu se samozřejmě ukáže, že důležitá je krása vnitřní, nikoli ta venkovní, což vede ke konfliktu mezi dystopickým světem a rebely, kteří se od zdánlivě dokonalého světa odtrhnou. Dojde samozřejmě na divokou akci, ve které nebudou chybět plamenomety, futuristická vznášedla a dokonce i létající skateboardy. Kromě Joey King se ve filmu objeví Keith Powers, Chase Stokes, Brianne Tju nebo Laverne Cox. Premiéra na Netflixu proběhne již 13. září.

Zdroj: Netflix

Rambo od Netflixu ve skvělém traileru. Vietnamského veterána nahrazuje drsný mariňák
Rambo od Netflixu ve skvělém traileru. Vietnamského veterána nahrazuje drsný mariňák
08.08.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Netflix odhalila první upoutávku na chystaný snímek Rebel Ridge talentovaného režiséra Jeremyho Saulniera, který má s drsnými a atmosférickými filmy bohaté zkušenosti. Ve své novince se rozhodl nepřímo adaptovat Ramba a Vietnam vyměnil za americký rasismus.

Nejhorší blockbuster roku: Vykrádačku Strážců Galaxie kritici označili za chaos a katastrofu
Nejhorší blockbuster roku: Vykrádačku Strážců Galaxie kritici označili za chaos a katastrofu
08.08.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Po slavnostní premiéře hvězdně obsazeného filmu Borderlands režírovaného Elim Rothem zaplavily sociální sítě první kritické ohlasy. Navzdory vysokým očekáváním fanoušků převažují negativní reakce plné zklamání.

Nekonečná Daemonova nuda: Tvůrce Rodu Draka brání kritizovaný děj druhé řady
Nekonečná Daemonova nuda: Tvůrce Rodu Draka brání kritizovaný děj druhé řady
07.08.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Daemon Targaryen se během první řady seriálu Rod Draka dokázal rychle stát nejoblíbenější postavou mnoha diváků. Ve druhé řadě je však všechny čekalo velmi nepříjemné překvapení. Daemon totiž prakticky všech osm dílů strávil tak trochu nicneděláním. Tvůrce seriálu nyní vysvětlil, proč se pro jeho odsunutí do pozadí rozhodnul.

Brutální sci-fi Netflixu je naprostý propadák. Krvavá vize Zacka Snydera ostudně nezaujala
Brutální sci-fi Netflixu je naprostý propadák. Krvavá vize Zacka Snydera ostudně nezaujala
07.08.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Minulý víkend měly na Netflixu premiéru rozšířené verze dvoudílného sci-fi eposu Rebel Moon od Zacka Snydera. Čísla sledovanosti prozradila, že jeho „krvavější a odvážnější“ dobrodružství prakticky nikoho nezajímalo.